Yalcın Koşukavak: 'Mehmet Zeki Celik'le Fenerbahce,Beşiktaş ve Başakşehir ilgileniyor
Fenerbahçe0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Fenerbahçe
- Yalcın Koşukavak: 'Mehmet Zeki Celik'le Fenerbahce,Beşiktaş ve Başakşehir ilgileniyor
-
13-10-2019, 18:56:06Kayıtlı Üyeİstanbulspor Teknik Direktoru Yalcın Koşukavak, genc yıldız Mehmet Zeki Celik'le Fenerbahce, Beşiktaş ve Medipol Başakşehir'in ilgilendiğini acıkladı. Yalcın Koşukavak, Mehmet Zeki Celik'in sezon sonunda iyi bir takıma gitmesini umduğunu soyledi. Spor Toto 1. Lig'de ikinci yarıdaki 4 macını da kazanan ve play-off potasına giren İstanbulspor'un teknik direktoru Yalcın Koşukavak, şampiyonluk icin umudunun olduğunu belirtti. İstanbulspor'un kadrosundan milli takıma oyuncu gondererek onemli bir işe imza attığının altını cizen Koşukavak, "Biraz once kulubumuze faks geldi. Canakkale Dardanel'den aldığımız Ufuk Can, 19 Yaş Altı Milli Takımı'na davet edildi. Mehmet Zeki Celik 21 Yaş Altı, Okan Kocuk A Milli Takım ve bir 19 Yaş Altı oyuncumuz daha var. 4 milli oyuncumuz bulunuyor. Bu seviyelerde oynayabilecek 7-8 oyuncumuz daha var." ifadelerini kullandı. "Mehmet Zeki Celik ile Beşiktaş, Fenerbahce ve Başakşehir'in ilgilendiğini duydum" Koşukavak, adı transfer haberleriyle anılan 20 yaşındaki sağ bek Mehmet Zeki Celik hakkında şunları kaydetti: "Mehmet Zeki Celik icin birkac ay once Fransız ekibi Lille bir faks gonderdi. Kupada oynadığımız Karabuk ve ligde deplasmanda oynadığımız Adana macını izlediler. İtalya'dan bir iki takımın da buna benzer girişimleri var. Zeki Celik ile Super Lig'den Beşiktaş, Fenerbahce ve Başakşehir'in ilgilendiğini duydum ama Beşiktaş'ın cok ciddi ilgilendiğini ve başkan ile goruşmeler olduğunu biliyorum. Bizim icin bu bir gurur kaynağı. İnşallah Zeki sezon sonu itibarıyla iyi bir takıma gider." Kulup tesislerinde basın mensuplarına acıklamada bulunan Koşukavak, 1. Lig'deki ilk sezonlarını gecirdiklerini hatırlatarak, ilk yarıda adaptasyon surecini atlattıklarını soyledi. Yalcın Koşukavak, ikinci yarıda zorlu deplasmanlarda aldıkları galibiyetlerin kendilerine guven verdiğini aktararak, "Artık kime karşı nasıl oynayacağımızı biliyoruz. Hesaplarıma gore ilk yarıda 3-4 puan geride kaldık. Deplasmanda Gaziantep ve sahamızdaki Samsun maclarında galibiyete yakındık. Abartı olmazsa Umraniye ile kafa kafaya olmamız gerekiyordu. İkinci yarıda takımımız lige daha fazla adaptasyon gosterdi, seyirci baskısına alışmaya başladı. Eskişehir ve Giresun deplasmanlarından galibiyetle cıkmamız da bunu gosteriyor. İnşallah sonu iyi olur." ifadelerini kullandı. - "Onumuzdeki uc mactan iyi sonuclar alırsak ilk iki icin oynayacağız" Sezona ligde kalma parolasıyla başladıklarını belirten Koşukavak, şoyle konuştu: Oynat Ses Kapa Sure 0:01 Toplam Sure 0:01 Yuklendi: 0%Yukleniyor: 0% Tam Ekran "Bir alt ligden bu lige cıkan takım icin akılcı hedef ligde kalmaktır. İkinci yarıya başlarken de bu hedefteydim, alt sıralara yakın olan Eskişehir ve Denizli ile oynadığımız maclar bizim icin cok kritikti. Oncelikle bu ekipleri sıralamada kendimize rakip olarak goruyordum. Eskişehir ve Denizli'yi yendikten sonra alt gruptan koptuk, son olarak Giresun ve Umraniye galibiyetleri ile İstanbulspor ligde kalma hedefi olan değil, daha ust sıraları hedefleyen bir takım haline geldi. Onumuzdeki uc mactan iyi sonuclar alırsak ilk iki icin oynayacağız. Buralarda takılırsak play-off icin oynayacağız. Hedefimiz bu kadar net." - "Gecmişte genc bir kadro ile Oftaş, Super Lig'e cıktı" Ligde haftalar ilerledikce hedeflerinin de netleşeceğini dile getiren Yalcın Koşukavak, "İstanbulspor şampiyon olarak Super Lig'e cıkabilir mi?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Şampiyon olabiliriz. Şu an iddiasız takım yok. Duşme potasının hemen ustundeki takımın play-off iddiası var. 3-4 ay 1. Lig'de oynamış oyuncu icin bu yuku kaldırmak kolay değil. TFF devre arasını uzattı, bu nedenle onumuzdeki hafta 1 haftada 3 mac oynayacağız, boyle bir donemimiz daha olacak. Buralar ligin ayrışacağı noktalar olacaktır. Turk oyuncular haftada 3 mac oynamaya cok alışık değil. 2. Lig'de biz buna alışığız, bu bizim icin avantaj olabilir. 'Benim takımım bu surecten cıkar' diye duşunuyorum. Planladığım şeyler olursa şampiyonluk neden olmasın. Gecmişte Oftaş, genc bir kadro ile Super Lig'e cıktı. Bu olmayacak bir şey değil. Benim umudum var." - "Bir tek Umraniye'yi sayabilirim" Koşukavak, oyun sistemine yapılan ovguler nedeniyle herkese teşekkur ettiğini soyleyerek, "İstanbulspor'un saha icinde oyun planları, diziliş farklılıkları var. Bunu iyi futbol izleyicileri yakalıyor. Alt ligde de bunu yapıyordum ama orası gozden uzaktı. Bu bir antrenorun felsefesi ile alakalı bir şey. Rakip benim icin cok onemli, Turkiye bu tip antrenorlere cok alışık değil. Doğru oyun her rakibe gore değişiyor. Rakibi gorunce, hangi oyuncularla, nasıl oynamam gerekiyorsa karar veriyorum." şeklinde konuştu. Yalcın Koşukavak, şampiyonluk yolunda en ciddi rakipleri olarak oyun ve kadro kalitesini birleştiren Umraniyespor'u gorduğunu soyledi. Ligde kadro kalitesi yuksek cok takımın bulunduğunu ifade eden Koşukavak, "Takım olmak başka, iyi oyuncularınızın olması başka bir şey. Ama beni daha cok tedirgin eden kadro kalitesinin yanında oyun planı olan takımlar. Mesela Umraniye boyle bir takım, zor bir rakip. Umraniye 9 macta gol yedi. Ankaragucu'nun net bir oyun planı var, kadro kalitesi yuksek. Giresun ve Rize oyuncu kalitesi ile skora etki ediyor. İki yonu birleştiren bir tek Umraniye'yi sayabilirim, diğerleri oyuncu kaliteleri ile sonuca etki ediyor." sozlerine yer verdi. internet haber __________________