Başımdan gecen bu anı konusunu 'alp1903' nickli renkdaşımın konusundan esinlenerek acıyorum. Vesile olduğu icin teşekkur ederim Onunki kadar ilginc olmasa da paylaşmaya değer gordum. Buyuk ihitimalle, bu pencereden hic gormediniz, o efsane geceyi Kadıkoyde 2-1 aldığımız, "Rekor Gecesi" macına gitmiştim babamla ve amcamla .. İkisi de Fb li.. Guya ben Ereğli' den, Fb otobusunde yolculuk edince ve kadıkoyun olmayan atmosferini gorunce Fb li olacakmışım onlara gore Sabahın korunde otobus cevresindeyiz tabi, uzerimde de sarı bir mont var(başka yoktu napalım, hem goze batmadık) hava guneşli fakat soğuk, cıktık yola. Otobusun kotu hali, otobanda karşılaştığımız Bursa' lı Fb lilerin otobusuyle yanyana gelene kadar bozulmadı. Bir kac km karşılıklı gaza gelmelerden sonra tekrar sukunet aldı otobusu İndik Kadıkoye.. Babam ve amcam tarafından, zorla biraz da şakayla sallamam istendiği sarı-laci bayraklara dokunmadım bile.. Stadın etrafındaki sokaklara yığıldık Fb liler olarak(Ben değil tabi)... Polisler her an komut veriyolardı.. Ara sokakta olan biteni anlamadım.. Sarı montlular kac atarız-kimler atar muhabbetine giriyorlardı haliyle Derken ara sokaklara toplaşmamızın sebebini anladım.. Buyuk Beşiktaş taraftarı geliyordu Kadıkoy' e.. Camları olmayan, bacağı-kolu değişik şekillerde ve dışarda sert tezahurat vokalisti renkdaşlarımı taşıyan 4 otobus gecti ana yoldan.. O an ait olduğum yerde olamayışıma, bir de Fb lilerin kufurleri eklenince; cok acı cektim diyebilirim. Neyse bir sure sonra, ıkış tıkış gelebildiğimiz stad kapısında, nerden bilebilirdim yaşayacaklarımı.. Benim sozde kurnaz amcam, uzun yoldan geldik, şu cocuğu aradan gecirelim duşuncesiyle cok hata yapmıştı.. Orada ki turnikeleri ve aksayan sıradaki insanların sitem sozcuklerini unutmam.. Sadece bunlarla kalsa iyi.. Babam biz girdik sanmış nasıl olduysa; bir baktık icerde Amcam ve ben dışardayız, careler aramaktayız.. Diğer kapılardaki vicdansız gorevliler de nuh deyip peygamber demediler.. İşlerinden olurlarmış; e haklılar..Amcamın tası attı hangi hakla atıyorsa Stat mudurluğunde tartışmalarla son buldu o zaman dilimi.. En sonunda karaborsa cozumu ile stada girdik ne acı ki.. Kale arkasındaydık ve ben hayatımda ilk defa buyuk stada, buyuk maca, aşkımın macına gidiyordum. En tepeye cıktık. Suratımıza vuran ruzgar ve yağmur tanecikleri, rahat rahat mac izletmedi.. Televizyondan gorulduğu gibi değildi stad; cok kucuktu yahu.. Halısaha gibiydi.. Cok şaşırmıştım.. Bulunduğumuz tribundeki Fb lilerin halini gormem, şu an ki Fb taraftar profilini en iyi bilenlerden olmama sebep oldu.. Bjk kardeşlerimin tarafına atılan cisimlerin hesabını tutamadım.. "Bak bak bak; hoooop gummmmm" iğrencliklerine maruz kaldığım tribunde bir sarı montlu nasıl da cırpınıyordu "Bağırın ulaan, bağırın".. onu anlayan bir amcam vardı, 2 si de yetmediler.. Sandvic yemekle ve uşuyen vucudunu hareketlendirmekle meşgul arkadaşlar, tezahurat etmeyi bilemediler hep olacağı gibi.. Ronaldo bam bam bam ! O an icimde kalmaya mahkum sevinci, hayatta herhangi bir ana zor değişirim Bitti herşey, rekor mekor yok ! Beşiktaş' ın başarısı ve geleneği soz konusu Bizimkilerde bahaneler, veryansınlar gani gani.. Uzuldum be, ne de olsa ailem.. Donuş yolunda mola verdiğimiz tesislerde, değişik şehir yolcusu Fb lilerin mac ozetini izlemekten hic de memnun olmadığına şahit olmak da ayrı bir tattı.. Ereğli' de, otobusten indikten sonraki haykırışıma, cok pencere acıldı gecenin korunde.. Cok belirgin hatlarla hayatıma kaydoldu bu mac.. Saygılar.. Teşekkurler.. __________________