Yaptığı jubileyle futbol hayatını sonlandıran Fenerbahce efsanesi Alex de Souza'ya bir ovgu de Diego Ribas'tan geldi. Sarı-Lacivertliler’in şimdiki 10 numarası, vatandaşıyla ilgili olarak, “Birlikte bir donem Brezilya Milli Takımı’nda oynadık. Her ikimiz de rotamızı farklı yonlere cevirdik. Alex, futbolunun en verimli donemini Fenerbahce forması altında gecirdi. Bu nedenle onun icin Turkiye’nin ve Fenerbahce’nin ayrı bir yeri oldu” dedi. Şimdi Alex’in bıraktığı yerden kendisinin devam edeceğini belirten Brezilyalı futbolcu, “Ben de 3 yıllık sozleşmem boyunca Sarı-Lacivertli renklere buyuk katkılar yapmak, kupalar kaldırmak, Fenerbahce taraftarının gonlunde taht kurmak istiyorum. Bunu da ilk yılımda başaracağımdan cok eminim. Arkadaşlarımla birlikte yuruduğumuz 20. şampiyonluğa cok az bir sure kaldı. Ben de bu başarıda pay olmak istiyorum” diye konuştu. ‘Alex, Turkiye’ye donecek’ Coritiba’da Alex ile birlikte forma giyen ve onun tavsiyesiyle Gaziantepspor’a transfer olan Luis Francisco Chico, onemli bir iddiada bulundu. Fenerbahce’nin unutulmaz oyuncusuyla sık sık sohbet ettiğini dile getiren Chico, “Futbol dunyası Alex’i kaybettiği icin uzulmeli ama ben, Alex’in futbola farklı projelerle doneceğini duşunuyorum. İsminden ve başarılarından yeniden farklı konumlarda bahsettirecektir. Aslına bakarsanız bir sure gectikten sonra Alex’in yeniden Turkiye’ye donuş yapmasını bekliyorum. Hoca olmak futbolculuk gibi değil. Cok farklı sorumluluklar isteyen bir durum. Kendisi de bu sorumluluğun altından kalkacak kişiliğe sahip. Alex yeniden gelecek. Bir sure dinlenip kafasını topladıktan sonra olgun kararlar verecektir” ifadelerini kullandı. Gunluk Gazeteler