Teknik direktor Ertuğrul Sağlam, Sheriff ile oynayacakları rovanş macında bulacakları erken bir golun onemine değindi Beşiktaş Teknik Direktoru Ertuğrul Sağlam, Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. on eleme turunda yarın oynayacakları Sheriff Tiraspol karşılaşmasında erken atacakları bir golun kendilerini rahatlatacağını soyledi. Ertuğrul Sağlam, Kişinev'de kaldıkları Leo Grand Oteli'nde duzenlediği basın toplantısında, İstanbul'da 1-0 kazandıkları karşılaşmanın rovanşında yarın Sheriff ile yine zorlu bir mac yapacaklarını belirterek, ''Oyuncularımız, teknik kadro ve kafiledeki herkes bu maca cok iyi hazırlandı. Bizim icin olmazsa olmaz karşılaşmalardan biri olduğunu idrak etmiş durumdayız. Oyuncalarımızın yarın bize bir sonraki turda oynama şansını vereceklerine inanıyorum. Taraftarlarımıza rahat bir karşılaşma izlettirmek icin macın başında bir gol bulmak istiyoruz'' diye konuştu. Fenerbahce ile oynanan Super Kupa macında sakatlanan Mehmet Yozgatlı dışında eksiklerinin bulunmadığını anlatan Sağlam, rakipleri Sheriff'e de değinerek, ''Rakibimiz genc, koşan ve mucadele eden bir ekip. Futbola cok buyuk yatırım yapmış bir kulup. Kamuoyunda hep 3. sınıf bir takım diye lanse edilmeye calışıldı ama oyle değiller. İyi bir takımla oynayacağız. İnşallah turu gecen taraf biz oluruz'' dedi. -''SİSTEMİMİZ DEVAM EDECEK''- İlk macta elde ettikleri 1-0'lık galibiyet nedeniyle yarın sahada savunma ağırlıklı bir oyun mu ortaya koyacaklarının sorulması uzerine Sağlam, ''Katı defans yapalım, attığımız golun ustune yatalım diye bir anlayışımız hic bir zaman olmayacak. Sistemimizi devam ettireceğiz. Normal oyun anlayışımızı sahaya yansıtacağız'' dedi. -''FENERBAHCE MACINDAKİ KADROYA YAKIN 11'LE SAHAYA CIKACAĞIZ''- Sağlam, yarın nasıl bir kadro ile sahaya cıkacakları sorusuna, ''Fenerbahce macında oynayan kadroya yakın bir kadro sahada olacak. Ruştu'nun durumunu bu akşam değerlendireceğiz. Bugunku antrenman sonrası kadro netleşecek. Fenerbahce macındaki 11'e yakın bir 11'le sahaya cıkacağız'' diye yanıt verdi. Sakatlığı gecen Nobre'nin iyi durumda olduğunu kaydeden Sağlam, ''Fiziksel olarak diğer arkadaşlarından geride. Temposu istediğimiz duzeyde olmasa da, oyunun tamamında olmasa da belirli bolumlerde kullanabilirim'' şeklinde konuştu. -''TRANSFER BİTMEDİ''- Beşiktaş icin transferin bitip bitmediği sorusu uzerine de Sağlam, şoyle konuştu: ''Transferi kapatmadık. Arayışımız var. Her antrenor elindeki oyuncudan kalitelisini ister. Ben de istiyorum. Elimizdekinden daha iyisini alacaksak transfer yapacağız. Ağustos ayının sonuna kadar herşey olabilir. Bir yabancı hakkımız var. Bunu değerlendirmek icin zamanımız var.'' Sağlam, Sheriff macından sonra kadroyu azaltacaklarını ifade ederek, ''3 kalecimizle birlikte 25-26 kişilik kadro yeterli olacaktır'' dedi. -HOLOSKO KONUSU- Vestel Manisasporlu Holosko ile ilgilenip ilgilenmedikleri sorusuna Sağlam, ''Cok ciddi bir şekilde gundemimizde olmadı. Gidelim Vestel'den isteyelim diye bir durum soz konusu olmadı'' cevabını verdi. Sağlam, Galatasaraylı Necati Ateş'in iyi futbolcu olduğunu ama bu oyuncunun hicbir zaman gundemlerinde olmadığını ve olmayacağını da kaydetti. -''FENERBAHCE MACINA DAHA FARKLI BİR KADROYLA CIKMAK İSTERDİM''- Fenerbahce ile oynadıkları Super Kupa macına değinen Sağlam, ''Fenerbahce macına farklı bir kadroyla cıkmak istedim ama, taraftarlarımıza, Beşiktaş'a gonul vermiş kişilere saygısızlık olmasın diye o tur bir kadroyla cıkmadım. Bu karşılaşma cok zamansız oynandı. Şampiyonlar Ligi'nin takvimi belliydi. Bu iki macın arasına Super Kupa'yı koymak cok yanlış'' diye konuştu. -MENAJERLİK KONUSU- Ertuğrul Sağlam, İdari Menajer Ali Gultiken'in gorevine son verilip, Sinan Engin'in genel menajerliğe getirilmesiyle ilgili bir soruyu şoyle yanıtladı: ''Beşiktaş kulubundeki menajerlik sisteminin işleyişi Ali Gultiken ile de aynıydı Sinan Engin'le de aynı. Benim cok uyumlu bir yapım vardır. Calıştığım kulubu sahiplenirim. Başkan, goreve geldiğimde Ali Gultiken ile calışacağımı soyledi ben de seve seve calıştım. Bu bir idari karardı. Şimdi de başkanımız Sinan Engin ile calışmamı istedi. Uyumlu bir şekilde calışıyoruz.'' -''BOBO'NUN TAKIMDAN AYRILMASINI İSTEMİYORUM''- Bobo'nun Super Kupa macı sonrası İstanbul'a donuşte yonetimle goruşeceğini soylediğinin hatırlatılması uzerine Sağlam, şoyle devam etti: ''Bobo ile devamlı konuşuyorum. Tahmin ediyorum dışarıdan gelen tekliflerle ilgili askıda olan şeyler var. Herhalde onları konuşacak. Bobo'nun bizimle daha sozleşmesi suruyor. Burası buyuk bir kulup. Her isteyen oyuncu Beşiktaş kulubunden ayrılamaz. Bobo bizim icin cok onemli futbolcu. Beklentilerimiz cok fazla. Kesinlikle Bobo'nun takımdan ayrılmasını istemiyorum.'' Elindeki genc oyunculardan sonuna kadar faydalanma yollarını arayacaklarını vurgulayan Sağlam, ''Kim hazırsa onu oynatacağız. Bu 16 yaşındaki Batuhan da olur, 20 yaşındaki Can da 34 yaşındaki Ruştu de. Kimin takıma faydası varsa ona gorev vereceğiz. Gorev yaptığım Samsun'da da Kayseri'de de boyle davrandım. Burada da oyle olacak'' şeklinde konuştu. Kaynak: AA
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Beşiktaş
- "Erken gol rahatlatır"