DEAŞ ve PKK/PYD teror orgutlerine karşı 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan Fırat Kalkanı harekatına katılan askerlerden biri olan Kayseri 4. Komando Taburundan Uzman Cavuş Zufikar Uzturk, 21 Aralık 2016'da, Suriye'nin El-Bab kentinde, 16 Mehmetciğin şehit duştuğu hastane saldırısında yaralanmış ve gazi olmuştu. Gazi rutbesine yukseldikten sonra emekliye ayrılan ve şuan Canakkale Onsekiz Mart Universitesinde Uygulamalı Bilimler Fakultesinde muhasebe personeli olarak gorev yapan Uzturk, ‘Barış Pınarı' harekatının başladığı haberini ilk duyduğunda buyuk bir heyecan yaşadığını soyledi. “Bir asker uzerinden uniformasını cıkarsa da icindeki komandoyu olduremez" diyen gazi asker, gerekmesi halinde bugun de bir saniye dahi duşunmeden orduya katılabileceğini vurguladı.
[h=3]“Bugun de tasımı, tarağımı toplar giderim”[/h] Aslen Tokatlı olan ve şuan hayatını Canakkale'de surduren Uzturk, “Kayseri 4. Komando Taburunda gorev yapıyordum. Suriye El-Bab'ta Akil Dağı hastane patlamasında gazi oldum. 16 şehit vermiştik o gun. 21 Aralık 2016 tarihindeydi. Daha sonra tedavi işlemlerinin ardından gazi unvanına sahip oldum. Şimdi Canakkale Onsekiz Mart Universitesinde Uygulamalı Bilimler Fakultesinde muhasebe personeli olarak gorev yapıyorum. Bir asker uzerinden uniformasını cıkarsa da icindeki komandoyu olduremez. Ondan kurtulamaz. Olene kadar o baki kalır. Bugun de cağırsalar bir saniye bile duşunmem. Koşarak giderim, sevinirim, cantamı toplar, cıkar giderim. Bugun de tasımı, tarağımı toplar giderim” dedi.
[h=3]“Turk Silahlı Kuvvetlerinin, girdiği bir operasyonu kaybetmesi soz konusu bile olamaz”[/h] Turk Silahlı Kuvvetlerindeki dostluğun bir eşi benzeri daha olmadığını ifade eden Uzturk, “Orada gercek bir kardeşlik, ust seviye bir arkadaşlık ve duğun havası var. Oradaki kardeşlerimizin, arkadaşlarımızın, komutanlarımızın yiyecek ekmeği olmasa dahi birbirlerine olan muhabbeti, onları birbirine bağlayan kalın bir zincir. Bu zinciri dış gucler olsun, icimizdeki hainler olsun hicbir şekilde onu ne kırabilir ne de incitebilirler. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Benim aklıma gelen tek şey, yarın bir gun vefat ettiğimde atalarımın yanında başım dik, alnım acık durabilme duşuncesi. Turkiye'nin ve Turk Silahlı Kuvvetlerinin, girdiği bir operasyonu kaybetmesi soz konusu bile olamaz. Cunku Turk milleti ile Turk Silahlı Kuvvetlerinin her bir personeli ic ice bağdaşmış bir şekildedir. Kenetlidir birbirine. Hicbir ulkenin askeri, hicbir şekilde cephe savaşında Turk Silahlı Kuvvetlerinin karşısında durma gibi bir kabiliyete sahip değiller” şeklinde konuştu.
Selahattin Murathan Yıldırım
El-Bab gazisi: 'Bugun de cağırsalar koşarak giderim'
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- El-Bab gazisi: 'Bugun de cağırsalar koşarak giderim'