Beşiktaşımız'ın Başkanı Yıldırım Demiroren'in, Onursal Başkan Suleyman Seba'nın heykelinin dikilmesine şerh koyması ve eski başkanların da heykellerinin dikilmesi gerektiğini belirtmesi, siyah - beyazlı camiadan farklı tepkiler geldi. Milliyet Gazetesi'nin 13 Ocak tarihli haberine gore,eski başkanımızı Serdar Bilgili, "Şahsım olarak heykelimin dikilmesini hak ettiğimi duşunmuyorum" dedi ve şoyle devam etti: "Yıldırım Demiroren konuyla ilgili olarak beni de aradı. Ancak kendisiyle aynı goruşu paylaşmıyorum. Seba'nın yuzde yuz hak ettiğini duşunuyorum. Onun yanında adımın başkan olarak bulunması bile bana onur verir." Divan Başkanı Yalcın Karadeniz, bu acıklamanın sonrasında Yıldırım Demiroren ile goruştuğunu soyleyerek, "Maksadının asla Seba'yı incitmek olmadığını soyledi. Seba'nın siyasi bir polemik meselesi yapılmaması gerektiğini ifade etti. Fikrinin yanlış olmadığını ben de iyi biliyorum. Topluma malolmuş insanların uluorta konuşulması, mevzuu yapılması doğru değildir. Bu konunun siyasi bir rant haline getirilmesi de doğru değildir. Beşiktaş vefalı bir kuluptur" diye konuştu. Divan eski Başkanı Şeref Nasır da, Yıldırım Demiroren'in bu heykele neden karşı cıktığını anlayamadığını acıklayarak, "Suleyman Seba'nın bugune kadar yaptıkları ortada. Beşiktaş'a neler kazandırdığını hepimiz cok iyi biliyoruz" dedi. Siyah - beyazlıların eski yoneticilerinden Metin Keceli de şunları soyledi: "Seba'nın 16 yıllık donemi, Beşiktaş'ta altın bir cağ olarak parladı. O donemin takdirini, Hakkı Yeten'in ağzından duydum. Beşiktaş Başkanı'nın buna karşı cıkmış olması, o donemi kıskanmasıdır. Bugunku yonetimin bu acıklamalarından sonra, Suleyman Seba'nın heykelinin neden dikilmesi gerektiği, bir kez daha gorulmuştur." Kaynak: Milliyet