Beşiktaş’ın Genclerbirliği karşısındaki performansını daha iyi incelemek icin Super Kupa Finali’nden itibaren sergilenen oyuna adım adım bakabiliriz. Fenerbahce karşısında ısıran ama son hamleyi yapamayan, İstanbul Buyukşehir Belediyespor karşısında ise ısıramayan ve uretemeyen bir Beşiktaş izlemiştik. Antalyaspor macında ise gole kadar sıkıntı ceken siyah beyazlılar, bu sefer 90 dakika sıkıntı yaşadı. Sahaya cıkan onbir, bize diyordu ki: “Ben Gencler’den cekiniyorum, kontratak arayacağım”. Fink ve Ernst’in tartışıldığı bir ortamda, bu ikiliye bir de Uğur’u eklemek, mac başlamadan sinyalleri veriyordu. Uğur’un cabalamasını her zaman takdir edebiliriz ama Beşiktaş’ta oynuyorsan cabalamaktan fazlasını yapacaksın, basamak atlayacaksın, atlayacaksın. İlk yarı boyunca bulunan iki pozisyon da Nihat ile sonlandı. Bundan da cıkarılacak sonuc, Nihat hÂl hazır değil veya askerlik Nihat’a yaramamış. İkinci yarı biraz daha hareketli başlayan Beşiktaş, kendisinden daha diri bir Genclerbirliği buldu. Kapanan ama kaptığı topları dikine kullanmaya calışan Ankara ekibi, ilerleyen dakikalarda Beşiktaş’ı yordu. İkinci yarıda oyuna dahil olan Nobre, rakip defans arasında resmen boğuldu. Hatırladığım kadarıyla kaleye şut girişimi yok. Forvet oyuncunun şutu yoksa, vay senin haline. Rıdvan 60. dakikaya kadar sağ kanada kıpırdanma getirdi ama kaptırılan topların donuşunun kotu olduğunu gorunce o da fazla cıkmamaya başladı. Bu hamlelerden umduğunu bulamayan Mustafa Denizli, 80. dakikada İbrahim Uzulmez – İsmail değişikliğini yaptı. İlla ki bu değişiklik yapılacaktıysa gec kalındı, ama bu değişiklik zorunlu değilse yanlış değişiklik oldu. O yedek kulubesinden 80. dakikada oyuna girecek tek isim Serdar Ozkan’dır. İbrahim Uzulmez mac boyunca zaten iki kere bindirme yapmış, o dakikadan sonra İsmail’in oyunu nasıl değiştirmesini bekliyoruz? Thomas Doll’un Genclerbirliği, bu ligde can yakar. Bu akşam, her ne kadar Beşiktaş onları zorlamasa da, goruldu ki Ankara ekibi oyundan hic kopmuyor. Doll de takımını iyi etut ederek oyuncularından en iyi yaptıkları işleri istiyor. Kahe top tutuyor, dağıtıyor, Mustafa ve Harbuzi top taşıyor. Genclerbirliği’ni ve Thomas Doll yakından takip etmeliyiz. Beşiktaş icin kotu başlayan, kotu devam eden, kotu sonuclanan bir akşam oldu. Sahadaki yanlışlıkların en buyuk sebebi, acık bir şekilde belli oluyor ki kafaların sahada olmaması. Bunu duzeltecek isim Mustafa Denizli, gectiğimiz sezon bunu başardı. Ama bu sezon başında onun kafasının ne kadar ligde olduğu bilinmiyor. Yoksa hedef Şampiyonlar Ligi mi? Berkin Ozgeneci / Goal.com Bence cok guzel yorumlamiş __________________