Fenerbahce’nin yıldız futbolcusu;Esat DERGİ
Fenerbahçe0 Mesaj
●12 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Fenerbahçe
- Fenerbahce’nin yıldız futbolcusu;Esat DERGİ
-
13-10-2019, 19:29:49Kayıtlı ÜyeFenerbahce’nin yıldız futbolcusu... Bir futbolcu icin yıldız tanımı gorselliği, oyun kurgusu, istatistikleri, transferi, ozel hayatı, medyanın ona taktığı kulp ile olculebilir. Futbolsever istatistiklere dayanır ve gol/asist paraleline girer ama bu bana kalırsa doğru değil. Esat DERGİ Haziran 2009. Bir siyah jeep, direksiyonunda bir kulubun başkanı, yanında transferin akıl tutulması yaşamış "cok bilinmeyenlere" sahip bir cocuğu: Mehmet Topuz. O kare kuşkusuz coğu insanın gozunden gitmiyor, bir başkan bir futbolcunun değil başka şeylerin operasyonunda... Ardından takım elbise ile gelen imza, şık bir toren ve ortalıkta dolaşan heyecan. Futbolseverin ve “kalemseverin” ortaya fırlattığı ise 9 milyon avro hesabı. O gun Mehmet Topuz Fenerbahce'nin ayağına vuran bir ayakkabı gibi başlamıştı adeta her şeye... Rakam, beklenti ve kurguların geride kaldığı şu gunlerde ise Mehmet artık Fenerbahce'nin ciğerlerinden biri. Biraz yureğini de işin icine katarak istikrarlı bir şekilde vuruyor topa, vurmasa da doluyor sahaya. Gectiğimiz sezon toplamda oynanan 42 mac, bu yıl ise şu ana kadar icinde koşturulmuş 24 maca sahip Mehmet Topuz. Yanılgılarımızdan biri Kayserispor'daki liderlik vasfı ve kaleye giden oyuncu azlığında da bunu kullanmasıydı. Fenerbahce'de ise Mehmet Topuz mevkii oğrenen ve alternatif yaratan ender isimlerden biri. Transferde oyuncu gittiği takıma ve o takımın boyuna gore yorumlanmalı. Mehmet Topuz'un bugun Fenerbahce'de 2856 gol atmaması ve kaleyi dikine gormemesi beni cok da ilgilendirmiyor. Ben cemberin capıyla ilgileniyorum. Teknolojiye cok uzak, bu yurekli ve calışmaya inanan insan, yabancılarla iletişimini "Onlarla da anlaşıyorum ama bazen lisan farkından oturu sessiz film oynadığımız da oluyor" sozleriyle yorumluyor. Mac başlamadan once cimlere dokunup suratına suren, dua eden, mutlu ve sokakta oynamayı cok seven şımarık bir cocukluğu olan birinden bahsediyoruz. Yaklaşık 2 senelik surec icinde şımarıklığı? İceride, dışarıda? Ceşitli potansiyellere sahip Mehmet Topuz bugun box-to-box orta saha dediğimiz cift yonlu orta saha oyuncusunun kısmi ozelliklerini taşıyor. O bir tarafa ağırlık verebilme luksunden once mucadele istendiği icin bazı şeyleri halen daha sınırsız ortaya koyamıyor. Gokhan Gonul'un onunde oynamasından memnun kaldığı, sağ acık olduğunda gec duşunulmuş olsa da cember oyuncusu olabileceğini de gosteren Mehmet Topuz elbette "tamam" değil. Kafa toplarındaki sıfır gelişim, oyunu, taktiği, topun geleceğini duşunme konusunda ağır bir gelişim. Ben atacağı, atması gereken oldurucu pas zorunluluğu, istikrarıyla da ilgilenmiyorum. Takım arkadaşları tarafından yureği sebebiyle Behzat C. saygısını alan, gece hayatı olmasa da kıyafet duşkunluğu ile bilinen Mehmet Topuz Şubat 2011'in ortasına geldiğimizde Fenerbahce'deki kıyafetini de tamamen buldu diyebiliriz ve dahası da olabilir. Bugun Fenerbahce'de Mehmet Topuz'a odenen rakamı hesaplamak gerekirse, yıl bazına vurulduğunda karşılığını veren ender oyunculardan. 4 milyar 950 milyon avroluk transfer harcamasının olduğu bir futbol yılı var onumuzde, canlı canlı. İtalya'da 2. ligde bile donen transfer harcamalarının rakamı satışlar ve alışlar goze alındığında 74 milyon avro civarında. Bu bir şeyleri, rakamların değerini herkese işaret etmeli. Muhasebeci tavrınız devam ediyorsa, gorev yapan bir nefer icin 9 milyon avro hic de anormal değil. İmza toreninde taktığı şapka, ara sıra değiştirdiği sac kesimi ile yarattığı imaj zihinlerde kazınan, 2009'da o jipten inen bu oyuncu bugun Fenerbahce'nin bir futbolcusu değil, Fenerbahceli bir yıldız oyuncu. Yıldız nedir diye soralım, hemen... İşte ben bununla ilgileniyorum. Bir futbolcu icin yıldız tanımı gorselliği, oyun kurgusu, istatistikleri, transferi, ozel hayatı, medyanın ona taktığı kulp ile olculebilir. Futbolsever istatistiklere dayanır ve gol/asist paraleline girer ama bu bana kalırsa doğru değil. Yaklaşık iki yıl boyunca ilk geldiğinde yaşadığı nazar sakatlığı dışında cok fazla mac kacırmayan, oynadığı tum maclarda yaptığı işe saygısıyla hırsını birleştiren, zaman zaman aşan, zaman zaman taşan yurek takımların kumbarası gibidir. İşte Mehmet Topuz bu surec icinde o kumbaraya yavaş yavaş koyarak cok gorev yaptı ve artık bir yıldız. Fenerbahce tribunleri mac oncesinde ve iyi mucadeleler sonrasında 70'den sonra kendine gore isim secerek tezahurat yaparlar. Bir enerji iceceği olurlar adeta sarı-lacivert giymiş neferlerinde... İşte bu yıldızın da mac sonları bu secmenin icinde olmasını isterdim. Sizce zamanı gelmedi mi? Gonulleri belki Alex’in attığı gollerle, Gokhan Gonul (Mehmet Topuz paralelinde) savaşıyla, Niang "Beni yak kendini yak" esprili tezahuratıyla, Dia ses uyumuyla hak ediyor ama... O ve onun gibi diğerleri de hak ediyor. Futbolcuya bağırırken, unutulmamalı. Hep siz bana soruyorsunuz. Bu sefer ben size sorayım. Yıldız futbolcu nedir? Herr Daum, Mehmet Topuz icin "9 milyon avro etmez" demişti. Yok mu telefonla bağlanan? Yok tamam şimdi değil, Mayıs ayından sonra aramalı, sormalı. Bir futbolcu Steven Gerrard olmayabilir ama onu formaya dik tutarsanız ona cok şey oğretebilir ve onu kendinize yoğurabilirsiniz... Savaş Mehmet, savaş… Seni Milli Takım’a futbol ve kendi karakterlerindeki onyargı sebebiyle almayanları utandıracak kadar daha cok savaş, oraya da yeniden gideceksin… KAYNAK :http://www.sporx.com/yazarlar/esat_d...SXHBQ223409SXQ __________________