Fenerbahce’nin transferi icin uzun sure uğraş verdiği Aleksandar Kolarov, sezon sonunda Roma ile olan sozleşmesinin bitmesinin ardından ulkesine donmeyeceğini acıkladı. Yaz ayı transfer doneminde yaklaşık 1 ay Kolarov transferiyle uğraşmasına rağmen Roma’yı ikna edemeyen Fenerbahce’ye yıldız futbolcudan mujdeli haber geldi. Gectiğimiz sezon 43 macta 9 gol 2 asistlik performans sergileyince bu sezon goreve gelen Paulo Fonseca tarafından bırakılmayan ve Fenerbahce’ye transferi gercekleşmeyen Kolarov’un Roma macerasını bitirmesi halinde eski kulubu Kızılyıldız’a geri donmeyeceği belli olurken, Sırp yıldızın kariyerine yurtdışında devam edeceği bildirildi. 2004 yılında Kızılyıldız U19’da forma giyen ve her gecen yıl ustune koyarak sırasıyla OFK Belgrad, Lazio, M.City formaları giyen 33 yaşındaki futbolcu İtalyan basınına acıklamalarda bulunurken, oyuncunun ‘Sırp futboluna geri donuşum kapalı’ demesi Fenerbahce ihtimalini bir kez daha akıllara getirdi. İşte Aleksandar Kolarov’un acıklamaları: Yaz ayında adım bircok kez Kızılyıldız’la anıldı fakat geri donmek istemiyorum, evet gencken orada oynadım, harika bir kulup fakat Sırp futboluna geri donmeye niyetim yok, kariyerime yurt dışında devam edeceğim ve futbol yaşantımı ulkemin dışında sonlandıracağım. (Akşam) Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Fenerbahçe
- Kolarov'dan transfer acıklaması! Fenerbahce'ye mujde