Ertuğrul Sağlam mı? || Eray Erdal
Beşiktaş0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Beşiktaş
- Ertuğrul Sağlam mı? || Eray Erdal
-
12-10-2019, 10:29:49Kayıtlı ÜyeRakip:Ligin bitmesine 16 hafta kala ligden duşmeyi kabullenmiş Kasımpaşa. Deplasmanda bugune kadar attığı toplam gol sayısı 5, aldığı toplam puan ise 4. Saha: İkinci yarının kendi evinde oynayacağı ilk macı olması nedeni ile Beşiktaş takımı ve seyircisi futbola hasret ve ateşli. Form Durumu: Gecen hafta zorlu Konya deplasmanından alınan 3 puan nedeniyle, takım hem form hem de moral olarak en ust duzeyde. Dakika 20 deki Skor: İnanılmaz bir şekilde Beşiktaş 0 – Kasımpaşa 2. Peki,bu skorun oluşmasındaki sebepler neydi? Kadrolar elimize geldiğinde, kadro kurgusunu cozemeyince, kendi aramızda herhalde Holosko bugun sağ bek gibilerinden şakalaşıyorduk. Takım başlama vuruşundan once sahaya dizilince, gerideki 3 lu defans duruşunu gorunce, yanımdaki arkadaşıma donup, mac 10 dakikada 0-2 olur dedim. Yanımdaki arkadaşım bana, rakip Kasımpaşa, o kadar da abartma demesine kalmadan ilk golu Ruştu’nun koruduğu kaleye girmişti bile. Biz kendi aramızda Holosko sağ bek diye kendimizce ağır şakalar yaparken, bizden daha şakacı(!) olan Ertuğrul Sağlam 3 lu defans kurmayı duşunup, bir de bu defansın sol bolgedeki stoperi olarak İbrahim Uzulmez’i secmişti. Aklı başında hicbir teknik adam boyle bir denemede bulunmaz, bulunamaz. Zaten bir iki dakika sonra atılan kornerde 3lu defansın stoperi İbrahim Uzelmez, belki de tarihte bir ilke imza atarak direğin yanına gidip orada durdu. Duşunun 3lu defans yapıyorsunuz ve defansınızdaki stoperiniz adam tutmadan ve kafa vurmaktan aciz. Ertuğrul Hoca’nın acımadığı Beşiktaş seyircisine Allah acımış olacak ki, Kasımpaşa’nın kullandığı kornerler bir şekilde, şansın da yardımı ile auta cıktı. Burada anlatmaya calıştığım şey İbrahim Uzulmez’in yeteneklerinin kısıtlı olması değil, soylemek istediğim Ertuğrul Sağlam’ın inanılmaz taktik hatasıdır. Mactan koşarak cıktım ve arabamda radyomu acıp Ertuğrul Sağlam’ın mac hakkındaki duşuncelerini dinlemek icin koltuğuma oturdum. Acaba yaptığı korkunc hatanın farkında mıydı? Her dediğini burada yazmayacağım ama ozetle dediği şuydu, biz yeri geldi 2li defans ile bile oynadık, yediğimiz gollerde 3lu defans yapmamızın bir etkisi yok. Her zamanki gollerden yedik dedi. Canım daha da sıkılmıştı, cunku Beşiktaş’ın hocası 2li defansın, 4lu defanstan bozma, yapı ve sistem olarak aynı, sadece kanat beklerinin hucuma donuk kullanıldığı bir sistem olduğunu, 3lu defansın ise bunlardan tamamen farklı bir yapı olduğundan ya haberi yoktu, ya da hatasını bir şekilde saklamaya calışıyordu. Gerci ikinci yarıda Serdar Ozkan’ı(!) sağ bek oynatarak yaptığı korkunc hatadan dondu ve bir anda sahada Kasımpaşa’nın atakları diye bir şey kalmadı. Şimdi bir kısım insan cıkıp, stoperler ve sağ bekler sakat ya da cezalı, bu kadro biraz da zorunluydu diyebilir. Yapılması gereken cok basitti, defansın gobeğine Toraman ve Kaş konulacak, sol bek İbrahim Uzulmez’e verilecek, sağ bek ise ya PAF takımından bir genc arkadaşa verilecek olay bitecekti. Genclere cok guvendiğini soyleyen Ertuğrul Hoca, eğer PAF takımdaki cocuklara Kasımpaşa macında bile guvenmiyorsa, yoldan cevireceğiniz biraz topu bilen bir adamı sağ beke koyup, gelen toplara gelişine vur deseniz bile bu macı kurtarırdınız. Ertuğrul Hoca harici bu macın (aslında her oynadığı nerdeyse her macın) dikkat cekeni yaptığı asistler ile Tello oldu. Bu takımdan Tello’yu cıkartın ve skor ilk 20 dakikada 0-2 olsun, Beşiktaş’ın işi zora girerdi. Tello hem attırdığı goller ile hem de muthiş futbol zekÂsı ile yine takımını taşımasını bildi. Delgado artık klasikleşecek ama her yiğidin de harcı olmayan gol vuruşunu yine yaptı. Genel olarak beğenmediğim Delgado bu gece birkac iyi hareket yaptı ama yine kopuk kopuktu. Bir değişim icine girdiği kesin ama macın bazı bolumlerinde eski Delgado olunca da cekilmez oluyor. İki gole imza atan Nobre icin ise hala net olarak Beşiktaş’ın golcusu değil diyebilirim. Aşırı formsuz olan Bobo’nun yerine bir iki hafta oynayabilir ama Bobo formuna kavuşunca Nobre’nin yeri kulubedir. Bu macta son dakikalara kadar sağ kanata itilen Holosko’nun kesin ve kesin yeri forvettir. Bir kesim medyada, asıl bolgesi sağ acık laflarına sadece guluyorum. İkinci bir Bobo olabilecek olan Holosko’ya yazık edilmesin. Hele hele Nobre’yi kazanmak adına kesinlikle yazık edilmesin. Beşiktaş kolay geceyi zora ceviren Ertuğrul Sağlam’a rağmen 3 puanını aldı ve yoluna devam ediyor. Ligin bitmesine daha cok uzun zaman var ama Beşiktaş’ın en kotu ve surekli aksayan kanadı olan yonetim eğer transfer donemi sonuna kadar bir stoper bulamazsa, Beşiktaş’ın işi cok zor… Eray Erdal 21.01.2008 __________________