Yeni sezon kadro planlaması dahilinde calışmalarını surduren Fenerbahce'de savunmaya takviye yapmak icin operasyon devam ediyor. Stoper bolgesi icin toplam 7 isimle goruşen yonetimin ilk hedefi Liverpool'dan Martin Skrtel. Yonetim şu anda Slovakya Milli Takımı ile Avrupa Şampiyonası'nda mucadele eden deneyimli stoperin transferini bitirmeye yakın gorunuyor. Gectiğimiz hafta bu transfer icin goruşmeler yapan yonetim, bir yandan da bonservisi Porto'dan Maicon'u listede tutuyor. Gectiğimiz transfer doneminde de ilgilenilen ve Sao Paulo'da kiralık olarak forma giyen futbolcu da sarı lacivertlilerin aday listesinde bulunuyor. Savunmanın kenar oyuncuları icin ise bircok pozisyonda forma giyebilecek oyuncular değerlendiriliyor. Barcelona'dan Martin Montoya'yı bitirme aşamasına gelen yonetim Real Madrid ile sozleşmesi sona eren Alvaro Arbeloa'yı listede ilk sıraya cekti. İki oyuncunun da savunmanın iki tarafında da gorev yapabiliyor olması bir avantaj olarak değerlendiriliyor. Arbeloa ve Skrtel'in alınması halinde yonetim başka stoper transferi yapmayı duşunmuyor. Fenerbahce'de gectiğimiz sezon savunmada forma giyen Gokhan Gonul, Caner Erkin, Bruno Alves, Michal Kadlec ve Abdoulaye Ba takımdan ayrılmıştı. Teknik direktor Vitor Pereira bu sezonun planlamasında Mehmet Topal'ı da zorunlu hallerde stoper rotasyonunda kullanma kararı aldı. (Ntvspor)