Ligin Kaderi Fenerbahce'nin Elinde
Turkcell Super Lig’de 31. Haftayı neredeyse geride bıraktık. Geriye sadece Kayserispor ve Gaziantep arasındaki mucadele kaldı, buda ligdeki dengeleri ilgilendirmediği icin tamamen prestij mucadelesi olacaktır.
Şimdi başlığı neden boyle attığımı anlatayım. Turkcell Super Lig’de 32. Haftaya girilirken ligin dibide zirveside cayır cayır yanıyor. Kimin şampiyon olacağı veya ligden duşeceği hala belli değil. Ama hem duşecek takımların belirlenmesinde hemde şampiyon takımın kim olacağını Fenerbahce belirleyecek. Nasıl mı ? Gelin kucuk bir analiz yapalım.
Şimdi son 3 haftaya girilirken Fenerbahce’nin kalan maclarına ve iddiası olan takımlara bir goz atalım.
32. Haftada Antalyaspor ile oynayacak . Antalyaspor duşecek takımlar arasında bulunuyor ve duşme korkusunu en cok hisseden takım oldugunu duşunuyorum.Yani kesinleşmiş iki takımdan sonra 3. takımın antalyaspor olacagını duşunuyorum. Cunku Antalyaspor’un geri kalan maclardan en fazla 1 puan cıkarabileceğini duşunuyorum. Fenerbahce’den başka iki Ankara takımı ile oynayacak. Bunlardan biri Ankaraspor deplasmanı diğeri Ankaragucu. Ankaraspor Ankaragucu takımının duşmemesi icin rahat oynayacağını duşunmuyorum ve yenmek icin elinden geleni yapacağını duşunuyorum. Son hafta ise Ankaragucu ile kendi evinde oynayacak ve kendisi gibi korku dolu bir takımla oynayacağı icin anca bu mactanda anca 1 puan cıkaracağını duşunuyorum.
Şimdi 33.Haftaya bakalım kimle oynuyor diye. Fenerbahce, Antalyaspor gibi duşme potasındaki konyaspor’u evinde misafir edecek ve bu macta ligin gidişatına etki edecek bir mac olacak.
Son haftada ise Şampiyonluğun guclu ekiplerinden biri olan Trabzonspor ile oynayacak. Beşiktaş’ın daha Galatasaray oynanacak bir macının olacağını duşunursek Trabzonun şampiyonluk kaderinide Fenerbahce macı belirleyeceğini gorebiliriz.
Yani uzun lafın kısası Fenerbahce Tamam yada Devam dedirtecek maclar yapacak.
Umarım yazımı okumaktan zevk alırsınız. Diğer yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim. Hoşca ve Sevgiyle Kalın.
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Fenerbahçe
- Ligin Kaderi Fenerbahce'nin Elinde