Beşiktaş'ın eski futbolcularından Ali Eren, ses getirecek acıklamalarda bulundu. Beşiktaş'ın eski futbolcularından Ali Eren, pek cok konuda ilginc ve ses getirecek acıklamalarda bulundu.'Dunyada ender tribunlerden biridir Carşı'. Beşiktaş’ın eski futbolcularından Ali Eren, pek cok konuda ilginc ve ses getirecek acıklamalarda bulundu. ‘Dunyada ender tribunlerden biridir Carşı. Carşı severse oynarsınız, tepki koydu mu hic şansınız kalmaz’ ‘Profesyonel transfer komitesi olmadan, iyi transfer de zor. Oyuncu 3 mac değil, sezon boyunca izlenmeli’ Siyah-Beyazlı ekibin eski futbolcularından Ali Eren, gecmişte yaşadıklarından bugunlere, taraftarın yakıştırdığı ‘psikopat’ lakabından Ertuğrul Sağlam’a kadar pek cok konuda goruşlerini acıkladı. Hayalinin, Beşiktaş’ı calıştırmak olduğunu belirten Ali Eren’in ses getirecek goruşleri şoyle: “Beşiktaş’ta bugun bir Carşı gerceği var. Carşı severse oynarsınız, takımda kalırsınız. Onlarla elektriğiniz tutmazsa olmaz, o zaman bavulunuzu toplama zamanı gelmiştir. Zamanında bize de tepki gosterdiler. Cağırdılar tribune, sonra sırtlarını donduler. Ve bence guzel tepkiydi. Kufur yok, hakaret yok. ‘Futbolcular tribun baskısını kaldıramıyor’ duşuncesine katılmıyorum. Her zaman takımının arkasındadır Carşı. Ama istediğini vermezsen, tabii ki tepkiyi de koyacak. Profesyonel futbolcuysan bu baskıyı da kaldıracaksın. Carşı, dunyada ender tribunlerden biridir.” Yanlışlar oyle cok ki... “Beşiktaş’ın durumu ic acıcı değil. Her sene daha da kotuye gidiyor. Sezona iyi başlasalar da sonunu getiremiyorlar. En buyuk yanlış, cok fazla teknik direktor değiştirilmesinde. Bu sezon şampiyon olmasını gonulden istiyorum, ancak goruntu pek ic acıcı değil. Sıkıntılı bir Fenerbahce macı yaşandı. O mactan sonra toparlanması gerekirken, takım iyice bozuldu. Sonra sebep o macın uzerine kaldı. Takımın, olası kotu sonuclardan sonra toparlanması gerekir. Bir de, profesyonel transfer komitesinin olması gerekir. İki-uc mac seyrederek oyuncu almamak lazım. İyi bir futbolcu almak istiyorsanız, en az bir sene izlemeniz gerekir. Kac mac oynadı, ne yaptı, iyi takip etmek lazım.” 3 “5-6 tane yabancı yerine 2-3 tane, ama takımdaki oyunculara ağabeylik yapabilecek, bir şeyler oğretebilecek isimler almak daha iyi... Carew’i gondermek buyuk hataydı. Bizde menacer cok. Eline cantasını alan, işi bilen de bilmeyen de bu işi yapıyor. Benim bile berber arkadaşlarım var, şu an menacerlik yapan. Bu iş bu kadar kolay bir iş değil. Futbolcudan, futboldan, sozleşmelerden anlamanız lazım. Yurt dışında bunu yapamazsınız. Yurt dışından gelen yabancı oyunculara profesyonel deniyor, ama orada yoneticiler de profesyonel.” Tigana’yı mumla ararlar “ Beşiktaş Tigana’yı mumla aramalı. Onun gibisini bulamaz. Ama artık yapacak birşey yok. Şu an Beşiktaş’ın yapacağı tek şey, Ertuğrul Sağlam’a sarılmalı. Surekli hoca değiştirmekle başarı gelmiyor. Yonetim Sağlam’a 5 senelik imza attırsın. Ama Ertuğrul da buna inansın. 2 sene sonra gonderilmeyeceğini bilsin yani. O da oyuncularla diyaloglarını sıcak tutmak zorunda. Aldığım duyumlara gore futbolculara karşı biraz soğukmuş. Tum futbolcuların hocayı sevmesi beklenemez. Cunku yedek kalmak diye sevimsiz bir durum var ortada. Asıl herkes hocayı seviyorsa, bir sorundan soz etmek gerekir!” “Sonucta başkan bizim başkanımız. Yanlışı da bizim, doğrusu da bizim, biz bir camiayız, birbirimize tutunmak zorundayız. Ama bazı hatalar yapıyorsa, o da kendi hatalarından donmek zorunda. Ben inanıyorum, buyuklerimiz, Sayın başkanımızı yalnız bırakmaz. Oturup konuşurlar, sıkıntılarını dinlerler. Kulubun ileri gelenleriyle ortak hareket ettiğinde butun sıkıntılar ortadan kalkacaktır.” Sinan Engin ne yapsın? “101. yılda ben yoktum. O sezon daha başlamadan ben aforoz edildim. Yıldırım Demiroren, Sinan Engin ve o donemin bazı idarecileri oturup toplanıyorlar. 1 kişi ‘kalsın’ diyor, diğerleri ‘gonderelim.’ Tatildeyken sormuştum, ‘Abi beni gonderecekseniz soyleyin’ diye. Sezon başında antrenmanlara başlamak icin geldim, Sinan abi cağırdı, ‘Burada kalırsan hoca seni oynatmayacak’ dedi. Bu ‘git’ demenin kibarcasıydı. Ben de kırmadım, helalleştim ayrıldım. Kacan şampiyonluk ise yonetimden değil, Lucescu’dan kaynaklandı. Herkes Sinan Engin’e yukleniyor, ama o ne yapsın? Takımdaki dengeleri mi, yonetimdeki dengeleri mi, oyuncuyla hoca arasındaki dengeleri mi kursun, ne yapsın? “Jubile yapmayı duşunmuyorum. En buyuk hedefim antrenorluk diplomasını aldıktan sonra Beşiktaş bunyesinde ya da herhangi bir hocanın altında, sonra da birinci adam olarak devam etmek.” Luce iyi insan değil Lucescu’nun hocalığına sozum yok. TV’de oyuncusunun uzerine palto ortmesi surekli gosterilip duruyor. Ama bunlar sadece goruntuden ibaret. Bence iyi insan değildi. Tartışmalarımız olmuştu zaman zaman. Bunlardan biri de, 1-0 yenik olarak soyunma odasına girdiğimiz bir macın 2. bolumunde takımı ısrarla savunmada tutmasından oturu yaşanmıştı. Psikopat Ali lakabı! Tribunler, ‘Psikopat Ali’ diye bir tezahurat patlattı. Ama Beşiktaş’ta 7 sezon oynadım, 2 kırmızı kart gordum. Biri hazırlık macında... İkincisini Fenerbahce macında gordum, yardımcı hakemin yanlışıydı. Zaten Tahkim Kurulu, o mactaki cezamı haksız olduğu gerekcesiyle kaldırdı. Faul yapmadan mac tamamladığımı bilirim. Seba bizim babamız Suleyman Seba babamız bizim. Turk futbolunun simge ismi. Hem kişilik, hem de Beşiktaş’a verdikleri bakımından en sevdiğim insanların başında gelir. Serdar Bilgili cok iyi bir başkandı, zaten Seba’nın oğrencisiydi. Ozellikle yanındaki isimler gucluydu, Husnu Gureli gibi. Yıldırım Demiroren, bir şeyler yapmaya calışıyor, ama cevresinde yeterli donanımlı insanlar yok __________________