Roma'da top koşturan milli futbolcumuz Salih Ucan, NTV Spor'a konuştu ve İtalya'ya alıştığını forma şansı buldukca gelişeceğini soyledi. Yaz transfer doneminde Fenerbahce'den kiralık olarak İtalya Serie A ekiplerinden Roma'ya transfer olan milli futbolcumuz Salih Ucan, Umit Milli Takım kampında NTVSpor'da yayınlanan Spor Gecesi programının sorularını yanıtladı. İtalya'ya ve kulube alıştığını dile getiren Salih Ucan, şunları soyledi: "Ulkeye ve takıma alıştığımı soyleyebilirim. Hazırlık kampını iyi gecirmiştim. Sonra sakatlandım ve 2.5 ay takımdan ayrı kaldım. Allah'a şukur Cesena macında forma şansı buldum. Antrenman performansım iyiydi. Şans verileceğini biliyordum. Mac icinde cok yorulduğumu farkettim. Siz de biliyorsunuz ki mac ile antrenman performansı bir değil. Oyundan cıkarken yurumekte zorluk cekmiştim.Oynamadığım zaman kendime kızıyordum ama baktığım zaman mevkimdeki futbolcular bakıyorsun. Keita, De Rossi, Pjanic ve Nainggolan..." 21 yaşındaki orta saha oyuncusu sozlerine soyle devam etti: "Turkiye Ligi ile İtalya Ligi'ni şu an karşılaştıramam ama antrenman kalitesi Turkiye'den yuksek. Ara paslarımı ve asist ozelliğimi beğeniyorum. Oyun tarzım takıma cok uygun. Zaten ağırlıklı olarak hucum oynuyoruz. Kendime stil olarak en yakın gorduğum futbolcu Miralem Pjanic." Roma'nın efsane futbolcularından Francesco Totti'nin otoritesi hakkında ise şunları dile getirdi: "Totti'nin takımdaki ağırlığı oyle dışarıdan gozuktuğu gibi değil. Fenerbahce'deyken takip ediyordum ben de Totti'nin ağırlığı daha fazla gibi goruyordum ama De Rossi'nin etkisi cok daha fazla, o daha cok genclerle konuşuyor. Yavaş yavaş İtalyanca'mı geliştiriyorm. Takımda Florensi, Adem Ljacic ve kaleci Lukasz Skorupski ile arkadaşlığım iyi." Bilindiği gibi Salih Ucan, gecen hafta Roma'nın deplasmanda Cesena ile oynadığı macta forma şansı bulmuş, 67 dakika sahada kalmış ve 1 asistle oynamıştı. Gunluk Gazeteler