Willie Solomon. Efes Pilsen'e karşı son saniyede attığı muhteşem basket ile en buyuk kupayı, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı Fenerbahce'ye kazandıran "Basketbol Cambazı!" 1.87'lik oyun kurucu, 28 yaşının tecrubesi ile basketbol grafiğinde zirve yaparken, Fenerbahce'yi de başarılara taşıyan oyuncuların başında geliyor. Form tuttuğunda, hicbir savunmacının durduramadığı, Solomon, hızlı hucumların ve set oyunlarının ustası.. Onun icin, her şey "varsa-yoksa basketbolmuş." Tum zamanların en buyuk basketbolcusu olarak tanımladığı Michael Jordan, idolu imiş. Magic Johnson'la bile mukayese etmiyor. "O bir numaradır" diyor. Jordan'la draft olmadan once Washington Wizzard'da bir ay boyunca bir kampta kalmış. "Efsane Jordan"ı o kamp boyunca, hep Solomon savunmuş. O zor savunmalar sırasında, ondan cok şey oğrendiğini minnetle anlatıyor. İdolu ile, karşı karşıya oynamayı "ruya gibi" olarak tanımlıyor. Solomon'un en ilginc rekoru, bir macta attığı 70 sayının, 60'ını uc sayıdan kaydetmesi imiş. Universite yıllarının ucuncu sezonunda, final macında bunu gercekleştirmiş. Unlu "Slam" dergisinde de bu rekor yer almış. Gelecekte, Fenerbahce'de de boyle bir kalıcı rekora imza atmayı hayal ediyor. Herkesin, her an boyle bir şey bekleyebileceğini, cunku daha once yaptığını soyluyor. Solomon, yaşamına yetecek kadar Turkce biliyor. Dovmeleriyle mutlu oluyor. Tam 7 tane dovmesi varmış. Onlara isimler bile veriyormuş. En sevdiği dovmesinin adı da "Kral Solomon" imiş. Son derece zeki ve sempatik bir basketbolcu olan Solomon ile cok zevkli gecen soyleşimizde, neler konuştuk, neler! İşte "Kral Solomon" ve lezzetine doyum olmayan cumleleri: BİZ 6 KİŞİ OYNUYORUZ! "Gecen yıl şampiyon olduk. Cıta yukseldi. Beklentiler arttı. Dolayısıyla bu yıl da gecen yıl kazandığımız şampiyon unvanımızı korumakla yukumluyuz. Bu da şunu gosteriyor; Turkiye'de ben dahil herkesin favorisi Fenerbahce Ulker'dir. Bence Fenerbahce, şampiyonluk denildiğinde, akla gelecek ilk isimdir. Ote yandan diğer takımlara da saygı gostermek lazım. Guclu ve iddialarını ortaya koyan takımlar var. Onlara karşı onemli bir gucumuz daha var. O da muhteşem seyircimiz. Hep seyircisi guclu ve ateşli takımlarda oynadım. Bu benim icin bir şanstır. Fenerbahce taraftarı, dunyanın en guclu taraftarlarından biridir. Gucumuze guc katıyorlar. Sahaya 5 kişi cıkıyoruz ama taraftarla birlikte olduğumuzda, 6 kişi oluyoruz." "Sporcunun da hayalleri olur. Bazen gerceğe doner, bazen hayal olarak kalır. İlk hayalimi gercekleştirdim. Hayallerim bitmedi. Şimdi ikinci bir hayalim daha var. Artık Avrupa'da oynadığıma gore, bir Avrupa Ligi şampiyonluğu istiyorum. Bu unvanı Fenerbahce'de yakalamayı cok arzu ediyorum." "5 yıldır Avrupa'dayım. Gittice artan bir şekilde futbolu izliyorum. Ozellikle Fenerbahce'de futbola daha bir ısındım. Bu yıl Şampiyonlar Ligi'nde, grup lideri olması, beni heyecanlandırıyor. Televizyondan macları izlemeye calışıyorum ve de Fenerbahce'yi seyrederken zevk alıyorum. Şukru Saracoğlu Stadı'na, Fenerbahce'nin bir macına henuz gidemedim. Cunku, basketbol mac ya da antrenman programlarımız ile aynı zamanlara rastlıyor. Fakat fırsat olduğunda, maca da gitmek istiyorum." "Alex'i cok beğeniyorum. Biraz da pozisyonlarımız nedeniyle, dikkatle izliyorum. İkimiz de aynı işleri yapıyoruz. Alex tam bir takım oyuncusu. Takımı cok iyi kontrol ediyor ve oynatıyor. Mukemmel asistler yapıyor. Yeri geldiğinde, kontrolu eline alıyor. Cok fedakar bir oyuncu. Onun takıma sahip cıkışı, takımı yonlendirmesi cok hoşuma gidiyor. Belki de, aynı pozisyonlarda oynadığımız, aynı işleri yaptığımız icin, ona yakınlık duyuyorum." Kaynak: Akşam __________________