Fenerbahce gibi buyuk bir kulube transfer olduğu icin cok mutlu olduğunu belirten Serdar Kesimal, saha icinde cok agresif bir oyun anlayışının olduğunu soyledi. Fenerbahce ve Milli Takımda kalıcı olmayı hedeflediğini belirten Serdar, futbola forvet olarak başladığını, orta sahada ve beklerde de gorev alabileceğini belirtti. Kalıcı olmak istiyorum Yeni transferimiz Serdar Kesimal, FB TV’deki programda Fatih Demirkol’un sorularını yanıtladı. Serdar Kesimal iilk olarak "Boyle bir kulube transfer olduğum icin cok mutluyum. Uzun yıllar Fenerbahce’ye hizmet etmek ve başarılı olmak istiyorum. ’Takıma ne kadar erken uyum sağlarsam benim icin o kadar iyi’ dedim ve gelmem gerekenden daha once geldim. Bu durumda tatil cok onemli değildi benim icin, takıma uyum sağlamak icin buradayım. Umarım her şey guzel olur. Fenerbahce, erişilmez, ulaşılmazdı benim icin. Bundan 2 yıl once Koln’de amator futbolcuyken; sonra Kayserispor’a geldim ve şimdi buradayım. Fenerbahce, dışarıdan gorunduğunden d e buyuk bir kulup. İki yıl once Kayserispor’da Fenerbahce’ye karşı oynarken, o havayı, Saracoğlu’nun baskısını hissetmiştim zaten. Yani rakibe bambaşka bir korku veriyor stadın ve taraftarın havası. Şimdi bu takımın bir oyuncusu olarak sahaya cıkacak olmaktan dolayı cok mutluyum. Nasıl buyuk bir kulupte olduğumun ve beklentilerin farkındayım. Cok calışmam gerektiğini biliyorum. Herhangi bir sakatlığım olmazsa, formayı almak ve burada kalıcı olmak konusunda kendime guveniyorum. Takımda cok iyi futbolcular var ancak kendime olan guvenim tam" diye konuştu. Beğendiği oyuncu Barcelonalı Pique Oyuncu ozellikleri ve beğendiği futbolcular hakkında da bilgiler veren Serdar Kesimal, "Sahada agresif bir yapım var. Kaybetmeyi hazmedemiyorum ve bu oyunuma da yansıyor. Ancak insanlarla problem yaşamam. Saha dışında kimseyle bir tartışmam vs olmaz. Tabii ki saha ici ve dışı cok farklı. Dunya capında Pique’yi cok beğeniyorum ve onu ornek alıyorum. Topu sadece kesmek yetmiyor aynı zamanda başarılı bir şekilde topu oyuna da sokmanız gerekiyor. Zaten bir stoperin gorevi burada başlıyor. Ofansif anlamda da takıma destek vermek gerekiyor ve bu anlamda bir futbolcu kendini her zaman geliştirmeli. Sahada zaman zaman cok agresif olabiliyorum. Oncelikle bunu kontrol altına almam gerektiğini biliyorum. Bunun dışında her an kendimizi geliştirmemiz gerektiğini duşunuyorum. Alt yapı bilgimi Almanya’da aldım. Pozisyon bilgimin, topu oyuna sokma yeteneğimin iyi odluğunu duşunuyorum. Kuvvetli bir alt yapım var" dedi. Cok calıştım ve her şey cok cabuk gelişti Hedeflerine de değinen milli oyuncu, "Oncelikli hedefim Fenerbahce’de sevilen bir futbolcu olup burada kalıcı olabilmek. Bunun icin cok calışmam gerekiyor.İkinci olarak da Milli takımda kalıcı olabilmek, başarılara imza atmak. Onumdeki iki ana hedef bunlar" dedi. Fenerbahce’nin farklı olduğunu soyleyen Kesimal, "Fenerbahce’nin beni etkileyen yonleri, diğer kuluplerin her zaman bir adım onunde olması. Bunu daha stada girerken hissediyorsunuz. Burası bambaşka bir yer. Sadece futbolda değil tum branşlarda başarılı olması. Fenerbahce’nin sahip olduğu her şey onu diğerlerinden farklı kılıyor. İki yıl once Fenerbahce’yi televizyondan izliyordum. Şimdi buradayım. Cok calıştım, doğru zamanda doğru yerde oldum. Şanslı olduğumu da duşunuyorum. Koln’de amatorken Kayserispor sonra da Fenerbahce gibi bir takıma transfer oldum ve Milli takımda oynuyorum. Cok calıştım ve her şey cok cabuk gelişti" dedi. Kamp doneminde iyice kaynaşacağız "Bende emeği gecen Tolunay Kafkas’a, Hami Mandıralı’ya, Kayserispor’a, menajerim Suleyman Hurma’ya hepsine cok teşekkur ediyorum" diyen Kesimal, "Bir genc oyuncu icin en buyuk dezavantaj ne kadar iyi olursanız olun bir kulupte şans bulamamanız, kendinizi gosterememenizdir. Kayserispor bana bu şansı verdi. 1989 doğumluyum. Gorunuş olarak da karakter olarak da olgun olduğum soyleniyor. Bazı şeyleri erken yaşadığım icin olgunlaşma donemim de erken oldu" dedi. Fenerbahce’deki oyuncular hakkında isa Serdar, "Alex’le, Emre ile Volkan ile oynayacak olmak beni cok heyecanlandırıyor. Yani bu isimler saymakla bitmez. İki yıl once onlarla oynamanın hayalini kurardım ve bu gercek oldu. Milli takımdan tanıyorum zaten kendilerini. İnşallah kamp doneminde de iyice kaynaşacağız" dedi. Garanti oynamayı seviyorum Sağlam ve garanti oynamayı sevdiğini soyleyen Kesimal, "Oynadığım bolgenin zor bir bole olduğu doğru. Soğukkanlı olmak, işinin ve ne yaptığının bilincinde olmak gerekiyor. Hata yaparsan arkanda bu hatayı telafi edecek gucte bir kaleci olduğunu bilmek gerekiyor. Sorumluluğunun her zaman farkında olmak gerekiyor. Ben sağlam ve garanti oynamayı seviyorum, hataya fırsat verecek pozisyonlardan kacınıyorum. Alt yapıda bu şekilde yetiştirildim" dedi. Her mevkide oynayabilirim "Milli formayı ilk kez giydiğim macı unutamıyorum. Kayserispor’daki unutmadığım mac ise Beşiktaş’la oynadığımız mactı" diyen Kesimal, "Futbola forvet olarak başladım ve sonra golu engelleyen futbolcu pozisyonuna gectim. Bu cok iyi odlu benim icin. Bir forvetin neler yapacağını, nasıl duşunduğunu, hangi hamleleri yapacağını onceden bilebiliyorsunuz. Bu bir stoper icin cok avantajlı. Turkiye liginde iyi ki forvet olmamışım diyorum cunku burada futbol cok sert oynanıyor. Ancak inşallah Lugano gibi bir stoper olarak goller de atarım. Bir stoper orta sahadaki arkadaşıyla iyi anlaşıyor ve uyum icinde olabiliyorsa, futbolcular birbirlerinin acıklarını kapatabilirler. Bunlar riskli pozisyonlar değil. Bir stoper oyun icinde one cıkabilir. Nerede şans verilirse elimden gelenin en iyisini yapmaya calışıyorum. Orta sahada, bekte oynayabiliyorum ve forvet ozelliğim de var" dedi. 3 kulvarda da başarılı olacağız Şampiyonlar Ligi ile ilgili goruşlerini de acıklayan Kesimal, "Şampiyonlar Ligi bambaşka bir yer. Ulkemizi orada en iyi şekilde temsil edip bir ust gruba cıkmak istiyoruz. Oradaki atmosferi bilmiyorum, inşallah bu sezon yaşayacağım. Lig, Turkiye Kupası, Avrupa arenasında yer alacağız. Turkiye Ligi gun gectikce gucleniyor. Takımımızın zaten oturmuş bir kadrosu vardı ve bolgesinde en iyi olan futbolcular transfer edildi. Bunun icin diğer takımların bir adım onunde olduğumuzu duşunuyorum. Onemli olan takım oyununu sahaya yansıtabilmek tabii ki. Uc kulvarda da başarılı olabileceğimizi duşunuyorum.Bir takımın başarısı icin; takım olmak gerekiyor, arkadaşlığın cok kuvvetli olması gerekiyor, oyuncu kalitesinin yuksek olması gerekiyor. İyi bir sinerji yaratılırsa başarılı olunmaması icin hicbir sebep yok" diye konuştu. 53 numaralı formayı istiyorum Taraftarlarımız hakkında ise Kesimal, "Fenerbahce taraftarının futbolculardan beklentisi, bir anlamda iyi bir anlamda stresli bir durum. Arkamızda 12.Adam gibi bir guc olması tabii ki bizlere guven verecektir. Sağlam karakterli, kaliteli bir futbolcu olursanız bunların ustesinden gelirsiniz" dedi. Rizeli olduğu ice 53 numaralı formayla oynamak istediğini soyleyen Serdar, "Antrenmanlar dışında eve gidip dinleniyorum, yalnız kalmayı, evde dinlenmeyi tercih ediyorum. Ekstra yaptığım bir şey yok. Sinemayı, muziği ve tarih kitaplarını seviyorum. En sevdiğim şarkıcı Orhan Olmez" diye konuştu. Alman Futbolunda taktik, Tur Futbolunda duygu Alman ve Turk futbolunu da karşılaştıran Serdar, "Alman ve Turk futbolunun farkı, oturmuş sistem olması. Kim gelirse gelsin o sisteme ayak uydurmak zorunda. Ancak Turk futbolunda bireysel başarılar, kahramanlar bekleniyor. Taktikten once duygularımızla oynuyoruz. Ancak Almanya’da oyle değil; taktikle oynuyorlar, duyguya yer yok. Taktik olarak onları yakalayabilirsek Alman futbolundaki başarıyı yakalayacağımızı duşunuyorum" diyerek sozlerini tamamladı. BASIN FOTOĞRAFI BASIN FOTOĞRAFI Haber ile ilgili diğer fotoğraflar Resmi Site __________________