Aziz Yıldırım'dan nasihatlar! Fenerbahce Kulubu Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahce'nin kendi imkanlarıyla buyumesini surdururken, Turk sporuna ve Turk futboluna yon veren kurumların da bu buyumeye ve gelişmeye katkıda bulunmaları ve bu kurumların da gelişerek sağlıklı bir şekilde buyumeleri gerektiğini soyledi. Aziz Yıldırım, Fenerbahce Dergisi'nin Nisan ayı sayısında yer alan yazısında, Fenerbahce Spor Kulubu'nun son yıllardaki yukseliş trendinin dunyada da ilgi gormesinin en onemli gostergelerinden birinin, koyduğu hedefler ve bu hedefleri yerine getirmek konusundaki kararlılığı olduğunu ifade ederek, ''Kurumsallaşma ve gelirleriyle kendi kendine yeten bir spor kulubu olma yolunda yonetim kurulumuzdaki diğer arkadaşlarımızla birlikte attığımız adımlar, bugun Fenerbahce Spor Kulubu'nun bulunduğu yerde, milyonlarca insanın mutlu olmasını sağlıyor. Bu mutluluğu daim kılabilmenin surekli olarak uretmek ve calışmaktan gectiğinin, Fenerbahce Spor Kulubu Yonetim Kurulu olarak farkındayız'' diye konuştu. ''Ancak gonul istiyor ki, Fenerbahce kendi imkanlarıyla buyumesini surdururken, Turk sporuna ve Turk futboluna yon veren kurumlar da bu buyumeye ve gelişmeye katkıda bulunsun ve bu kurumlar da gelişerek sağlıklı bir şekilde buyusun'' diyen Yıldırım, şoyle devam etti: ''Bu kurumların Fenerbahce'yi kayırması, imkanların Fenerbahce icin kullanılmasından bahsetmiyorum. Fenerbahce Spor Kulubu başkanlığım suresince, devletin hicbir kesiminden Fenerbahce icin ayrıcalık istemedim. Soylemek istediğim tek şey Avrupa başta olmak uzere dunyada futbolun değeri ve geliri artarken, Turk futbolunun yerinde saymasıdır. Bazı şehirlerimizdeki stadyum ve futbol sahaları futbol oynamaktan cok uzaktır. Tesis yatırımlarının eksikliği ve naklen yayın gelirlerinin gelişme gosterememesi yuzunden Turk futbolu her gecen gun kan kaybetmeye devam etmektedir. İngiltere gibi enflasyonun minimize olduğu bir ulkede, son uc yılda naklen yayın gelirlerinin yuzde 60 artmasının sadece bir beceri olduğunu duşunmek saflıkla doğru orantılıdır.'' -''TUM KULUPLER KURUMSALLAŞMALI''- Aziz Yıldırım, Turk futboluna yon veren kurumların, dunya uzerindeki ornekleri iyi incelemeleri gerektiğini ifade ederek, şunları soyledi: ''Gelişme ve buyume potansiyeli var olan Turk futbolunun bu potansiyelini harekete gecirecek girişimleri hayata gecirmelidir. Yani ozelde Fenerbahce Spor Kulubu'nun yaşadığı gelişme ve başarılar genelde tum Turk futboluna yayılmalıdır. Bu durumdan hem ulke, hem Turk futbolu ve kulupler hem de Fenerbahce Spor Kulubu kazanclı cıkacaktır. Artan gelirler, futbol icin guzel mekanlar ve tesislerle, oluşan rekabetci ortamda herkes kazanacaktır. Tum kulupler Fenerbahce gibi kurumsallaşmaya başlamalı, Turkiye Futbol Federasyonu bunun icin gerekli ortamları hazırlamalı, kuluplerin gelirlerinin artırılması ve guclerini sadece kendi camialarından alacakları yapıların oluşturulması sağlanmalıdır. Bu gelişmede en onemli şeyin eğitimden gectiğini hatırlatmak istiyorum. Bugun Fenerbahce'nin kendi gucu ve kendi imkanlarıyla gercekleştirdiği başarılar tum kuluplerimize ve Turk futbolunun tum kurumlarına yayılmalıdır.'' -''AŞILAMAYAN BAŞARILAR, TESADUFEN KAZANILMIŞTIR''- Fenerbahce'nin, dunyadaki tum federasyon ve konfederasyonlardan oyuncuların yer aldığı ve dunyanın en onemli futbol arenası olarak kabul edilen Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde ilk 8 takım arasına kaldığını, adını dunya futbolunun devleri arasına yazdırdığını belirten Yıldırım, Fenerbahce Ulker basketbol takımının da Avrupa'nın en onemli basketbol arenası olan Avrupa Ligi'nde grubundan cıkarak ceyrek finale kaldığını ifade etti. Aziz Yıldırım, bu başarıların anlatmaya calıştığı calışma yontemleri, gelir artırıcı onemler ve kurumsallaşma sayesinde olduğunu vurgulayarak, şoyle devam etti: ''Ancak, artık bundan sonra olması gereken, bu yakalanan başarıların aşılması ve surekli tekrar edilmesi olmalıdır. Tekrar edilmeyen ve aşılamayan başarılar tesadufen kazanılmıştır ve hafızalarda hoş bir anı olarak kalmaktan ileriye gidemezler. Oysa gercek buyukluk ve gercek guc, bu hedeflere her yıl ulaşabilmek, bugun cok sevindiğimiz bu başarıları, alışılmış ve sıradan hale getirebilmektir. İşte o zaman Turk futbolu, adını, şimdilerde anılan ulke futbollarının yanına belki de en ustune yazdıracaktır. Bu da sadece Fenerbahce'nin yapacağı bir şey değildir. Bugun İngiltere'nin 4 takımı hem ligde, hem de Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde bir birleriyle yarışmaktadır. Ceyrek finalde iki İngiliz takımı birbirleriyle karşılaşacaktır. İşte buna benzer başarıları Turk takımları da yakaladığında Turk futbolu ulkesine olan borcunu odemiş olacaktır.'' Kulupler Birliği Vakfı'na başkan secilmesine de değinen Yıldırım, ''Turkcell Super Lig'de mucadele eden tum kuluplerimizin başkanları, oy birliğiyle beni Turkiye Kulupler Birliği Vakfı'nın başkanlığına secmiştir. Kuluplerimizin yoneticilerine beni bu goreve layık gordukleri icin teşekkur ediyorum. Biz de gerekli şartları sağlayarak, tum kuluplerimizin, Fenerbahce gibi buyumesi, gelirlerini artırması ve kurumsallaşma adına adımlar atması ve sonucta da Fenerbahce gibi kazanması icin elimizden gelen calışmaları yapacağız.'' 31.03.2008 Kaynak : AA __________________