''Ailem olmasaydı şu anda sucluydum''
Beşiktaş0 Mesaj
●36 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Beşiktaş
- ''Ailem olmasaydı şu anda sucluydum''
-
12-10-2019, 10:35:32Kayıtlı ÜyeBeşiktaş'ın Arjantinli futbolcusu Matias Emilio Delgado, tamamen futbola kanalize olmasının sebebinin ailesi olduğunu belirterek, ''Yoksa ben de o cevrede buyuk bir suclu, kanun dışı işler yapan bir adam olabilirdim'' dedi. Delgado, Beşiktaş'ın resmi dergisinin Ocak ayı sayısında yer alan roportajında, futbol dışındaki konularla ilgili konuştu. Cocukluk yıllarında Arjantin'de zor şartlar yaşandığını kaydeden Delgado, ''Burada kilit rol anne ve babama ait. Etrafınız ne kadar kotu olursa olsun bir yere kadar annenizin, babanızın istediği yolda yuruyebiliyorsunuz. Aklın ermeye başladığında da zaten tamamen kendi yolunu ciziyorsun. Benim tamamen futbola kanalize olmamın nedeni de kesinlikle annemin ve babamın bana verdiği terbiyedir. Yoksa ben de o cevrede buyuk bir suclu, kanun dışı işler yapan bir adam olabilirdim'' diye konuştu. Arjantin'de gecmişteki zor donemi anne ve babasının ağır bir şekilde yaşadığını ifade eden Delgado, ''İnsanlar evden cıkıyormuş ve bir daha geri gelmeyebiliyormuş. Nerede olduğundan, başına ne geldiğinden de kimsenin haberi olmuyormuş. Evet, ben kucukmuşum, ama annemin babamın anlattıklarını dinleyince bile tuylerim diken diken oluyor. Gerci diktatorluk sona ermişti, ama benim yaşadığım bolgede de sosyal sorunlardan dolayı sokağa cıkıp, bir daha geri donmeme ihtimalin cok buyuktu. Cok tehlikeli bir bolgeydi'' şeklinde konuştu. Delgado, Arjantin'in hicbir zaman ekonomik olarak iyi durumda olmadığını belirterek, şoyle konuştu: ''Oyle donemler yaşadık ki, bir başbakanımız vardı (adını soylemeyeceğim, cunku uğursuzluk getiriyor), onun doneminde ozellikle zenginler cok zengin, fakirler ise cok fakir oldular. Orta sınıf diye bir sınıf kalmadı. Evet ben de cok kotu bir mahallede yaşadım, ama annem boyle kotu konuştuğumu duysa cok kızar. Sonucta bizim evimizde her zaman sıcak yemek vardı, kalorifer vardı, evimiz guzeldi. Ama etrafı cok kotuydu. Yani butun mahalle kotu olduktan sonra senin evin iyi olsa ne olur, olmasa ne olur.'' Ekonomiden ve politikadan bu kadar derinlemesine bahsedecek kadar bilgiye sahip olmadığını dile getiren Delgado, ''Ama yuzeysel olarak duşunduğumuzde bile gorebiliyoruz ki, butun bunlar Amerika'nın o bolgedeki ekonomik politikası, başka bir şey değil. Ama oradaki ulkeler biraz uyanabilse, kendilerine gelse ve birleşerek borclarını odeyebilseler, Amerika zaten Amerika olamaz. Ama bu hicbir zaman olmayacak. Cunku oradaki bazı insanların da bu işine gelmiyor'' şeklinde konuştu. -KOLUNDAKİ DOVMELER- Kolundaki dovmeyle ilgili bir soruya da Delgado, şoyle yanıt verdi: ''Kolumdaki dovmenin anlamı şu; Kızılderililer bir anlamda aşklarını kanıtlamak ya da gostermek icin eşinin adını, baş harfini ya da benzer figurleri bant şeklinde taşıyorlarmış. Ben de eşim Laura'nın baş harfiyle beraber boyle bir bant dovmesi yaptırdım. Bu benim icin evliliğin onayı gibi bir şey. Yuzuğu istediğiniz zaman cıkarabilirsiniz, ama dovme her zaman vucudunuzda oluyor. Kızılderililer'le ilgili de şunu diyebilirim; kesinlikle bizden cok daha iyi yaşamışlar. En azından bizim kadar materyalist insanlar değillerdi. Cok az şeye sahiptiler, ama cok mutlu insanlardı.'' -EŞİNE AŞIK OLMASI- Arjantinli futbolcu, eşine nasıl aşık olduğu ile ilgili soruyu ise, ''İlk goruşte aşık oldum. Basel'e gideli bir hafta olmuştu. Eşimin kardeşi benimle top oynuyordu. (Kız kardeşim bir şeyler pişirecek, gel bizde yemek yiyelim) dedi. Eve gittiğimizde kapıyı Laura actı. O anda aşık oldum. Bir ay sonra da kendisine aşık olduğumu soyledim ve olaylar hızlı bir şekilde gelişti'' diye yanıt verdi. -TARİHTEKİ EN ONEMLİ LİDER- ''Senin gozunde tarihteki en onemli lider kim'' sorusuna ise Delgado, şoyle yanıt verdi: ''Gunumuz liderlerine baktığımızda, aclığı onlemek ve barışı sağlamak icin calışanlar kaybediyorlar. Sadece ortalığı karıştırmak ve savaş cıkarmak icin uğraşanlar kazanıyorlar. Hatalı bir şey de soylemek istemiyorum. Aklıma da şu anda kimse gelmiyor. Evet tarihte cok onemli isimler var, ama şu anda dunya cok kotu liderlerle yonetiliyor. Arjantin'e ilk ayak basan kişi bildiğiniz gibi İspanyol Kristof Kolomb. Geldiklerinde de yaptıkları ilk şey yerlileri yani Kızılderililer'i katletmek oldu. Arjantin'de kutlanan gunlerden birisi de keşif gunudur. Herkes o gun neşeli kutlamalar yapar, ama ben tamamen buna karşıyım. Cunku keşif gununde, bircok şeyin de yok olduğuna inanıyorum.'' __________________