Beşiktaş derbisi oncesi Fenerbahce'de savunma icin alarm verilirken, bir yandan da Lugano paniği yaşanıyor. Fenerbahce ile Galatasaray derbisinden once saha icerisinde yaşanan olaylara karışan ve sarı-kırmızılı futbolcu Arda Turan'a yumruk attığı televizyon goruntulerinden tespit edilen Brezilyalı savunma oyuncusu Bilica aldığı uc maclık men cezası doğrultusunda, 13. haftada İnonu Stadı'nda oynanacak derbi macında forma giyemeyecek. Turkiye Futbol Federasyonu daha once, Ankaraspor ile macı olan takımdan herhangi bir futbolcunun bu mactan once kırmızı kart gormesi durumunda Ankaraspor macından bir sonraki haftada cezasını cekeceğini acıklamıştı. Bilica'nın 3 maclık kırmızı kart cezasının devam etmesinin yanı sıra, Lugano'nun perşembe sabaha karşı bitecek olan milli macı teknik heyeti sıkıntıya soktu. Daha onceki haftalarda milli takım kampından ancak cuma oğleden sonra donebilen Lugano, yorgunluğu nedeniyle Gaziantep deplasmanına goturulmemişti. Şimdi Uruguaylı oyuncu benzer bir durum ile karşı karşıya. Uruguay'ın Perşembe gecesi 01.00'de başlayacak olan 2010 Dunya kupası baraj rovanş macı nedeniyle Cuma gunu akşam saatlerinde İstanbul'a ulaşması mumkun olan Lugano yorgun bir şekilde Beşiktaş derbisine cıkacak. Beşiktaş karşılaşmasının İstanbul'da olması nedeniyle maca yetişecek olan Lugano'nun yorgunluğu ve de Bilica'nın cezalı olması nedeniyle savunmadaki ikiliyi değiştirecek olan Daum'un bu bolgede Lugano'nun yanında Onder veya Deniz'i oynatması bekleniyor. Daum'un katılmadığı haftanın ilk gunundeki antrenmanda, antrenor Ayhan Tumani calışmanın son 20 dakikasında oynanan cift kale macta AS takımda Deniz ve Onder'i savunmanın gobeğinde oynattı. LUGANO "YORGUN DA OLSAM BEŞİKTAŞ MACINA CIKAR OYNARIM" Ote yandan Kostarika'yı deplasmanda 1-0 yendikleri macın golunu atan Lugano, ulkesinin onde gelen gazetelerinden La Republica'ya yaptığı acıklamada "Evimizdeki macı da savaşarak kazanacağız ve Dunya Kupası'na katılacağız" dedi. Lugano, Fenerbahce kulubundeki yetkililerle yaptığı goruşmede ise "Yorgun da olsam Beşiktaş macına cıkar oynarım. Boylesine bir macı kacırmam. Son derece onemli ve zorlu macta forma giymemezlik yapmam. Ne pahasına olursa olsun takımımı yalnız bırakmam" dediği oğrenildi. BEKİR YENİ BİR ŞANS İSTİYOR Gaziantepspor'dan buyuk umutlarla geldiği Fenerbahce'de, sezon başı hazırlıklarında bulduğu şansı iyi kullanamayan Bekir, umudunu yitirmedi. Antrenmanlarda iyi calışıp, formayı kapma uğraşı veren ve hırsı ile dikkat ceken Bekir fırsat kolluyor. tecrubeli savunma oyuncusu "Oynamıyorum diye asla mucadeleden vazgecmem. Kaliteli oyunculara sahip, geniş bir kadromuz var. Hocamızın soylediği bir şey var; 'Formayı ben vermem, siz alırsınız' diye. Cok doğru. Ben de calışıp, o formayı almak icin her şeyi yapacağım. Bundan sonra gelecek ilk şansı en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum" dedi. Kaynak:Milliyet __________________