Turkiye'nin guney sınırında oluşturulmaya calışılan teror koridorunu yok etmek, bolgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla yurutulen Barış Pınarı Harekatı'nı protesto etmek icin Villingen Turk İşcileri Derneğinin bulunduğu caddede yuruyuş yapan teror orgutu yandaşları, lokalin onunde duran ve protestoculara tepki gosteren iki kişiye saldırdı.Polis, derneği kordon altına alarak teror orgutu yandaşlarının saldırılarından korumaya calıştı.
[h=3]POLİS YETERSİZ KALDI[/h] Saldırının sosyal medyada paylaşılan goruntulerinde ise polisin yetersiz kaldığı ve dernekte bulunanların destek talebine ''işimi bana oğretme'' karşılığının verildiği goruluyor.
[h=3]"DİK DURACAĞIZ"[/h] Villingen Turk İşcileri Derneği Başkanı Ziya Karakuşcu, AA muhabirine yaptığı acıklamada, ''Bu saldırılardan yılmadık, yılmayacağız da. Burada dik duracağız. Devletimizin ilgili tum yetkilileri aradı. Gucumuze guc kattılar, moralimiz şu an iyi.'' dedi.
[h=3]NURNBERG'DE MARKETE SALDIRI[/h] Teror orgutu yandaşları Nurnberg'de de bir Turk'e ait markete saldırdı. Saldırı nedeniyle bir kişinin yaralandığı ifade edildi.
Turkiye'nin Nurnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, saldırının ardından markete gelerek iş yeri sahibine gecmiş olsun dileğinde bulundu. Deniz'in Alman polisiyle irtibata gecerek izahat istediği oğrenildi.
[h=3]BAŞKONSOLOS OLAY YERİNE GELDİ[/h] Saldırının ardından markete gelen Turkiye Nurnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, polis yetkililerinden bilgi aldı. Polis Muduru daha sıkı tedbirler alarak, boyle olaylara bir daha izin vermeyeceklerini ifade etti. Market sahibinin oğlu Omer Ş.'nin ise 2016'da da benzer bir saldırıya uğradığı oğrenildi. Teror orgutu PKK yanlılarının aynı gun icerisinde bir Turk kuaforune de saldırı teşebbusunde bulunduğu belirtildi.
[h=3]BAŞKONSOLOS SERDAR DENİZ: FAİLLER BİR AN ONCE YAKALANMALI[/h] Başkonsolos Serdar Deniz, polisten bu olaya cok hızlı bir şekilde mudahale etmelerini, saldırganların bir an once yakalanıp yargı onune getirilmesini istedi. Deniz, polislere, "Ben Başkonsolos olarak her bir vatandaşımın hakkını ve hukukunu korumakla gorevliyim, sizden de vatandaşlarımızın guvenliğini sağlamanızı istiyorum" dedi. Deniz, olayların buyumesi halinde iki ulkenin ilişkilerini zora gireceğini de belirterek, Turk vatandaşlarına provokasyona gelmemeleri konusunda uyarıda bulunarak, sağduyulu olmaları gerektiğini soyledi.
Kaynak: AA