Bu Olayın Hesabı Sorulacak
Beşiktaş0 Mesaj
●42 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Beşiktaş
- Bu Olayın Hesabı Sorulacak
-
12-10-2019, 10:03:24Kayıtlı Üye"Yaşananlar asla tasvip edilmez, ustu ortulemez. Hesap soracağız. Bunun bizzat takipcisi ben olacağım" Beşiktaş'ın Orduspor'la oynadığı macta Tamer Kıran'ın adamları olduğu iddia edilen uc siyah takım elbiseli adamın (Birisi elinde copla) numaralı tribune atlayıp, taraftarları dovmesi geniş yankı uyandırdı. Camiada yaşananlara buyuk tepki gosterilirken, Umre'de bulunan Başkan Fikret Orman'a ulaşarak goruşlerini aldık. Orman, ivedilikle olayların uzerine gideceklerini ve sorumlulara hesap sorulacağını soyledi. İşte Başkan'ın anlattıkları: GEREKEN YAPILACAK "Ordu macında yaşanılanlar asla tasvip edilemez, ustu ortulemez. Hesabı sorulacaktır. Bunun bizzat takipcisi benim. Umre'den yarın (bugun) donuyorum. Hem arkadaşların raporlarını, hem de Emniyet'in hazırladığı raporları gordukten sonra gereken yapılacak. Turk futbolunda şiddetin son bulması icin mucadele eden oncu bir camiayız. Yapıcıyız, bunun icin uzun suredir mucadele ediyoruz. Taraftarın sebep ne olursa olsun kavga etmesini asla tasvip etmeyiz. Bu kavgayı da doğru bulmuyorum. Ancak asıl duşundurucu ve tarafımızdan kabul edilemez olan, kendi arasında kavga eden şahıslara guvenlik guclerimizin dışında başka birilerinin mudahale etmesidir. ŞİKAYETCİ OLACAĞIZ "Bu olaya karışan, protokolden inerek taraftara cop kullanan ve ona yardım edenler hakkında Beşiktaş Kulubu yonetimi olarak şikayetci olacağız. 5 Mayıs'ta onemli ve tarihi bir tuzuk tadil kongremiz var. Uyeler tarafından kabul gorurse Haziran'da da olağan secim kurulumuz var. Kaos, kavga, gurultu en son isteyeceğimiz şey. Beşiktaş taraftarına jopla saldıranları affetmemiz mumkun değil. Yaşanan olay uzerinde duşunulmesi gereken bir konu. Basın tribununun onunde, protokolun yanında ve mac 2-0 bitmişken bu olayın cerayan etmesi fevri bir hareket midir, yoksa başka bir durum mu var? Bakacağız." CEVAP BEKLEYEN SORULAR 1- Taraftarlara saldıran 3 kişi Protokol Tribunu'ne nasıl girdi? 2- Biletleri yonetici Tamer Kıran ve şoforu mu sağladı? 3- Fener Bahce kongresinde bir donem Aziz Yıldırım, Sedat Peker ve Tahir Kıran'la (Tamer Kıran'ın ağabeyi) adı gecen Rauf Buyuk'un Beşiktaş tribunlerinde elinde copla ne işi var? 4- Celik acılır cop, xray cihazından nasıl gecti? 5- Emniyet tribundeki, "Samet Aybaba istifa" kavgasına neden gec mudahale etti? 6- Saldırganlar bir yerden emir mi aldı, yoksa inisiyatif mi kullandılar? 7- Bu uc kişi ellerini kollarını sallayıp stada nasıl girdi? Ve daha onemlisi aynı şekilde kavga sonrası protokol kapısından nasıl cıkıp gitti? Beşiktaş Kulubu Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran istifa etti. KAYNAK KAYNAK __________________