Cisse'den Bobo ve Delgado'ya ovgu
Beşiktaş0 Mesaj
●54 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Beşiktaş
- Cisse'den Bobo ve Delgado'ya ovgu
-
12-10-2019, 10:30:29Kayıtlı ÜyeBeşiktaşımız’ın başarılı futbolcusu Cisse, Bobo ve Delgado’nun cok yakın bir zamanda dunya futboluna damgasını vuracağını soyledi. Akşam Gazetesi'nin 23 Ocak tarihli haberine gore, iki yıldızı, Fenerbahce’nin sambacıları Alex ve Roberto Carlos’la kıyaslayan Cisse, “Onlar dunya capında kendilerini kanıtlamış, futbolda tarih yazmış isimler. İnsanlıklarına ve kariyerlerine diyeceğim bir şey yok. Ama artık futbollarının sonlarına geldiler. Delgado ve Bobo ise daha cok gencler. Ben onların ileride Alex ve Carlos gibi dunya futbolunun onemli isimlerinden olacaklarına eminim. Kısaca ozetlemek gerekirse, bu iki futbolcu Alex ve Carlos’un genci ve onlerinde yazacakları bir tarihleri var” dedi. GERCEKLER BİLİNMELİ Cisse, Beşiktaş’a gelmesindeki nedeni ise şu sozlerle acıkladı: “Turkiye hakkında net bir bilgim yoktu. Benim icin değişik bir ulkeydi. Yeni bir kulturu oğrenmek, farklı bir atmosferi tatmak icin Beşiktaş’ı tercih ettim. Ben Fransa’da yaşayanların Turkiye’yi fazla tanıdığını zannetmiyorum. Aynı şey benim icin de gecerli. Yani buraya on yargısız geldim. İstanbul gercekten muhteşem, cok guzel bir şehir. İnsanlarınız ise cok sıcak kanlı, yardım etmeyi cok seviyor.” Tecrubeli oyuncu, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin Turkiye’yi Avrupa Birliği’nde istemediği hatırlatılınca da “Siyaseti fazla konuşmak istemiyorum. Ancak Sarkozy’nin ‘Jeopolitik acıdan Turkiye’nin topraklarının yuzde 90’ı Asya’da, yuzde 10’u Avrupa’da’ dediğini biliyorum. Turkiye uzun yıllar Avrupa Birliği’ne girmek icin uğraşıyor. Ama giremeseniz de hayat standardı olarak Avrupa seviyesindesiniz. Her ulkenin geri kalmış bolgeleri vardır. Bugun Portekiz ve Fransa’da balkona asılmış camaşır goruntuleri gorebilirsiniz. Benim Turkiye’de garipsediğim tek şey, oto yollarında arabaların geri geri gitmeleri” ifadelerini kullandı. BU KEZ KAYBETMEYECEĞİM ŞAMPİYONLUĞUN en buyuk favorisinin Beşiktaş olduğunu ileri suren Cisse, “Sivasspor buyuk bir surpriz yaptı. Ben yarışın dort takım arasında gececeğine inanıyorum. Fenerbahce ve Galatasaray’ın Avrupa Kupaları’na devam etmesi bizim icin avantaj. Ancak ben bu iki takımın Turk futbolu adına Avrupa’da başarılı olmasını istiyorum. Hayatım boyunca hic şampiyonluk yaşamadım. PSG ve Monaco’dan uc kez ikincilik gordum. Şampiyonluğu hep bazı sebeplerden dolayı son anda kaybettik. Bu kez kaybetmek istemiyorum” diye konuştu. TURKİYE BAŞARILI OLUR Cisse, Fenerbahce’nin Şampiyonlar Ligi’nde Sevilla’ya karşı tur atlama ihtimalinin yuzde 50 olduğunu vurgularken, A Milli Futbol Takımımız’ın Euro2008’deki şansını ise şoyle değerlendirdi: “Turk Milli Takımı’nda bireysel anlamda cok kaliteli futbolcular var. Turkiye, Norvec’i deplasmanda yenip, elemelerden başarıyla cıkarak gucunu ispatladı. Ama her şey geride kaldı. Turkler, finallerde bir şeyler yapmayı duşunmuyorlarsa hic gitmesinler. Elemeleri gecmek başarıydı ama esas başarı şampiyonada olacak. Ben Turkiye’nin finallerde gruptan cıkacağını duşunuyorum.” Kaynak: Akşam __________________