[IMG]http://img368.**************/img368/8016/medyaphpbw8.jpg[/IMG] Cola Turka ile Futbolcu Gunluğu'nde yeni konuğumuz genc yıldızlarımızdan Serdar Ozkan... Beşiktaşımız'ın Altyapısı'nda yetişen ve bu sezon A Takımımız ile cıktığı Şampiyonlar Ligi 2. on eleme turu ilk macında, Sheriff karşısında ortaya koyduğu performansla otoritelerin hayranlığını kazanan Serdar ile samimi bir sohbet gercekleştirdik... 1987 yılında Duzce'de doğan ve 2000 yılında Altyapımız'da oynarken profesyonelliğe adım atan Serdar Ozkan, Beşiktaşımız'ın FC Sheriff'i 1-0 yendiği Şampiyonlar Ligi 2. on eleme turu ilk macında sergilediği futbolla hem alkışları topladı hem de gelecek icin umut verdi. 70 kez Milli takım forması giyen Serdar ile kısa futbol gecmişini, ozel hayatını ve hedeflerini konuştuk... Altyapıda kac sene oynadın? 2 sene minik, 2 sene yıldız, B Genc ve A Genc Altyapıdan sonra Sayın Ertuğrul Sağlam haric 4 hoca ile calıştın. Sayın Lucescu, Sayın Del Bosque, Sayın Rıza Calımbay, Sayın Jean Tigana... Hepsi seni sezon oncesi kamplara cağırmıştı. Sezon başı calıştın; ama sezon başlayınca kiralık olarak başka takımlara gittin. Bu durum seni uzdu mu? Sayın Lucescu ile 3-4 mac oynamıştım. Sonra devre arasında İstanbulspor’a kiralık gittim. O ara milli maclar vardı. İstanbul’da cok fazla oynamadım; oradan Akcaabat'a gittim. Akcaabat'ta bir sezonda 35 mac oynadım. Tabiî ki bu beni uzdu. İdeallerim vardı ve ideallerimden uzaklaştığımı duşundum. Ama hicbir zaman kendimi bırakmadım. Kendimi salmadım ve cok calıştım. Sheriff macında guzel bir futbol ortaya koydun ve bir anda spor medyasında en cok konuşulan isim haline geldin... Sheriff macı benim icin yıllardır icimde biriken bir hırsın patlamasıydı. Ama yine de tam anlamı ile Serdar Ozkan olarak oynamadığıma inanıyorum. Kimse beni daha once izlememişti belki ama, gercek Serdar bu değil. Gun gectikce performansımı daha ust seviyeye cekeceğim. Ben hırslı bir insanım ve Serdar Ozkan’ın daha iyi olabileceğini biliyorum ve bunun icin cok calışacağım Anadolu takımlarında oynarken neler hissediyordun. İstanbul, Beşiktaş aklının bir kenarında var mıydı? Şunu soylemeliyim ki Anadolu takımından buyuk takıma gelip tekrar Anadolu'ya donersen pek fazla problem yaşamazsın. Anadolu'yu gormuşsun, ordan buyuk takıma gelmişsin. Ama buyuk takımdan Anadolu'ya gidersen problemler yaşayabiliyorsun. Buradaki imkanlar, tesisler, soyunma odası ve aklınıza gelebilecek herşey; orada bunları bulamıyorsunuz. Bunlar da problem oluyor. İlk defa başka bir şehre gitmişsiniz, adapte olmaya calışıyorsunuz. Bu yuzden de problemler olabiliyor. Gectiğimiz sezon başında yine kampa geldin ama yine Anadolu'ya gitmek zorunda kaldın... Gectiğimiz sezon en cok uzulduğum şey hazırlık kampının sonrasında milli takımda Portekiz macında sakatlanmam oldu. Sonra da forma şansı bulamadım. Diğer Anadolu takımlarına gittiğim zaman icimde her zaman bir burukluk vardı. Cunku baktığım zaman milli takımda kaptanlığını yaptığım kadroda oynayan oyunculardan Arda, İlhan Parlak, Ozgurcan, Mehmet Sedef gibi arkadaşlarım buyuk takım forması giyiyordu. Gorduğum zaman uzuluyordum. İcimde burukluk hissediyordum. "Onlar orada, ben onların kaptanı olmama rağmen buradayım" diye buyuk uzuntu duyuyordum. Ama hicbir zaman umutsuzluğa kapılmadım. Her zaman cok calıştım. Belki de onları izlemek bana daha cok hırs verdi. Anadolu’da oynamanın sana katkısı oldu mu? Bana en buyuk katkısı buraların değerini anlamam oldu. Sheriff macından sonra yakın cevrenden ne gibi tepkiler aldın? Mesela az once isimlerini saydığın arkadaşların senin hırsını biliyorlardı. Uzuntunu de biliyorlardı… Gercekten yakın arkadaşlarım beni teker teker aradılar. Bircoğu "Gec oldu ama temiz oldu" ifadesini kullandılar. Ben de oyle olduğuna inanıyorum; gec oldu ama hayırlısı buymuş. Sheriff macının 18 kişilik kadrosunda bulunan oyuncularımızın 9'u 23 yaşın altındaydı. Senin icin avantaj ama, genel olarak nasıl değerlendiriyorsun bu durumu? Futbolda bu tabirler vardır; genc-tecrubeli diye. Ama bence genc futbolcu da birkac mac sonra tecrube kazanabilir. Gencler de oynayarak tecrube kazanacak. Ben 2. ligde 50-55 mac oynadım. Ben de tecrubesiz sayılmam. Kendimi oyle gormuyorum. Diğer arkadaşlarım icin de yaşları genc olabilir ama oynadıkca tecrubesizliklerini ortadan kaldıracaklardır. Altyapıdan arkadaşların da var şu anda Takımımız'da. Artık alttan bir jenerasyon gelmeye başladı. Bu arkadaşlarınla birlikte onceden de oynadınız. Sonucta yeni bir nesil olacak. O nesli sen nasıl buluyorsun? 100. yılda Paf Takım da şampiyon olmuştu. O zamandan sonra 4 kişi A Takım'a cıkmıştık. 86-87 grubundan cok iyi oyuncular var. Onları da yabana atmamak lazım. Mehmet Sedef var, ben varım, İbrahim Kaş var, Can Erdem var –cok da iyi bir oyuncu- bakıyorsunuz onun bir altında Batuhan var... Son donemlerde altyapıdan oyuncu gelmiyor diye umitsizliğe kapılanlar olmuştu ama, bunu kırdığımıza inanıyorum. Bizim jenarasyondan iyi oyuncular geliyor. Bizim donemimizden kiralık gidenler var; Adem, Ergun, Sezer, Nail ve Rıza gibi. Aynı nesilden 6-7 oyuncu kiralık oynuyor. Hepsinin takıma katılacağına ve daha iyi işler yapacağımıza inanıyorum. Daha once A Takım'da calıştığın antrenorler arasında en genci Sayın Ertuğrul Sağlam; sence genc bir hoca ile calışmanın artıları nedir eksileri nedir? Ertuğrul hocamız 7-8 sene once bizim yerimizdeydi, şimdi ise karşımızda duruyor. Bizi cok iyi anladığına inanıyorum. Bize hoca gibi değil de abi gibi davranıyor. Abi-kardeş ilişkisi icindeyiz. Yeri geldiğinde hoca-oyuncu oluyoruz. En buyuk artısı bu. Turkiye’de profesyonellik ne durumda genc futbolcular arasında? Nasıl bir cizgide olması lazım genclerin? Şimdi Avrupa’daki futbolcular 32-33 yaşındaki futbolcunun profesyonelliğini 22-23 yaşında yaşıyorlar. Bizim de bunu yapmamız lazım. Otuzlu yaşların profesyonelliğini yirmili yaşlara indirmemiz lazım. Bir suru milli mac oynadım. Hicbir rakibimiz bizi ezemedi. Onlardan daha iyiydik. Tekniğimiz, fiziğimiz her şeyimiz iyiydi ama belli bir yerde tıkanıyorduk. Cunku onlar profesyonel yaşamayı oğrenmişlerdi. Biz de ne zaman otuzlu yaşların profesyonelliğini yirmili yaşlara cekersek, o zaman Turk futbolu icin en doğru şeyi yapacağız. Sonuc itibariyle ağac yaşken eğilir. Ailenin eğitimi, altyapının eğitimi cok onemli. Kişinin kendini de cok iyi yetiştirmesi lazım. Şimdi televizyonlarda magazin programı izliyoruz. Heryer magazine donmuş; gazetesi, interneti, her yerde magazinle yaşıyoruz. Genc arkadaşlarımız da artık bunlara ozeniyorlar. Ama kendini geliştirebilen, aileden iyi eğitim almış, iyi altyapı eğitimi almış olan kişilerin kendini bozmayacağına da ben eminim. Profesyonellik, oyuncunun icinde de olmalı. Peki hedeflerin neler? 20 yaşında coğu futbolcu Avrupa’da buyuk işler başarabiliyor. Ben artık genc-yaşlı futbolcu ayrımının kaldığına inanmıyorum. Bu seneden itibaren Beşiktaş’a yararlı bir futbolcu olmak ve şampiyonluklar yaşamak istiyorum. Umarım bu katkıyı da sağlayabilirim. Ligde şampiyon olup, Avrupa’da da gidebildiğimiz yere kadar gideriz. Milli formayı giymek ve onemli başarılara imza atmak. Ve olursa İspanya Ligi'nde oynamak istiyorum. Serdar Ozkan'ın saha icindeki ozellikleri nelerdir? Yıllardır hocalarımın hepsi beni forvete yakın, orta sahada kullandı. İkinci ligde ise sağ kanatta oynadım. İkisi birleşti bende. Bu da benim icin iyi bir kazanc oldu. Ornek aldığın profesyonel futbolcu var mı? Ahmet Yıldırım’ı cok beğeniyordum. Futbol dışındaki hayatın nasıl? Ailemle vakit gecirmekten hoşlanıyorum. Yeğenlerim var onlarla oynuyorum. Onlara hediye almayı cok seviyorum. Eğer sabah antrenmanı varsa tesislerde kalıyorum, yoksa evde oluyorum zaten. Yatma saatlerim cok erken; gunluk 8 saatlik uykumu almaya calışıyorum. Zaten biraz gec kalacak olsam, annem beni zorla yatağa gonderiyor. Ben ne kadar, "buyudum artık" falan desem de pek etkili olmuyor anneme karşı. BJK.com
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Beşiktaş
- Cola Turka ile Futbolcu Gunluğu