Başkanımız Fikret Orman, duzenlediği basın toplantısında gundemdeki konularla ilgili acıklamalar yaptı. BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde duzenlenen toplantıda; İkinci Başkanımız Ahmet Nur Cebi, Divan Kurul Uyemiz Oğuz Anter, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. Bağımsız Yonetim Kurulu Uyesi Atıf Kececi ve Prof. Dr. Dursun Arıkboğa yer aldılar. Başkanımız Fikret Orman'ın acıklamalarından satırbaşları şoyle: "Haftasonu BJK İnonu Stadı'nda yaşanan olaylar maalesef tuzuk değişikliği toplantısının onune gecti. Oncelikle o konu hakkında biraz konuşmak istiyorum. Kulup başkanlığına aday olduğum 2004 senesinden beri Tamer Kıran ile birlikte calışıyorum. Kendisi cok eğitimli ve Beşiktaşlılık duruşuna sahip bir kişidir. Kendisi hakkında kulube yaptığı maddi katkılar kadar gecesini gunduzune katarak calışması da on plana cıkarılması gereken onemli bir arkadaşımızdır. İstifasını istediğim haberleri gercek dışıdır. Tamer, kendi iradesiyle istifa etmiştir. Bir duruş gostermiştir. İki acıdan uzuntuluyum. Olan olaylardan ve Tamer ile ailesi uzulduğu icin uzgunum. Beşiktaş'a hizmet edecek duzgun insanlar ararken bu duzgun insanların bir şekilde kırılmalarından ve uzaklaşmalarından uzgunum. Bir kaza olmuştur. Olayın tutulacak bir tarafı yoktur. Kulup olarak bu olayı kınıyoruz. İcinde olanlarla mahkeme kanalıyla mucadele edeceğiz. Bu olayı ortmeyeceğiz, bu olayın sonuna kadar takipcisi olacağız. Allah'tan dileği bir daha boyle olayların hicbir statta yaşanmaması. Tuzuk kongresinin ardından toplanıp konuyu tartışacağız. Taraftarların tepkisini anlıyorum. Bizler de taraftarız. Uzuntuyle seyrettim. Olay cok vahimdir, cozulmesi icin adli mercilere yardımcı olacağız. Yonetim Kurulu icinde olup da kendini kandırılmış hisseden biri varsa o kişi ivedilikle istifa etmelidir. Biraz duruşu olduğuna inanıyorsa hemen istifasını sunmalıdır. Kimseyi kandırdığımız yok, her şey şeffaflık icinde yurutuluyor. Bin tane hukuk davasıyla uğraşırken hicbirine yardımcı olmayıp sırf kongre yaklaştı diye bu hareketlere girmek onaylanamaz. Bu camianın bir başkanı olarak o kişiden hemen gereğini yerine getirmesini istiyorum. Aday olmak isteyenler projesi olanlar radyo radyo gezenler gelsinler burada konuşsunlar. Bahsettiğim kişi Levent Erdoğan'dır. Biz burada inanılmaz bir mucadele veriyoruz. Yakışıksız şeyler yapıyor. Burası icra yapma yeridir. Madem onu kandırıyoruz, hemen istifa etsin. Kimseye borcumuz yok kimseden korkumuz da yok elinden geleni ardına koymasın. Beşiktaşlıları kimse kandıramaz, her şey kamuoyunun onunde oluyor. Tuzuk değişikliği ile ilgili calışmaların deyim yerindeyse son vagonunda yer aldım. Benden evvel değerli Prof. Dr. Dursun Arıkboğa ve bircok onemli arkadaşımız uzun zamandır bu konu uzerinde calışıyordu. Kendilerine fikirlerimi soyleyeceğimi sonucta kanunlar ve genel kurul uyeleri neyi yapılması gerektiğini belirtiyorsa onun olacağını soyledim. Bugune kadar Beşiktaş'a zarar veren hareketlerin onune gecmeyi hedefliyoruz bu değişikliklerle. Genel kurul iradesini on plana cıkarıyoruz. Şu andaki tuzuk aslında benim icin en iyi tuzuk, her şeyi yapabilirim tuzuk bu haldeyken. Son mali toplantıda acıkladım. Hızlıca yeni tuzuğu ortaya cıkaracağımı beyan ettim. Yavaş yavaş borclar temizlenmeye başlayınca ic hesaplaşmaların tuzuk uzerinden yapılmasını doğru bulmuyorum. Yeni tuzukte yonetim kurulunun yetkilerine kısıtlamalar getirildi ve hakimiyet genel kurul uyelerine verildi. Bundan sonra kongrelerin mayıs ayında yapılacak olması hususunda yapılan eleştirilere cevap vereyim. Artık Beşiktaş'ta masraflar yapılmadan hesap verilecek. Sezon biter gelecek yılın planlaması yapılır ve genel kurul uyelerinin onune gelir. Beşiktaş'ı borclandırma donemi sona ermiştir. Borclanmak icin genel kuruldan yetki alınması gerekecek. Yetki alanlar bu yetkiyi kendi donemleri icin kullanabileceklerdir. Her yonetim gorev suresindeki gelirleri kullanabilir daha fazla harcama icin genel kuruldan izin gereklidir. Hazırlanan tuzuğe uc konu haricinde mudahale etmedim.Başkanlık iki donemle sınırlı olsun. Başkanlıkta kalabilmek icin tavizler verilmesin. Beşiktaş icin emek dokenlerin direk olarak Divan Kurulu'na girmelerini sağladım. UEFA lisansı alabilmek icin vergi borclarını oderken şahsi kefaletimi ortaya koyarak işi cozdum. Daha evvel yapılmış taksitlendirmeler var. Eski borclardan dolayı yonetim kurulu uyesi olmaya uzak duranlar işe sahip cıksınlar istedim. Borc insanı korkutur. Beşiktaş'la ilgili her noktada şahsi kefaletimi kullandım. Uyelik konusu tuzuk toplantısında konuşulmayacak. Uyelik ucreti 1200 TL'ye benim verdiğim guvenceyle inmiştir ve arkadaşlarımızın 100 bin uye projesine destek olmak icin. 1 senede 2000 bin civarı yeni uyemiz oldu. Bu uyeler hicbir gruba uye değil tahsilli pırıl pırıl insanlar. 1 kişi senede 10 kişiye imza versin diye duşunduk. Yuzde 5 kotası ise 2002-2003 donemi haric hep yeni uye sayısı bu oranın altında kalmıştır. Bu konuda ısrarcı değilim takdiri uyelerimize bırakıyorum. Derneğe ve şirkete borcu bulunanların secme ve secilme haklarını ellerinden aldık. Tuzuğun ana amacı bundan once yaşananların onune gecmek. Konuşmak isteyenler gelsin genel kurulun karşısına cıksın ve elinden geleni yapsın. Yonetim kurulu uye sayısını 10 asil 5 yedek olarak 15 kişiye indirdik. Ben 8'e 4 istiyordum ama muşterekte buluştuk. Kulubu zarar uğratanlar uyelikten ihrac edilecektir. Tum tuzukleri inceledik en guncel ve en iyi tuzuğu yapmaya calıştık. Yeni Ticaret Yasası ve SPK mevzuatına uyumluluk esas alındı. En onemsediğim şey tuzuk değişikliğidir. Yeni tuzuğun ana fikri mutlak hakimiyeti genel kurula sunmaktır. Genel kurul yapısı duzelecek. Donemimde bir grubun uye yapılmasına izin vermedik. Benim amacım bizi eskiden yaşadığımız o kotu olayların bir daha yaşanmasını engelleyebilecek bir tuzuğu ortaya koyabilmek. Takdir uyelerimizindir. Genel cerceveyi cizdik. Her şeyi buraya yazarsak o zaman iktidarlara gerek yok. İrade hareket edebilmelidir." __________________