Bu yıl ikincisi gercekleştirilen Başakşehir Cocuk Maratonu'nda binlerce Başakşehirli cocuk bir araya geldi. Ataturk Olimpiyat Stadı'nda gercekleştirilen etkinlikte, cocuklar ceşitli kategorilerde kıyasıya yarıştı. Yarışı bitiren tum cocuklara madalya verildi. Etkinlikte, binlerce cocuk ailesi ile birlikte hem guzel havanın tadını cıkardı, hem de doyasıya eğlendi.
Sporun her yaş icin onemine değinen Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Bugun cocuklarımızla birlikte maraton koşusu yapacağız. Cok kalabalık ben bu kadar ilgi beklemiyordum. Cok eğlenceli, neşeli, mutlu bir program oldu. Cocuklarımızın spor alışkınlığı edinmesi icin amacladığımız bir program sağlıklı nesiller istiyoruz. Sportif gencler istiyoruz. Biz onculuk etmeye calışıyoruz. Devamını da hem onlardan hem ailelerinden bekliyoruz. Başakşehir bunun icin mukemmel bir şehir dev parklarımız var. Dev koşu alanlarımız var. Parklar ve stadın icerisinde her daim hem cocukları hem buyuklerimizi sporla buluşturuyoruz ve davet ediyoruz” diye konuştu.
“Koştuk oyun parkına gittik, şut cekip zıpladık”
Etkinliğin cok guzel olduğunu soyleyen 13 yaşındaki İbrahim Gunduz, “Cok guzeldi ama birinci turdan sonra tıkandık. Belediye başkanımız Yasin Kartoğlu'ya cok teşekkur ederiz. Koştuk oyun parkına gittik, şut cekip zıpladık” dedi.
“İlk başlarda beni zorladı ama buda biraz yavaşlayıp sonradan hızlanmam icindi”
Maratonun cok iyi gectiğini belirten Medine Merda Ceşme, “Aslında başlarda kotu gidiyordu ama ben atletizmciyim. Yarışmalarda sınıfta birinci okulda ucuncu oldum. Daha onceden tecrubem vardı. Onun icin ilk başlarda beni zorladı ama buda biraz yavaşlayıp sonradan hızlanmam icindi. Beni buraya oğretmenim yonlendirdi onun icin geldim eğlendim guzel gecti” ifadelerini kullandı.
“Cok beğendim, cok guzeldi”
Başakşehir Belediyesinin bu tarz etkinliklerini cok sevdiğini ifade eden Ayşenur Aydın, “Cok beğendim, cok guzeldi. Başakşehir'in boyle etkinlik yapmasını cok seviyorum. Bu etkinlikleri duzenleyenlere de teşekkur ediyorum” şeklinde konuştu.
“Cocuklar guzel bir gun gecirsin onemli olan bu”
Maraton koşusuna ailesi ile birlikte katılan Yasir Tapar, “Guzel geciyor. Boyle guzel bir hava da guzel bir organizasyon Başakşehir Belediyesine teşekkur ederiz. Bizde sporcu bir aileyiz inşallah cocuklarlarda guzel bir gun gecirsin onemli olan bu guzel havayı değerlendirmek” dedi.
Avrupa Yakası’nın en buyuk cocuk maratonu Başakşehir’de gercekleşti
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Avrupa Yakası’nın en buyuk cocuk maratonu Başakşehir’de gercekleşti