Fenerbahce Başkanı Aziz Yıldırım, iptal edilen kombinelerle ilgili onemli acıklamalar yaptı. Aziz Yıldırım arasında yaşanan gerilimin nedenleri şunlar: 1-Sezon başında kombine verilmeyen o malum grup, Dereağzı ve salonda govde gosterisi yaptı. 2-Futbolcular, G.Birliği macında bir grup taraftarın 24. dakikadaki tezahuratı karşısında şoka girdi. 3-Ersun Yanal işin bahanesiydi. Olaylar kasıtlı, organize ve cıkara dayalı. 4-Başkan Aziz Yıldırım, “Bana bağırsınlar ama sahada mucadele eden futbolcuları asla" diyor. 5-ASIL HEDEF STADI KAPATTIRMAK, İYİ NİYETLİ TARAFTARLARIN MACA GİTMESİNİ ENGELLEMEK. Futbolcular tedirgin, Başkan Aziz Yıldırım ve yonetim ise ofkeli. Rize macı bitmiş… Malum bir grup taraftar, kaleci Volkan’a bağırıyor… F.Bahce’nin kaptanı, o ofkeli guruba donerek, “Siz değil, gercek F.Bahceli benim” diyor. Gelin bu olayların nasıl cıktığıyla başlayalım. Fenerbahce Başkanı ve yonetimi ile arası iyi olmayan o malum gruba sezon başında kombine kart verilmeyince, Dereağzı'na gidip, genc takımın macında govde gosterisi yapmak istediler. Yonetim guvenlik guclerinden de destek alarak bir sonraki macta tesislere girmelerini yasakladı. YILDIRIM O GRUBA KULUP UYELİĞİ BİLE ACTI Arkasından voleybol macına gittiler. Salon federasyonun da guvenliğin parasını, kırılan koltuklarını bedelini odeyen yonetim, Beden Terbiyesi’nden salonu kiralayarak oraya da girmelerini engelledi. 24.dakika krizi de G.Birliği macından cıktı. Hafta icinde taraftarı maca davet eden futbolcular, o gun tribunlerde bir grup taraftarın tezahuratı karşısında şoka girdiler. "Bu kişiler bizi mi desteklemeye geliyor, yoksa moral bozup olay cıkarmaya mı?” diye ofkelerini acık acık ortaya koydular. Ersun Yanal işin bahanesiydi. Aynı grup şampiyonluk gecesinde de “Alex” diye bağırmışlardı. Ne istiyorlardı? Oysa F.Bahce Başkanı, 1 milyon uye icin gittiği her yerde, "Beni seven de, sevmeyen de, muhalif olan da kulube uye olsun. Derdi varsa kongrede konuşsun" diye o kişilere kulup uyeliği bile acıyordu. MACTAN SONRA NE İSTERLERSE YAPARLAR Başkan’ın kızdığı, futbolcuların ofkelendiği şey şu: “Macın başında, 24. dakikada protesto olur mu? Mac biter, ondan sonra ne isterlerse yaparlar. Ama oyun oynanırken, kimsenin sahadaki futbolcuların, takımlarını izlemeye gelen taraftarların moralini bozmaya hakkı yok." Yani, bu olayların kasıtlı, organize ve cıkara dayalı olduğunu soyluyorlar. Siyasi sloganların perde arkasında "Stadı kapatmak, iyi niyetli taraftarların maca gitmelerini engellemek" olduğunu da tahmin ediyorlar. Başkan Aziz Yıldırım acık acık "Bana bağırsınlar ama sahada mucadele eden futbolcuları asla" diyor. Kucuk cıkarcı bir grubun yerine asgari ucret alan, maaşının yarısını maca gelerek harcayan taraftarların mutlu olmalarını istiyor. G.SARAY’IN DORTMUND MACINI HATIRLAYIN Ve bir şey daha konuşuluyor: "Avrupa'ya hazırlık macı oynamaya gidemiyoruz. Almanya’dan tut, Hollanda’ya kadar bircok ulkenin polisi, Turk takımlarının taraftarları olay cıkarıyor diye mac oynamaya izin vermiyor." G.Saray’ın Dortmund macını hatırlayın: Yakılan meşaleler, sahaya atılan yabancı maddeler… Ve kuluplerimizin aldığı cezalar... Yabancı kulup yoneticilerinin "Lutfen, bizim misafirimizsiniz, stadımıza zarar vermeyin anonsları…" “Marka” diyoruz ama markaya en buyuk zararı biz veriyoruz. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Fenerbahçe
- Aziz Yıldırım: "Asıl hedef stadı kapattırmak"