"Kimse İnonu'den cıkamaz"
Beşiktaş0 Mesaj
●44 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Beşiktaş
- "Kimse İnonu'den cıkamaz"
-
12-10-2019, 10:36:19Kayıtlı ÜyeBeşiktaşımız'ın verim aldığı ender yabancılarından biri olan Rodrigo Tello, Turkiye'deki ortamın geldiği ulkeye cok benzediğini belirterek, ikinci yarı icin taraftarımıza mesaj verdi. Futbolu kadar sempatik kişiliğiyle de taraflı tarafsız tum sporseverlerin sempatisini kazanan Tellox Sabah Gazetesi'ne verdiği roportajda bir hayli iddialı konuştu. İşte unlu futbolcunun Beşiktaş'la ve kariyeriyle ilgili soyledikleri. * Turkiye'de cok sıcak bir ortam var. Buranın insanı canayakın. Cok kolay bir adaptasyon sureci gecirdim diyebilirim. Gelmeden once taşıdığım kaygıların hicbirini yaşamadım. Şili'den Portekiz'e gittiğimde cok daha fazla zorlanmıştım. * İlk yarıda cok ilginc maclar oynadık. Sonucta liderle aramızda 4 puan fark var, yani şansımız suruyor. İlk yarıda hem sakatlıklar hem de hakem hataları yuzunden cok puan kaybettik. Ancak ikinci yarıda rakiplerimizle İnonu'de oynayacağız. O atmosferden puanla ayrılabileceklerini duşunmuyorum. Bu da bizim icin buyuk avantaj. Şampiyonluk şansımızın yuksek olduğunu soyleyebilirim. * Turkiye'de şampiyonluk yaşamayı cok istiyorum. Taraftarın onunde kupayla İnonu'de tur atma fikri beni heyecanlandırıyor. Kulubun tamamı bu hedefe ulaşmaya kilitlendi. Yonetimin ve taraftarın inancı takımın da direncini ve motivasyonunu artırıyor. "Frikikleri cok seviyorum" * Takımın golcusu değilim. Ama şu ana kadar ligde 4, Avrupa'da 1 gol attım. Bu rakamı en azından ikiye katlamak istiyorum. Bu sezon 10 golu aşabilirim. * Frikikten gol atmayı cok seviyorum. Ancak kendimden bahsettirmem icin bunların sayısını artırmalıyım. Bu konuda Turkiye onemli yıldızları gordu. Mesela Hagi'yi cok iyi biliyordum, inanılmaz bir yıldızdı. Romanya futboluna olduğu kadar Turk futboluna da cok şey verdi. Alex'i de buraya geldikten sonra tanıdım, gercekten cok yetenekli bir isim, frikikleri iyi kullanıyor. * Teknik direktorumuz Ertuğrul Sağlam, prensipleri olan bir isim. Karakterli ve sakin. Her konuda bana ve arkadaşlarıma yardımcı oluyor. Biz de onun istediklerini yapmaya calışıyoruz. Sağlam'la calışmak bir şans. * Beşiktaş taraftarı cok fantastik. Futbolcuyu ateşliyorlar. Coşkulu tavırları, sevgi gosterileri ve tezahuratları bana keyif veriyor. İkinci yarıda onlara daha iyi futbol seyrettireceğimize ve hak ettikleri başarıyı yaşatacağımıza inanıyorum. Biraz sabretsinler, yeter. * 3.5 yıllık daha sozleşmem var. Oncelikli amacım Beşiktaş'ta şampiyonluk yaşamak ve başarılı olmak. Eşim ve cocuğumla birlikte İstanbul'da yaşamaktan mutluyum. Şu anda bunun dışında bir şey duşunmuyorum. Beşiktaş'n başarısına odaklandım. Portekiz tecrube kazandırdı Turkiye ile Portekiz liglerinin seviyesi hemen hemen aynı. Orada da 3 buyuk takım var, burada da... Macların temposu da aynı gibi. Ancak Portekiz son yıllarda kulup takımları ve milli takım duzeyinde uluslararası tecrube kazandı. Cok sayıda ust duzey mac yaptılar, kendilerini mental anlamda geliştirdiler. EURO 2008'de iki ekibin karşılaşması seyre değer olacak. Turkiye-Portekiz macının turnuvanın en renkli maclarından biri olacağına eminim. Biz de Portekiz takımı Porto ile oynadık. İlk macta iyiydik. 90 dakika boyunca 2 kez geldiler, 1 gol attılar. İşte bu tecrubedir. Biz biraz tecrubeli olsak Şampiyonlar Ligi'nde gruptan cıkardık. 6 puan alıp son maca kadar iddialı olmak da onemli bir mesafedir. Sinan Engin senin icin "Carlos'tan iyi" demişti. Sen ne duşunuyorsun? * Roberto Carlos cok onemli bir yıldız, tartışmasız dunyanın en iyi sol kanat oyuncularından biri... Beni onun gibi bir yıldızla kıyasladıkları icin teşekkur ederim. Ancak şampiyonluğu yıldızlar değil, takımlar kazanır. Şampiyonluk icin o kadar cok faktor vardır ki, sadece Roberto Carlos yetmez. Ayrıca Roberto Carlos ile aramızda bir fark var. O, kariyerine inanılmaz başarılar sığdırdı ve futbol hayatının son donemine girdi. Ben ise futbolumun ilk baharındayım. İspatlamam gereken cok şey var. Onumdeki yol uzun. * Bir futbolcu icin en onemli kıstas takıma yaptığı katkıdır. Beşiktaş yonetiminden takıma yaptığım katkılar icin surekli olarak olumlu tepkiler alıyorum. * En beğendiğim ve ornek aldığım futbolcu kesinlikle Zinedine Zidane... Onunla karşılıklı oynama şansı da buldum. Doğruyu soylemek gerekirse onun futboluna doyamadım. Sahadaki duruşu, topla olan uyumu, karakteri, centilmenliği ve takım arkadaşlarına yaptığı liderlikle ornek alınacak bir oyuncuydu. Bendeki yeri farklıdır. Kaynak: Sabah __________________