Futbolda şike soruşturması kapsamında gozaltına alınan Fenerbahce Spor Kulubu Yonetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım, dun Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde savcıya 10 saat boyunca ifade verdi. Anjiyo gecirdiği İstanbul Universitesi Kardiyoloji Enstitusu'nden onceki gun oğle saatleri taburcu edilen Yıldırım, daha sonra Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Mudurluğu'ne goturuldu. Yuksek şeker şikayetiyle dun 00.45'te Haseki Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan Yıldırım icin "Fakulte hastanesinde tedavi olabilir" şeklinde rapor verilerek sevk yazısı yazıldı. GECEYİ HASTANEDE GECİRDİ Ancak Yıldırım'ın tedaviyi kabul etmeyerek Emniyet Mudurluğu'ne gitmek istediği ileri suruldu. Dun saat 01.20'de tekrar İstanbul Emniyet Mudurluğu'ne goturulen Yıldırım, bu kez 01.45'te İstanbul Universitesi İstanbul Tıp Fakultesi'ndeki İc Hastalıkları Anabilim Dalı Diyabet Bolumu'ne kaldırıldı. Yıldırım, gecenin ilerleyen saatlerinde kaldığı bolumun arka cıkışından Acil Servis'e nakledilerek burada muşahede altına alındı. Geceyi hastanede geciren Yıldırım, dun saat 08.40'ta Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. ADLİYE TERASINDA KEBAP YEDİ Adliyenin terasında bir sure dinlenen Yıldırım, Adli Tıp Şube Mudurluğu'nde doktor kontrolunden gecirildi. Yıldırım, saat 10.00'dan itibaren soruşturmayı yuruten Ozel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'e ifade vermeye başladı. İfadeye 12.15'te oğle yemeği arası verildi. İfadeye saat 13.00'te yeniden başlandı. Aziz Yıldırım'ın ozel yetkili Savcı Mehmet Berk tarafından alınan ifadesinde Prof. Dr. avukat Koksal Bayraktar hazır bulundu. Yıldırım, yemek arasında adliyenin teras katında avukatlarıyla yemek yedi. Aziz Yıldırım adliyede beklerken 45 dakika icinde 3 kez oturduğu yerden kalkıp adliye icine girip tekrar geri dondu ve yerine oturdu. Yıldırım,avukatlarıyla su ve cay icti, durumcu'den getirilen kebabı yedi. ARADA ŞEKERİ OLCULDU Aziz Yıldırım'ın ifadesi sırasında verilen oğle arasında şekeri ve tansiyonu da olculdu. Ardından yeniden alınmaya başlanan ifadeye, saat 15.00'de ara verildi. Bu sırada Yıldırım'ın tekrar şekeri olculdu. 15 dakikalık aradan sonra sorguya devam edildi. İfade vermesi 20.00'de bitti. Savcı Memet Berk, tutuklanmasını istedi. Yıldırım yeniden rahatsızlanınca 21.15'te ambulansla Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne goturuldu. AZİZ YILDIRIM'A SURPRİZ ZİYARET Aziz Yıldırım'a tutuklama talebinin ardından kaldırıldığı Şişli Etfal Hastanesi'nde surpriz bir ziyaretci geldi. Turkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, saat 23.20'de hastaneye giderek Yıldırım'a gecmiş olsun ziyaretinde bulundu. Yetkililerden Yıldırım'ın sağlık durumu hakkında bilgi alan Aydınlar yaklaşık 40 dakika suren ziyaretin ardından bir acıklama yapmadan hastanenin arka kapısından cıktı. TUTUKLAMA TALEBİ GELDİ, HASTALANDI Futbolda şike operasyonu cercevesinde gozaltına alınan Azi Yıldırım Emniyetteki işlemlerinin ardından dun sabah Beşiktaş'taki istanbul Adliyesi'ne getirildi. Sabah 10.00'da başlayan ve akşam 20:00'ye kadar suren ifadesinde Yıldırım'ın yaklaşık 14 sayfa ifade verdiği belirtildi. Yıldırım'a sorgusunda emniyetin şike tespit ettiği 19 macla ilgili sorular sorudu. Yıldırım'ın kendisine yoneltilen "Suc orgutu liderliği" ile ilgili olarak; "Orgut lideri kelimesi anlamı itibarı ile bile cok kotu. Orgut kurmadım, yonetmedim. Kimseye talimat vermedim. Ben Fenerbahce Kulubu'nun başkanıyım. 13 yllık başkanlığım doneminde Turk Sporuna buyuk katkılar yaptım" dediği oğrenildi. 'SON SOZUM FENERBAHCE' Yıldırım, Fenerbahceyi Avrupa'nın en onemli spor kuluplerinden biri haline getirdiğini belirterek, "Suclamaları kabul etmiyorum. Bunu vicdanen belirtiyorum. Devletin emniyetinde cekilen fotoğraflarım, kamuoyuna sanki sucluymuyum gibi yansıtıldı. Yayın ilkelerine uymayan bazı gazetelerin Kıbrıs'a kacacağımı yazması beni derinden yaraladı. Ben bu ulkenin evladıyım. 60 yaşındayım. Bundan sonra yaşayacağım topraklar Anadolu'dan başka yer olamaz. Olduğum zaman yatacağım mezarın yeri de şimdiden bellidir. Aleyhime yayın yapan kuruluşların tumunu kınıyorum. Kalbimde stent takılı, kalp damarlarımda tıkanıklık var. Gobeğimde kist var. Şeker ve tansiyon hastalığım var. Tutuksuz yargılanmak istiyorum. Sucum var ise cezasını cekerim. Şu an sağlık sorunlarım nedeniyle cezaevine gitmem beni zor durumda bırakacaktır. Fenerbahce ve camiamızı cok seviyorum. Son sozum de tum Fenerbahcelilerin soylediği gibi: 'Darağacında olsam da son sozum Fenerbahce' olacaktır" şeklinde kendisini savunduğu oğrenildi. Yıdırım'ın avukatları ise muvekkillerinin, 80-110 rasında olması gereken şeker değerinin 220'ye cıktığını, belirterek tutuksuz yargılanmasını istedi. Yıldırım ifadesinin ardından, 20.10 sıralarında soruşturmayı yuruten savcı Mehmet Berk tarafından; "Cıkar amaclı suc orgutu kurmak ve yonetmek, şike yapmak" suclarından tutuklaması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Bu sırada kendisini iyi hissetmediğini soylemesi uzerine Yıldırım'ın şekeri olculdu. Sağ kol ve bacağı ile yuzunde uyuşma hissettiğini belirtmesi uzerine Yıldırım'a masaj yapıldı. Ardından da 21.15'te Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırıldı. Doktorlar geceyi hastanede gecirmesi gerektiğini soyledi. Yıldırım'ın bugun mahkemeye cıkarılması bekleniyor. HER EYLEMDEN YARGILANACAK Aziz Yıldırım, suc orgutunun lideri omakla suclandığı icin TCK'nun 220/5 maddesi gereğince suc orgutunun işlediği ileri surulen tum eylemlerden de sorumlu olacak. Yıldırım'ın liderliğini yaptığı one surulen suc orgutunun, Fenerbahce yoneticileri İlhan Ekşioğlu ve avukat Mehmet Şekip Mosturoğlu tarafından yonetildiği iddia edildi. Orgut icerisindeki hiyerarşik yapılanmanın, Fenerbahce takımının oynayacağı veya ligdeki sıralamasını olumsuz etkileyebilecek musabakalarla ilgili olarak şike ve teşvik faaliyetlerini yuruttuğu ileri suruldu. Suc orgutunun teknik takibe karşı son derece duyarlı hareket ettiği belirtildi. Orgut uyelerinin cep telefonu ile goruşmek yerine, teknik takibinin mumkun olmadığını duşundukleri Blackberry marka cep telefonları aracılığıyla birbirlerine mesaj gondermeyi tercih ettikleri belirtildi. Şuphelilerin telelefon konuşmalarında şifreli konuştukları belirlendi. Orgutun, Sedat Peker grubuna uye olmaktan işlem gormuş bircok kişi ile irtibat halinde olduğu iddia ediliyor. Yıldırım'ın manevi oğlu gibi hareket eden Bulent İşcen, Sedat Peker grubuna yonelik 2004 yılında gercekleştirilen Kelebek Operasyonu'nda gozaltına alınmıştı. İşcen'in, cevresinde Peker'in adamı olarak tanındığı iddia ediliyor. Peker'i Silivri Cezaevi'nde ziyaret eden Erkan Korkmaz'ın da Bulent Uygun ile irtibatlı olduğu one suruldu. __________________