Radyoda bayan bir muhbirin konuşmaları beni duşundurdu...Dedi ki, kimi deşsen altından yeterince sevilmediğini duşunen "ıssız adam" olmayı secen insan cıkıyor... Aslında "ıssız adam" filmi konusu gecen insanların profilini cok guzel gostermiş. "Kaybedenler klubu" filmi de yaklaşık aynı hayat tarzı ve ideoloji kafası olan insanları gostermiş. Malesef komşularımızın nerdeyse yarısından fazlası o kafada. Yani konu gundem bir konu.
Beni duşunduren ise o kızın sozu oldu: ...yeterince sevilmediğini duşunen...
Bir insan neden boyle duşunsun ki? İlahi aşkı, Allah'a olan sevgiyi keşfedememiş olması gerek. Allah birini severse, Allahu Ekber (Allah daha yucedir) sıfatı ile yetersiz olamaz. Allah subhandır. O'na ait olan hicbir şey yetersiz olamaz! Sevgi de buna dahil. Allah sevgisi kuluna yetersiz olamaz.
Peki nedir bu ıssız adamların derdi, hastalığı? O sevgiden habersiz olmaları. Ah o aşkı bir keşfetseler ah!...İşte Allah bizi sevmedikce, biz O'nu nasıl sevelim? Bu noktada bize duşen de şukretmek oluyor. Elhamdulillah sevilmişiz, sevmişiz ve farkındayız. Elamdulillah!Elamdulillah!Elamdulillah!
"Allah korkusu" ne anlama geliyor onlar icin? Goklerin yarılıp da şimşeklerin, yıldırımların ustlerine yağmasından korkmak mı? Benim icin O sevdiğimden ve sevgisinden mahrum olmak, ayrı kalmak anlamına geliyor...İcimdeki huzuru kaybetmekten korkmak anlamına geliyor. O huzur buyudukce doğal olarak korku da buyumuş oluyor.
"...ne soyluyorsan soyle, ama ne olursun boylesine susma...buğz etme boyle..." bu sozleri soyleyen kişinin ruh halini tahmin etmiş olmalısınız... İşte ya O size buğz ederse? Ya yuzunuze bakmazsa...İşte benim korkularım. İşte birisi zinadan tutmuş faize kadar başının ustunu ortecekcesine gunahlarda boğuluyorken gafletli hayatına devam ediyor, diğeri ise ufak bir hatadan dolayı cezalar cekiyor. Gorunuş aldatıcı. Hikmet saklı bu olayda. Gaflet mi, sen ait olduğuna aitliğini unuttun mu? Hatırla hemen hatırla! dercesine bir ceza. Şefkat tokatı. İşte hatırladığı anda tovbesi onu temizler. Ya diğeri? Onunla ilgilenen bile olmadı. Gunahında boğulmaya devam ediyor. Issızdır. Sevilmemiştir. Sevmemiştir. Kordur. Sağırdır... Durumu boyle iken Allah'a gelirse, Allah mı daha cok seviner, o adam mı? Tabii ki Allahu Ekber. Bizim hicbir şeyimiz daha cok değildir. Ne sevgimiz ne sevincimiz. Allahu Ekber!Allahu Ekber!Allahu Ekber!Allahu Ekber!Allahu Ekber!Allahu Ekber!Allahu Ekber!

Leyla Ulusoy.