2 buyukmu ? Hadi Canım
Beşiktaş0 Mesaj
●34 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Beşiktaş
- 2 buyukmu ? Hadi Canım
-
12-10-2019, 10:22:31Kayıtlı ÜyeHerkes kendi kulubunun en buyuk olduğunu duşunebilir. Bu duşunceye sahip olman icin şampiyonluk yaşamış olman bile gerekmez. Ama son 10 senede iki buyuk yaratmak adına medya turlu maskaralıklar yaptı. Dunya derbisi palavrası, morukları dunya yıldızı diye pazarlamalar, falan filan. En komiğime giden ise bir yonetimi parlatmak adına yapılan istatistikler. -"Son 12 yılda..." diye başlayan laf salataları. Kardeşim bu kulupler 100 senelik kulupler, ya tamamına bakarsın ya da 10 senelik 20 senelik sureclerde incelersin. 100 yıllık kulubun son 12 senesi 8 senesi falan olmaz. Aslında nasıl bakarsan bak husran olur ama bugun ben sizler icin 20 senelik "yerel" bir analiz hazırladım Donem ise 1990-2010 Galatasaray 9 şampiyonluk, 7 Turkiye Kupası Beşiktaş 6 şampiyonluk 4 Turkiye Kupası Fenerbahce 5 şampiyonluk, 0 Turkiye Kupası. Aslında bana sorarsanız Beşiktaş`ın 8 ,GS`nin 8, FB`nin 4 olması gerekirdi. Yani 2 şampiyonluğun calınmış olmasına rağmen bile hesap budur. Ama yolda giden fanatik Beşiktaş`lıya bile sorsan bu hesabı bilmez, medya beynini yıkamıştır cunku. Şimdi bu hesaptan nasıl 2 buyuk cıkardılar varın siz duşunun, her şeyi bir kenara bırak matematiğe aykırı. Bu kadar mesnetsiz bir ideali zorlarsan bu sezon da Bursa şampiyon olduğuna gore sizin 2 buyuk olur 5 buyuk. İnşallah bu kafayla gidersiniz de seneye olur 6 buyuk, on sene sonra olur 10 buyuk. Sonra başlarsınız sizi daha buyuk cıkaracak son 38 yılın analizini eşelemeye. Olsun valla, canı gonulden isterim, kim hak ederse o olsun. En azından cambazların ruyası yerle bir olur ve Turk futbolunun yakasından duşerler. Ruzgar Sağnak / Haber1903 __________________