Serdar Bilgili Fenerbahceli miydi? Kongre uyesi Aydoğan Cevahir, Beşiktaş'ın her gecen gun felakete suruklen-diğini iddia etti Cevahir, bu konuda sucladığı Serdar Bilgili'nin F.Bahceli olduğunu da acıkladı. 22 Ağustos 2007 13:42 27 Şubat 2005 tarihinde yapılan Olağan Mali ve İdari Genel Kurulu'nda, kulubun butcesini ibra etmeyeceğini soylemiş ancak bu fikrinden daha sonra vazgecerek o donem ki Yıldırım Demiroren yonetiminin mali olarak ibra edilmesi gercekleşmişti. Aradan gecen iki yılın ardından Cevahir, o gun vermek istediği mesajın anlaşılmadığını soyledi. "BİLGİLİ BEŞİKTAŞ'IN DEĞERLERİNİ YOK ETTİ" Beşiktaş'ın mail olarak kotu duruma duşmesinin bir numaralı sebebinin Serdar Bilgili yonetimi olduğunu ileri suren Aydoğan Cevahir, şoyle konuştu: "Bilgili bu kulube 1 dolar vermediği gibi, Beşiktaş'ın değerlerini de yok etmiştir. Ben ilk defa burada bir konuyu acıklamak istiyorum. Serdar Bilgili Fenerbahcelidir. Beşiktaş'ın cokuşu Bilgili'nin başkan olmasının ardından başladı. Ben 2005 yılındaki mali kongrede Beşiktaş'ın geleceğini gorerek davranmıştım. O gun ortaya cıkan mali tabloyu İbra etmememi de bircok Beşiktaşlı desteklemişti. Benim duşuncem Beşiktaş'ın geleceğinin ipotek altına verilmemesiydi. Bana gore kulubun durumu iyiye gitmiyor. Başkanın cebinden milyon dolarlar verip, kulubu borclandırması ve finansal gelirleri, alacaklarına karşılık ipotekler getirmesi Beşiktaş'ın geleceğini tehlikeye sokmuştur. Ben Beşiktaş'ın zararına olan hicbir şeyi desteklemedim. Ben camianın bir parcası olarak bu gercekleri, olumsuz yapılan işleri durdurmak adına gundeme getireceğim. Secilen yonetimler kulube yararlı olmak icin goreve geliyorlar, ama ben 2005 yılındaki mali kongrede kulubun durumunun buralara geleceğini soylemiştim. Mali tablodaki cokuş Serdar Bilgili doneminde başlamıştı. Bilgili doneminin hataları ve Bilgili'nin bana gore Beşiktaş'ın değerlerini yok etmesi mali tabloya da yansıdı. O donemdeki yoneticilerle beraber yapılan hatalar zinciri vardır. Ben onun başkan oluşuyla Beşiktaş'ın cokuşe gittiğini duşunuyorum. Aynı zamanda Bilgili Beşiktaş'a bir dolar bile vermemiştir. Bundan adım gibi eminim. Sonuc o gunlerden belliydi. Kendi şirketinde calışan insanlara vermeyeceği maaşları kulube aldığı bircok insana vererek buyuk maddi zararlara yol actı. Ben ilk defa bir konuyu acıklıyorum. Serdar Bilgili Fenerbahcelidir. İnsanları aldatarak başkan koltuğuna oturmasının ardından Beşiktaş'ın cokuşu başladı. Ben ona tekrar soruyorum. Kulube bir dolar verdin mi? Daha sonra Ahmet Hamoğlu'nu yonetime aldı. Hamoğlu yaptığı transferleri cebinden para vererek gercekleştirdiğini soyledi. Ama kulubu borclandırmaktan başka bir iş yapmadılar. Tekrar 2005'deki mali kongreye donersek, ben o donemde bu durumları bildiğim icin ve geleceği tehlikede gorduğum icin kulubu bu duruma getirenlerin ceza cekmesi icin ibra etmemeyi duşunmuştum. Boyle durumlar camiada 70'li 80'li yıllarda yaşanmıştı. Ben Beşiktaş'ın daha da kotu durumlara duşmemesi icin ve araya giren saygı duyduğum isimlerin sayesinde ogun mali tabloyu ibra etmiştim." "2010'DAN ONCE OLAĞANUSTU KONGRE YAPILABİLİR" Cevahir, Beşiktaş'ın 2010 yılında yapılacak olan olağan kongreden once olağanustu kongreye gidebileceğini de belirterek, "Ben Beşiktaş'ın bu yonetiminin 2010'daki olağan kongreye kadar gideceğine inanmıyorum. Bu sozu soylerken uzuluyorum ama durum ortada. Beşiktaş'ın olacağı bir şampiyonlukla hicbir şey cozulmez. Beşiktaş mali olarak felakete doğru gidiyor. Son olarak Fulya Projesinde yapılan hatalar ortada. Biz bu projeyi bir kurul ile yapalım dedik. Ama istemediler. Şu anda Fulya'daki muteahhit 40. kata cıkıyor. Beşiktaş'ın bu projedeki zararını gormezden gelemezler. Bu projenin başındaki isim olan İlhan Durusoy İTU mezunu bir muhendis. Ama nasıl Boyle hatalar yapar anlam veremiyorum. Beşiktaş'ın bu sezon satılan kombine bilet fiyatları yuksekti ve o yuzden az satıldı. Neden boyle bir fiyat belirleyip 30.000 kişilik statta 9.000 kombine sattılar. Boyle yaparak taraftarı kusturduler" şeklinde konuştu. "BEŞİKTAŞ BOYLE GİDERSE GALATASARAY'A BENZEYECEK" Aydoğan Cevahir, yaptığı acıklamalarla kulubu yıpratmak istemediğini, ancak mali acıdan duzelme olmazsa Beşiktaş'ın sonunun Galatasaray gibi olacağını ifade ederek, "Ben boyle bir donemde bu acıklamaları yaparak Beşiktaş yonetimini yıpratmak istemiyorum ama onların daha iyi işler yapması icin elimizden geleni yapmak istiyorum. Beşiktaş'ta yonetici arkadaşlarımız cok doğru davranmalı ve yaptıkları hataları acık bir şekilde ortaya koymalıdırlar. Ben Her zaman Beşiktaş'ın yanındayım. Umarım başkan bu işleri toparlar ama Demiroren'in onunu zor goruyorum ve umarım Galatasaray'ın durumuna duşmeyiz" diye konuştu. Hurriyet __________________