Her şey dahil sisteminden sıkca şikayet eden turizmciler, alternatif yontemler arıyor. Antalya’daki Olimpos bolgesi, yerli ve yabancı turistlerin bu anlamda cekim merkezi olmaya devam ediyor.

Olimpos’un dunyaya tanıtılmasında buyuk emeği olduğu soylenen “Kadir’in Ağac Evleri”nin sahibi Kadir Kaya, koyun her gecen gun daha populer hale geldiğini belirterek, şoyle konuşuyor: “Cok farklı bir turizm deneyimi yaşamak isteyen tatilcilerin aklına ilk gelen yerlerden biri Olimpos Antik Şehri’nin olduğu alan. Ben 1983’de burada pansiyon kurdum. Gecen surede yabancı basın da burayı, dunyanın en iyi turizm destinasyonları arasında gosterdi. Olimpos, guneş-deniz turizminin yanı sıra tırmanma, kaya tırmanışı, kano, dalış gibi doğa sporu yapmak istiyenlerin de 12 ay uğrak yeri haline geldi. Yılda 200 binden fazla yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyoruz. Olimpos’un dunyaya iyi pazarlanması gerekiyor. Her bolgemizin one cıkan ozellikleri var. Herkes taşın altına elini koyacak. Bakanlık da bu konuda bolgesel calışmalar yoğunlaştırılmalı.”

TEKLİFLER GELİYOR

Kadir Kaya, Olimpos’ta ortaya cıkardığı tatil anlayışı ile uluslararası turizm şirketlerinin de ilgisini cektiğini belirtiyor ve “Cok sayıda şirketten ortaklık teklifleri geliyor. Ama ben ‘hayır’ diyorum. Donkişotluğa deva ediyoruz” diyor. Bugune kadar 165 ulkeden genc-yaşlı cok sayıda turist ağırladıklarını anlatıyor. Olimpos’ta ağac evlerde kalan tatilciler, ortak alanlarda gece gunduz hoş zaman geciriyor.

EKOTURİZM YAPACAĞIZ

Turizmde başka bir konsept uzerinde de calıştıklarını soyleyen Kadir Kaya, “Ekoturizm yapacağız. Bunun icin ciftlikler kuracağız ve insanlar doğa ile daha fazla temas kuracak. Ayaklarını toprağa basacaklar ve kendi sebzelerini, meyvelerini toplayacaklar. Bu onlar icin bir ceşit meditasyon olacak” diye konuştu.

Kaynak