CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Suriye'nin kuzeyine yonelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile ilgili olarak kişisel Twitter hesabında paylaşımlarda bulunan ve Turkiye ekonomisini tehdit eden ABD Başkanı Donald Trump'a tepki gosterdi. Kaya, "Rahmetli Mahsuni'nin sozleriyle yanıt vereyim: Hoşt Amerika, puşt Amerika sozu bugun de gercektir. " dedi.
Turkiye Buyuk Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı duzenleyen Kaya, Trump'ın mesajlarını okudu ve 68 kuşağının eylemlerinde sık sık kullanılan 'Hoşt Amerika' turkusunden alıntı yaptı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya [h=3]TURKUDEN ALINTI YAPTI[/h] Aşık Ferhat yerine 'Rahmetli Mahzuni' diyen Kaya, şu ifadeleri kullandı:
"Rahmetli Mahsuni'nin sozleriyle yanıt vereyim: Hoşt Amerika, puşt Amerika sozu bugun de gercektir. Emperyalistlerin hicbir zaman, Turkiye Cumhuriyeti devletine, yoneticilerine ne hakları vardır ne de hadleri vardır."
Kaya, 6. Filo eylemlerini de hatırlatarak şunları soyledi:
"6. Filo karşısında Denizler nasıl mucadele etmişse, bugun de bize duşen gorev Turkiye'nin bağımsızlığıdır. Ortadoğu'nun barış icerisinde, kardeşlik icerisinde yaşamasıdır. Bunun koşulu da, İran, Irak, Suriye ve Turkiye'nin birlikte hareket etmesinden gecmektedir. Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı kurulacak, ne Rusya, ne Amerika ne de Cin, bizim topraklarımıza ve bolgemize dil uzatamayacak. Ben Trump'a bir kez daha Mahsuni'nin sozunu hatırlatıyorum. Devlete yonetenlere de, Trump'ın bu sozlerine sessiz kalanlara da cağrı yapıyorum. Biz Amerikan emperyalizmine karşı mucadelede cok bedeller odedik, yine oderiz."
[h=3]TRUMP, "3 SECENEK VAR" DİYEREK TEHDİT ETMİŞTİ[/h] ABD Başkanı Donald Trump, Turkiye'nin Suriye'de duzenlediği operasyonla ilgili, "Ya oraya asker gondereceğiz ve askeri olarak kazanacağız ya Turkiye'yi finansal olarak ve yaptırımlarla sert bir şekilde vuracağız ya da Turkiye ve Kurtler arasında bir anlaşma icin arabuluculuk yapacağız." diyerek tehdit etmişti.