Sergen: Yabancı futbolcuların katkısı yok A.A. Beşiktaş'ta kaptan Sergen, yabancı oyuncu sınırlamasının kaldırılmasının pek fazla bir şey değiştirmeyeceğini savunarak, “Birkac istisnayı cıkarırsak, yabancı oyuncuların Turk futboluna cok buyuk bir katkısı yok. Zaten Turkiye'de 9-10 yabancı oynatacak kulup de yok” dedi. Yabancı sayısının duşurulup, daha yetenekli yabancıların Turkiye'ye gelmesi gerektiğini dile getiren Sergen, “Yabancılar Turkiye'ye geldiklerinde, burayı tatil ulkesi gibi goruyorlar. Birkac istisnayı cıkarırsak, yabancı oyuncuların Turk futboluna cok buyuk bir katkısı yok” diye konuştu. Fazla koşmadığı şeklindeki eleştirilerle ilgili olarak Sergen, ”Medya icin koşmak ne demektir, hala anlamadım. Benim icin koşmak topla hareket yapmak, gol atmak, attırmaktır. Topsuz hareketler daha cok diğer arkadaşların yapacağı işler” dedi. Kotu sonuclardan sonra taraftarların tepki gostermesinin normal olduğunu belirten Sergen, şoyle devam etti: “Sahaya cıkan arkadaşların hepsi yureklerini ortaya koyup mucadele ettikten sonra taraftar onları destekler. Beşiktaş taraftarı cok hırslı ve ateşli, takıma destek vermek icin ellerinden geleni yapıyor. Ama saha sonucları kotu olunca taraftarın tepkisi normal. İkinci yarı taraftarları da arkamıza alıp, cok iyi bir cıkış yapmak istiyoruz.” Sergen, 2 sezondur şampiyon olan Fenerbahce'nin iyi bir kadrosu olduğunu vurgulayarak, “Bu sezon da iyi gidiyorlar, ama futbol entresan bir oyun, kimse ne olacağını bilemez. Biz de ilk yarıyı onde bitirmiştik, ama ikinci yarıda şampiyon olamadık. Onumuzdeki senelerin neler getireceği belli olmaz. Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor gibi buyuk takımlar var” diye konuştu. 'İBRAHİM'E AYNI HATALARI YAPMASIN DİYE KIZIYORUM' Sergen, bir soru uzerine Ailton ve İbrahim Akın'ın aynı tip oyuncular olduğunu belirterek, “İkisi de topla oynamayı seven oyuncular. Belki saha icinde tam olarak anlaşmıyorlardır, bilemiyorum” dedi. İbrahim Akın'ın biraz daha futbol seviyesini yukseltmesi gerektiğini kaydeden Sergen, “İbrahim yetenekli bir oyuncu ama devamlılığını 90 dakikaya cıkarması lazım. Beşiktaş'ta oynamak ona yeterli gelmemeli. Buradaki performansını en ust duzuye cıkartıp, yurtdışına gitmesi lazım. 1-2 sene icinde İbrahim'in ne yapacaksa yapması lazım. İbrahim'e, benim yaptığım hataları yapmasını istemediğim icin kızıyorum. Onun yaşındayken cok hatalar yaptım, gereksiz sorunlar yaşadım. O yuzden İbrahim ile konuşuyorum. Soylediklerimi anlıyorsa onun icin cok iyi olur” dedi. Sergen, bir gazetecinin, “Sen niye zamanında yurtdışına gitmedin?” şeklindeki sorusu uzerine, “O zaman ucak yoktu, gidemedim” diye esprili bir cevap verirken, “Yaptıklarımdan hic pişman değilim” dedi. Takım arkadaşı Tumer ile arasında gerginlik olmadığını dile getiren Sergen, “Ben takımın kaptanıyım, o yuzden hicbir gerginlik olamaz. Saha icinde konuşuyoruz. Saha dışında kimse kimseyle goruşmek zorunda değil. Herkesin kendine ozel bir hayatı var” dedi. Takımda futbolcuların alacaklarının odendiğini ifade ederek, ”Odemeler her kulupte olduğu gibi biraz aksıyor. Ama şu anda odemeler yapıldı” dedi. Antrenmandan sonra BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde duzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sergen, “Odemelerin 1-2 ay aksaması doğal. Ama herhalde en duzgun şekilde odemeler Beşiktaş'ta yapılıyor. Bu konuda bir problem yok. Futbolcuların artık bundan sonra sadece sahaya cıkıp, macları kazanması gerekiyor” diye konuştu. Antalya'da guzel bir calışma donemi gecirdiklerini kaydeden Sergen, şoyle devam etti: “İkinci yarıya iyi bir başlangıc yapacağız. Takımın hazır olduğuna inanıyorum. Mazide kalmış kotu goruntuyu silip atmak istiyoruz. Savunma hucumdan başlar. On taraftan başlayan savunma problemimiz var. Bu sorunu duzeltip, ikinci yarı az gol yiyeceğimizi duşunuyorum.” 'HİCBİR SORUNUM YOK' Antrenmanlarda istekli calıştığını belirten Sergen, “Hicbir sorunum yok. Şu anda sezon başı itibariyle 2-3 kilo eksiğim var. Ama normal tempoda calışıyorum” dedi. Her zaman antrenmanlara cıktığını belirten Sergen, “Fizik olarak iyiyim. İkinci yarıya iyi bir başlangıc yapıp, sezon sonuna kadar goturmek istiyorum. Vucudum ne kadar elverirse o kadar futbol oynamak istiyorum. 1-2 sene daha futbol oynarım diye duşunuyorum” ifadelerini kullandı. 'TİGANA İLE DUZEYLİ VE SEVİYELİ BİR ARKADAŞLIĞIMIZ VAR' Bir gazetecinin, “Sergen'de devamlılık olmuyor, bu neden kaynaklanıyor?” şeklindeki soru uzerine Sergen, şunları soyledi: “Devamlılık bende biraz daha problemli. Cunku oynamadığım zaman kendimi dışarda hissediyordum, o zaman da kafa olarak kopuyorum sahadan. Ondan sonra devamlılık problem oluyor. Sahaya cıkıp oynadığım muddetce benim icin sorun olmuyor. Sorun oynamamaya başladığım zaman başlıyor. Del Bosque'nun ilk geldiği donemde bu yonde buyuk sıkıntılar yaşadım. Ama Tigana ile bir problem yok. Hocamız guvenilir, duzgun kişiliği olan bir insan. Duzeyli ve seviyeli bir arkadaşlığımız var.” Sergen, bir soru uzerine, takımda yıldız oyuncuların fazla olmasının onemli olmadığını vurgulayarak, “Şampiyon olduğumuz sezon cok fazla yetenekli oyuncularımız yoktu ama cok iyi bir ekip olduğumuz icin şampiyon olduk. Ondan sonra ekip olamadık. Cok hatalar yapmaya başladık. 2 seneden beri sezon başında şampiyonluk iddiamızı kaybediyoruz. Ama onumuzdeki sezon hocamızın iyi bir kadro kuracağını duşunuyorum. Şu anda şampiyonluktan cok uzaktayız. Daha cok onumuzdeki senenin kadrosunun kurulması daha iyi olur” şeklinde konuştu. Sergen, Futbol Federasyonu Olağanustu Genel Kurulu ile ilgili bir soru uzerine ise, “Haluk Ulusoy da Ayhan Bermek de iyi insanlar. Kim secilirse ona saygılıyız” diyerek sozlerini tamamladı. Hurriyet __________________