Pazar gunu Ozgur Sancar kardeşimin televizyonda yaptığı programı izliyorum. G.Saray yoneticisi Şukru Ergun ile roportaj yapılmış. O gosteriliyor. Sayın Ergun Federasyonu ağır bir şekilde eleştirip, "Onumuz kesiliyor" diye feryat etmekte. Hakikaten enteresan bir durum vallahi. Goren de sanır ki; Bir macta aleyhlerine 2 penaltı birden calınmış... Başka bir macın ortasında adamın teki iki topla oynayıp atacakları golu engellemiş... Sezon boyunca 1 penaltıyı ancak atabilmişler... Bir macta aleyhlerine 5 kırmızı kart birden cıkmış... Falan da filan! Pes doğrusu. Aslında ve iyi ki konu bu değil şimdilik. Konu şu: Uc hafta evvel F.Bahce aynı mantıktan yola cıkarak yuruyuşler duzenledi. Adalet istedi. Ben de bu koşeden o yuruyuş ustune bir ton yazı yazdım. "Alacağına kartal, vereceğine akbaba olma" dedim. Trabzon neredeyse Sadri Şener’den bu yana bağırıyor. Federasyonu sucluyor, "Kupamı isterim" diyor. Onlar da bir suru yuruyuş duzenledi. Keza Beşiktaş da son 3 haftadır hakem hatalarından bayağı bir dertli. Yonetici ve teknik ekip, son 2 haftadır ve bence haklı olarak isyanlarda. Hatta Beşiktaş taraftarı da Donk vakasından sonra federasyona yurumuştu. F.Bahce’nin teyakkuzda... Beşiktaş’ın isyanlarda... Trabzon’un kupa krizinde olması... Sayın Şukru Ergun’un dikkatini cekmiş olmalı ki... "Bu corbada ben niye yokum" durumuna duşmuş... Kamuoyuna gore Sayın Ergun haklı gibi. Herkes bağırıyorsa o da bağırmalı. Ağlamayana mama yok sonucta. Lakin! Sayın Ergun’un bilincaltındaki gercek cok başka diye duşunuyorum. Drogba-Mancini krizinin ayyuka cıkması... Takım ici huzursuzluğun iyice belirginleşmesi... F.Bahce ile puan farkının iyice acılması... Butun okları yonetim kuruluna cevirdiğinden... Birilerinin cıkıp dikkatleri başka yere cekmesi gerekiyordu... Eski bir Kızılderili taktiğini modernize edip, uygulamakta Sayın Ergun. Ama bilsin ki kimse yemiyor. Bulutun rahmeti Gelelim federasyona! Beşiktaş F.Bahce G.Saray Trabzon Kulupler Birliği Ve İlhan Cavcav Hepsi de adalet istiyor. Adaletin bir tek kendilerine işlemediğini haykırıyorlar. Taraftarlarına ve kitlelerine umut pompalıyorlar. Boyle yaparak kotulemeye calıştıkları federasyonu Farkında olmadan Kendi kendilerine meşru kılıyorlar. Anlayacağınız tam fıkralık. Ondeki memnun değil. Yandaki memnun değil. Alttaki memnun değil. İyi de birader birileri memnun olacak ki Federasyonun birilerini kayırdığı belli olsun. Iıı ıhh Kimsenin memnun olmadığı bir yerde İnsanların şikayet ettiği kayırma işlemi Taraf olma hali Ve birilerinin Birilerinin onunu kesme senaryosu Nasıl inandırıcı olarak dikte edilebilir ki? Bu durumda federasyon "Hadi işine" dese yeridir gayri. Sahi bu durumda Gun kimin hesabına tutar akşamı? Tahmin edeniniz var mı? Ve kim beslenir rahmetinden bulutun? Hababam Sınıfı Nasıl bir algıysa Niyeyse Hababam Sınıfı deyince aklıma hep Kemal Sunal duşer. Kemal Sunal deyince de Hababam’da mukemmel canlandırdığı İnek Şaban. İnek Şaban deyince de aklıma Rahmetli Şaban Kartal duşer. Pekiii Şaban Kartal kimdir? Uzun kıvırcık saclarıyla 70’li yılların sonuna kadar Beşiktaş’ta oynamış futbolcudur. Ve sol acıktır. Şimdi diyeceksiniz ki butun bunlar ne alaka? Anlatayım: Kemal Sunal, "İnek Şaban" tiplemesiyle unleniyor o yıllarda. Daha sonra ve ayrıca "Gol kralı" diye bir film yapıyor. O filmde de Sait diye bir Beşiktaşlı futbolcuyu canlandırıyor. Eğer o filmi dikkatle izlediyseniz Cekimlerin İnonu Stadı’nda yapıldığını goreceksiniz. Tribunler tıklım tıklımdır. Ve "Kapalı" yalnızca Beşiktaş’ındır. O gun cekimleri yapılan filmde Sait’in golleriyle Fener’i 6-0 yeniyoruz. Buraya kadar hÂl bir bağlantı kuramadınız değil mi? O zaman sıkı durun şimdi. O gun cekimlerden sonra oynanan macta Beşiktaş, F.Bahce’yi 1-0 yeniyor. Ve golu bizim sol acık Şaban atıyor. İşte Hababam’daki İnek Şaban ile Gol Kralı’ndaki Sait’in birleşmesinden doğan algıdır Şaban. Ve o gol ne hikmetse hep Kemal Sunal’ı hatırlatır bana. Macın da filmin de hikÂyesi muthiştir. Ve hÂl gozumun onundedir. İşte o yuzden cumlelerin icinde ne zaman Hababam gecse O mac gelir gozumun onune. Gectiğimiz Pazar gunu de Fenerli futbolcuları Hababam’a ithafen "Tek ayak" uzerinde gorunce Ne yalan soyleyeyim icim kıpır kıpır oldu. Ve Şaban duştu aklıma. KAYNAK; KARTALBAKIŞI
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Beşiktaş
- Alen MARKARYAN; Kızılderili Taktiği