Aykut Kocaman: "Zor macı kolay kazandık"
Fenerbahçe0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Fenerbahçe
- Aykut Kocaman: "Zor macı kolay kazandık"
-
13-10-2019, 19:26:15Kayıtlı ÜyeSportif Direktorumuz ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman, yuksek tempolu bir macın sonunda galip gelen taraf olduklarını soyledi. Kocaman macı, "Zor bir macın sonucunu kolay bir şekilde kazandık" cumlesiyle ozetledi. Macın ardından yayıncı kuruluşa acıklamalarda bulunan Aykut Kocaman, ’’Super bir mac oldu yorumu var, son zamanlarda bizim maclarımız da dahil olmak uzere son derece guzel maclar oynanıyor. Yuksek tempolu bir macın sonunda galip gelen taraf olduk’’ dedi. Macı değerlendiren Aykut Kocaman ’’Maca bizim tarafımızdan bakarsak, ilk 15-20 dakikalık periyot bizim kontrolumuzde gecti. One gecip pozisyona girdik. Sert başladı rakip maca ve kart uygulamaları farklı olabilirdi. Cunku ozellikle Ekrem’in belki de ihracına gidecek durumlar vardı. Aynı Ekrem beraberlik golunu attı. Beraberlikten sonra en buyuk sıkıntımız baş gosterdi. Genelde topun arkasında kalan bir takımdık, ama cok hızlı atak yapıp, kaptırdığımız toplarla atak yedik. İkinci yarı toparlanırız derken gol yedik. Almedia golu atmış olsa macın donmesi zor olurdu. Bizim icin kırılma anı ise benim gormediğim pozisyondaki penaltı ve kırmızı karttı. Eşitlik geldi ve en onemlisi rakip eksik kaldı..Sonrasında oyunun kontrolunu aldık ve zor bir macın sonucunu, kolay bir şekilde kazandık. Ama o zamana kadar muthiş bir tempo vardı diyebilirim’’ ifadelerini kullandı. Basın Toplantısı Mactan sonra duzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendiren ve soruları yanıtlayan Kocaman, Dinamo Kiev karşısında aldığı mağlubiyetin ardından Beşiktaş icin kurtuluş macı olarak gorunen derbiyi kazandıklarını ifade ederek şu ifadeleri kullandı: ’’Arka arkaya ciddi pozisyonlar yakalayıp one gectik. Hakemin ozellikle Beşiktaş adına eksik bırakabileceği, Ekrem icin soyluyorum, anlar vardı. Biz one gectikten sonra farkı artırma şansını yakalayamadık. Aynı Ekrem ilk yarının sonlarında cok kontratak yediğimiz bir anda yine kontrataktan skoru eşitledi. Eşitlikten sonra ikinci yarı tekrar aynı tempoyla başlamayı istiyorduk ama tam tersi oldu. Beşiktaş yuksek tempoyla başlayıp one gecti. Bu dakikalar bizim icin klabus gibiydi. Bizim adımıza donum noktası, Almeida’nın pozisyonunda Volkan’ın kurtardığı toptu. Penaltı ve kırmızı kart ve sonra tamamen bizim kontrolumuzde gecen bir mac oldu. Cok zor gecen bir macı, sonu itibariyle cok kolay şekilde kazandık. Boyle bir mactan, cok guclu bir rakipten 3 puanla donmek şampiyonluk yolundaki umutlarımızı, duşuncelerimizi artırdı.’’ Kocaman, hafta icinde sakatlık problemleri yaşayan Dia, Mehmet, Emre ve Gokhan’ı oynayabileceklerini ifade etmeleri uzerine gorev verdiğini belirtti. Macta 3 gol atan Alex ile ilgili bir soru uzerine Aykut Kocaman, ’’Yapacağım en onemli şey onu kutlamak. Gol ya da gol pası cok onemli tabii ama esas onemli olan takıma ne kadar ruhunuzu verdiğinizdir. Alex de bu konuda şikayet edeceğim bir konumda değil. Butun oyuncularım icin aynı duşuncelere sahibim’’ diye konuştu. Kocaman, ’’Sizi ne zaman gulerken goreceğiz’’ şeklindeki soruya verdiği yanıtta ise bu tip soruları ve yorumları sacma bulduğunu ifade ederek, ’’Bu sorulara nasıl yanıt verilir bilemiyorum. Maclar devam ediyor. Sezonun sonunu bir şekilde gormek ve o an mutluluk yaşamak onemli. Acıkcası sadece bu tip sorular değil, bu tip yorumlar da biraz sacmalık. Cunku gulup gulmemeyle bunun alakası olduğunu tahmin etmiyorum. İş yapıyoruz. Herkes kendi tarzına gore yapıyor. Benim tarzım da boyle’’ dedi. Resmi Site __________________