"Beni sevmiyorlar"
Fenerbahçe0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Fenerbahçe
- "Beni sevmiyorlar"
-
13-10-2019, 17:07:50Kayıtlı ÜyeFenerbahce'de, Beşiktaş derbisinin galibiyet sevincini oyundan cıkmak isteyerek ve devre arasında stadı terk ederek golgeleyen Emenike’nin durumunun bundan sonra ne olacağı merak konusu. Nijeryalı yıldız onceki gece neler yaşadı, Kadıkoy’deki maca damgasını vururken, devre arasında soyunma odasında neler konuştu, gelin hep birlikte bakalım... Golcu son derece uzgundu. Arkadaşları onu sakinleştirmeye calışıyor ancak o bir turlu ikna olmuyordu. Bir koşede soyleniyordu; “Beni sevmiyorlar. Her şeyimi vermeye calışıyorum” diye... “FAYDALI OLAMAYACAKSAN CIKARIYORUM” NİJERYALI’nın bu tavrına karşın teknik direktor İsmail Kartal son derece sakindi. Emenike’ye bunun bir futbol gerceği olduğunu anlattı. Sahaya odaklanmasını istiyordu ama Emenike bir turlu sakinleşmiyordu. Konuşmaya devam etti: “Sahaya cıkacağım ve en kucuk hatamda beni yine yuhalayacaklar. Yine kufur edip tepki gosterecekler. Ben nasıl oynayayım?” Kartal, “Eğer faydalı olacağına inanmıyorsan seni cıkarıyorum. Oynamak icin hazır hissetmeyen futbolcuyu sahaya suremem” dedi ve Webo’yu sahaya surdu. Evinde bile F.Bahce formasıyla oturuyordu TRİBUNLERLE sezon başından beri sıkıntılar yaşayan Emenike’nin duygusal patlamasında gecmişinde yaşadığı sıkıntılı gunler de var. İşte Emenike’nin bilinmeyenleri... Yoksul bir ailenin cocuğu. Karın tokluğuna başladığı Turkiye kariyerinde en dipten, zirveyi gordu. Bugun geldiği noktayı kendisi de bir mucize olarak goruyor. Nijerya’da amator bir takımdayken, Guney Afrikalı gozlemciler onu keşfedip ulkelerine goturduler. Turk menajerler onu buraya getirdiğinde sevincten ağlıyordu. Ankaragucu ve Genclerbirliği’nde beğenilmedi. Adresi Karabuk spor oldu. Karabuk’e gidene kadar aclık ve kalacak yer sıkıntısı yaşadı. HER GOLE 100 KONTOR EMENİKE, kulup başkanı ile attığı her gole karşılık 100 kontor karşılığında anlaştı. Her golunden sonra kontorunu alıp, ailesini arayabiliyordu. Yıllık 300 bin dolarlık sozleşme imzaladı. Bunu duyan Nijerya’daki akrabaları Karabuk’e geldi. Bir evde 10’dan fazla kişi ile birlikte yaşadı. azandığı tum parayı ailesine gonderiyordu. 5 kardeş olmalarına rağmen kuzenleri ve diğer aile fertleri ile tum ailesinin gecimini futbolla sağladı. Karabukspor’da oynarken tek hayali Fenerbahce forması giymekti. Hatta bir Fenerbahce forması satın alıp evin icinde giydiği de anlatılır. “O BENiM KUCUK COCUĞUM” İcine kapanık ve guvenmediği insanlarla asla diyalog kuramıyor. En yakın dostu eski Fenerbahceli Joseph Yobo. Takımdaki ağabeyi ise Bekir İrtegun... İsmail Kartal, Emenike icin, “O benim kucuk cocuğum” diyor. Bunu denemesinin nedeni Nijeryalı’nın aşırı duygusal bir insan olması ve gozyaşlarını gizleyememesi... Samandıra’da icine kapanık olarak bilinmesine rağmen en kotu şakaları da yapan isim. Kameraları ve foto muhabirlerinin makinelerini alıp saklıyor. Emenike’yi tanıyanlar onu şoyle tarif ediyor; “Eğer bir ortamda sevginin ve samimiyetin olmadığını duşunuyorsa mutlaka kendisini dışlanmış ve kotu hisseder. Olumsuz etkilenir...” Gunluk gazeteler __________________