Fenerbahce Oznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, bu yıl 27’ncisi duzenlenen Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası macında Gelecek Koleji Cukurova Basketbol ile karşı karşıya geldi. Kayseri’nin ev sahipliğinde oynanan macı 86-62 kazanan Potanın Kraliceleri, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı 12. kez muzemize getirmeyi başardı. Kayseri’de Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde oynanan karşılaşmayı; Yonetim Kurulu Uyemiz Metin Sipahioğlu ile Kadın Basketbol Takımımızın isim sponsoru Oznur Kablo’nun Yonetim Kurulu Başkanı İbrahim Balarısı izledi. Taraftarlarımızın da desteğiyle karşılaşmayı baştan sona onde goturen Fenerbahce Oznur Kablo, macın ilk ceyreğini 23-14’luk skorla gecerken, soyunma odasına da 47-26 ustun giden taraf oldu. İkinci yarıda da skor ustunluğunu elinde bulunduran Fenerbahce Oznur Kablo, ucuncu ceyreğini 67-50 onde gectiği mucadeleyi, 86-62 kazandı. Fenerbahce Oznur Kablo’da Alina Iagupova 25, Cecilia Zandalasini 16 ve Tuğce Canıtez de 10 sayıyla oynadı. Gelecek Koleji Cukurova Basketbol’da ise Leonoar Del Pilar 17, Nia Coffey 14 ve İlayda Guner 10 sayıyla macı tamamladı. 27’nci Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 12’nci kez şampiyonluğa ulaşan Fenerbahce Oznur Kablo’ya şampiyonluk kupası ve madalyalarını; TBF Başkanı Hidayet Turkoğlu ile Genclik ve Spor Bakanı Yardımcısı Halis Yunus Ersoz ve Kayseri Valisi Şehmus Gunaydın takdim etti. Seremoninin ardından oyuncularımız kupayı taraftarlarımıza goturdu. Karşılaşmayı 25 sayı, 6 ribaund ve 2 asistle tamamlayarak mucadelenin “En Değerli Oyuncusu” secilen oyuncumuz Alina Iagupova’ya odulunu TBF Yonetim Kurulu Uyesi Huseyin Beşok sundu. Gelecek Koleji Cukurova Basketbol’a ise ikincilik şiltini TBF Başkan Vekili Fatih Ozturk, madalyalarını; TBF Yonetim Kurulu Uyesi Aydın Şerbetcioğlu ve Serhan Antalyalı takdim etti. Fotoğraflar: Atilla Sertbakan Basın Fotoğrafları KAYNAK