Rıdvan Dilmen: Yine Aynı
Fenerbahçe0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Fenerbahçe
- Rıdvan Dilmen: Yine Aynı
-
13-10-2019, 19:42:37Kayıtlı ÜyeYine aynı Fenerbahce icin sezon başından bu yana aynı şeyleri yazıyor ve soyluyorum. Herhalde okuyucular benden sıkılmışlardır. Ama ne yapabilirim ki? Okuyucular da benden sıkılmışlardır artık. Her dakika aynı şeyleri soyluyorum, yazıyorum diye. Ne yapabilirim? Futbol matematik değil. Cozulemeyecek bir denklem hic değil. Sezon başında bu kadro, bu oyun yapısı ile Fenerbahce Avrupa'da cok başarılı olur ama ligimizde işi zor diyorduk. Hele hele deplasmanlarda cok daha zor. Siz okuyucular, kendinizi Super Lig'deki herhangi bir Super Lig antrenorunun yerine koyun. Rakip Fenerbahce. Takımda hicbir surpriz yok. Sekiz tane savunma ağırlıklı oyuncu. Deivid, Alex ve Kezman ile uc tane hucumcu. Şablon aynı. Kadro aynı. Taktiğinizi yaparken kafanızı yormaya hic gerek yok. Fenerbahce iki forvet oynar mı diye hic duşunmuyorsunuz bile. Stoperlerinizden biri Kezman'a yapışıyor. Savunmaya donuk orta saha oyuncularından biri (Umit) Alex'e yapışıyor. Zaten maca baktığımızda sonucu değiştirecek geriye bir tek Deivid kalıyor. Zorlayan oyuncu o. Bir de arkadan Mehmet Aurelio geliyor. Fenerbahce adına da en etkili iki isim onlar. Ligden kopuyor Fenerbahce'de sadece konsantrasyon sorunu yok. Oyuncuların taktiksel sorunu da var. Dort gun once CSKA macında top hangi oyuncuda ise herkes arkadaşına yardıma gidiyor. Manisa'da hic kimse birbirine yardımcı olmuyor. Bu konsantrasyon meselesi. Buna bir ilave daha yapayım. Roberto Carlos 50'den, Kazım 40'dan, Deivid 35'ten şut atıyor. Vuruyor da vuruyorlar. Taktik acıdan onlemi kolay bir takım haline geldiler. Ozellikle de deplasmanlarda. Macı kafa kafaya oynuyorsun. Skoru değiştirecek oyuncuların bir tanesi Kezman. Ancak fizik olarak hic hazır değil. Kafaya cıkamıyor. Adam eksiltemiyor. Gol vuruşu yok. Kenarda Semih var, başlasana. Bu arada Fenerbahce ligden yavaş yavaş kopuyor. Neyse ben yine sıktım sizi aynı yazıyla. Cozum aslında belli. Turkiye liginde oyna cift santrfor. Uclu orta saha yap. Sağ bekte ofansif oyuncu kullan. Onder'i değil. Hakem mi! Kezman'ın pozisyonu ağır geldi bana. Ağır cekim oynatırsanız kırmızı gelebilir. Ama hızlı cekimde oyle değil. Topu kurtarabilirim diye ayağını uzattı. Manisa takımını iki kez canlı yayında izledim. İyi konsantre oluyorlar. Kaybetmeye değil, kazanmaya oynuyorlar. __________________