Bağcılar Esenler Caddesi uzerinde esnaflık yapan Muhittin Cavdaroğlu surekli hırsızlığa maruz kalınca hırsızlara ders vermek istedi. İş yerinin dışında bulunan masada sigara icen ve muşterisi geldiğinde sigara paketi ile cakmağını bırakıp muşteriyle ilgilenen Cavdaroğlu tekrar masaya geldiğinde sigara paketi ve cakmağının olmadığını gordu. Bu durumun surekli tekrarlanması uzerine Cavdaroğlu, iş yerinin guvenlik kamerasına baktı. Cavdaroğlu, kameraya baktığında sigarasını ve cakmağını cadde uzerinden gecen genclerin caldığını tespit etti.
[h=3]Ders vermek icin sigara paketinin icine not yazdı[/h] Cavdaroğlu, sigarasını calan genclere ders vermek istedi. Boş sigara paketinin icine izmaritleri koyduktan sonra, bir kağıda not yazdı. Cavdaroğlu, "Hırsızlık cok buyuk gunahtır. Bir daha yapma" diye not yazdıktan sonra paketin icine yerleştirdi. Esnafın masa uzerine koyduğu paket, yine yoldan gecen gencler tarafından calındı. Yaşananlar guvenlik kamerasına yansıdı.
[h=3]"Ne zaman koysam calınıyor, ben de artık boş paketlerimi atmıyorum"[/h] Daha once telefon başta olmak uzere bir suru eşyasının calındığını soyleyen Cavdaroğlu, hırsızlara ders vermek icin boyle bir yola başvurduğunu belirterek, "Muşteri geldiğinde kalkıp sonra masaya gelip baktığımda hep sigaram yok. Daha farklı şeyler caldırdığım oldu, cakmak, ufak tefek şeyler. Telefon caldırdığımız da oldu. Bir muşterinin telefonu calındı. Boş paketin icine izmaritler, copler doldurdum. İcine not kağıdı yazdım, 'Hırsızlık kotu bir şeydir' diye, onu da icine koydum. Bu sefer değişik kişiler tarafından o da calındı. Ne zaman koysam da calınıyor. Ben de artık boş paketlerimi atmıyorum, onları saklıyorum gelip burada masanın ustune koyuyorum" dedi.
Vedat Bayraktar - Doğan Can Cesur
Bağcılar’da esnaftan hırsızlara not
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Bağcılar’da esnaftan hırsızlara not