Sultangazi'de 16 yaşındaki İbrahim D., annesine şiddet uyguladığı iddiasıyla babasını bıcaklayarak oldurdu.
Olay, Sultangazi İsmetpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya gore, Yusuf D.(39), 16, 8 ve 3 yaşlarındaki uc cocuğunun gozu onunde tartıştığı eşine şiddet uyguladı. Evde bulunan 16 yaşındaki İbrahim D., mutfaktan bıcak alarak annesini darp eden babasını bıcakladı. Karın bolgesine aldığı bıcak darbeleriyle yaralanan Yusuf D., evden cıkarak kacmaya calıştı. Kanlar icerisinde kalan Yusuf D., fazla uzaklaşamadan yere yığıldı. 'Ambulans' diye bağırarak yardım isteyen Yusuf D.'nin yardımına komşuları ve eşi koştu. İbrahim D., ise olay yerinden kactı. Haber verilmesi uzerine olay yerine cok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk mudahalesi olay yerinde yapılan Yusuf D., ambulansla Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yusuf D., burada yapılan tum mudahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayla ilgili calışma başlatan Sultangazi İlce Emniyet Mudurluğu Asayiş Buro Amirliği'ne bağlı ekipler, kısa bir sure sonra İbrahim D.'yi Mescid-i Selam tramvay durağında suc aletiyle birlikte yakalayarak, gozaltına aldı.
[h=3]"AMBULANS' DİYE BAĞIRDIĞINI DUYDUM"[/h] Olay anını anlatan Yusuf D.'nin komşusu Mahmut Dere, "İş cıkışı akşam saatlerinde dukkanı kapattığımızda bir vatandaşın 'ambulans, ambulans' diye bağırdığını duydum. Dışarı cıktığımda baktım bizim karşı komşumuz. O anda gobeğini tutuyordu. Biz yetiştiğimizde yere yığıldı. Baktığımızda karnından bıcaklanmıştı. İc organları dışarı cıkmıştı. Bir havluyla tampon yapmaya calıştık. Ambulans cağırdık. Ambulans gelene kadar biz mudahale ettik. Bilinci yerindeydi, konuşuyordu. Ambulans aldı hastaneye goturdu. O esnada eşi geldi. Eşine olayın nasıl olduğunu sorduk. Bize 'eşim bana yumruk attı. Cocuk da 'anneme niye yumruk atıyorsun?' deyip babasını bıcakladığını soyledi" dedi.
[h=3]"BİR BAYAN CIĞLIĞI DUYDUM"[/h] Ailenin bir başka komşusu da, "Bir kadın cığlığı duydum. Cığlığı duyduğumda camdan baktığımda kocası kucağında yatıyordu ve 'oğlum kocasını bıcakladı' diye bağırıyordu, yardım istiyordu. Kadıncağız cığlık cığlığa bağırıyordu" diye konuştu.
Hayatını kaybeden Yusuf D. [h=3]"ANNEMİ KURTARMAK İCİN BOYLE BİR ŞEY YAPTIM"[/h] Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen İbrahim D., burada verdiği ifadede "pişman" olduğunu soyledi. İbrahim D., mahkemede verdiği ifade de "Babam sinirlenerek anneme iki uc tane sert yumruk attı. Bir tanesi omzuna, iki tanesi kafasına geldi. Sonra yumruk atınca araya ben girdim. Evde bu esnada 3 ve 8 yaşındaki kardeşlerim vardı. Ben araya girince babam, 'sen karışma. Yoksa seni de, anneni de, kardeşlerini de oldururum' dedi. Sonra annemin boğazını tutarak boğmaya calıştı. Bende bunun uzerine mutfaktan bıcak alarak, babama doğru bıcağı salladım. İki kere vurdum. Bıcak darbelerinin ikisi de karnına geldi. Babam bunun uzerine kactı. Sanırım sokakta duştu. Ancak ben boyle yapmak istememiştim. Annemi kurtarmak icin boyle bir şey yaptım. Daha oncesinde de babam evde bircok kez şiddet uygulamıştı. Annemin dişini kırıp, elini bardakla kesmişti. Bana karşı da kucukken bircok kez şiddet uygulamıştı. Babamla aramız normaldi. Ne iyi ne de kotuydu. Bu durum sebebiyle cok uzgunum ve pişmanım. Serbest bırakılmamı talep ederim" dediği oğrenildi.
İbrahim D., 'Ust soydan akrabayı kasten oldurme' sucundan tutuklandı.
Kaynak: DHA