Turkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, katıldığı bir TV programında "Siviller kalkan olarak kullanılıyorsa, devlet sivillerin hayatını korumak zorunda değildir" sozleri tepki cekti.
Turkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Metin Feyzioğlu CNNTurk'te Hakan Celik'in sunduğu Hafta Sonu programında Turkiye'nin Kuzey Suriye'ye yonelik duzenlediği 'Barış Pınarı HarekÂtı'nı değerlendirdi. Turkiye'nin Suriye'ye yonelik askeri operasyonuna destek veren Feyzioğlu, sivil olumleriyle ilgili tepki ceken acıklamalarda bulundu. Feyzioğlu "Eğer silahlı gucler sivilleri kalkan yapıyorsa saldırıya uğrayan devlet sivilleri korumak zorunda değildir" ifadelerini kullandı.
Feyzioğlu'nun ifadesi şu şekilde:
"Uluslararası hukukun bu catışmaları duzenleyen maddelerine gore, eğer silahlı gucler sivilleri kendilerine kalkan yapıyorsa, saldırıya uğrayan devlet sivillerin hayatını korumak zorunda değildir."
[h=3]GAZETECİ CEM SEYMEN TEPKİ GOSTERDİ[/h] Feyzioğlu'nun "Devlet sivilleri korumak zorunda değildir" sozleriyle ilgili kişisel sosyal medya hesabında acıklama yapan gazeteci Cem Seymen "Ben bunu anlamakta zorluk cektim. 'Silahlı gucler sivilleri kalkan olarak kullanıyorsa devlet korumak zorunda değil' diyerek tam olarak neyi kastediyorsunuz? Okurken urperdim. Sayın @metinfeyzioglu lutfen sozlerinize acıklık getiriniz. Turkiye sivili koruyacak kadar buyuk devlet!" tepkisini gosterdi.
Turkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'ndan tepki ceken sozler: Saldırıya uğ
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●31 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Turkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'ndan tepki ceken sozler: Saldırıya uğ