Bu takım iş yapar mı?” sorusuna duşunmeden “Evet” derim... Ancak “İyi iş yapar mı?” derseniz, “O zaman biraz beklemek, hem Sağlam’ın hem futbolcuların neler yapacağının ipuclarını gormek gerekir” diye duşunurum. 1 Ertuğrul Sağlam, ‘Kaybettiğimizde bile taraftarımız uzulmeyecek’ demişti. Bu sozleri, Super Kupa’nın kaybedilmesi sonrasında gercekleşti... Şimdilik işler yolunda gibi gorunuyor ancak bu takım ligde iş yapar mı? Dunyanın her yerinde takımı kaybetmiş taraftarlar uzulurler. Sanırım Sağlam burada, “Protesto edilmeyeceğimiz yenilgiler alabiliriz” demek istemiştir. Beşiktaş henuz yolunda başında, bu nedenle işlerin iyi gidip gitmediğini olcebilmek icin biraz daha zaman gerekiyor. Yine de ozellikle Sağlam’ın “Kimsenin devamı değilim. Prensiplerimden taviz vermem” yollu soylemi ‘dik ve sağlam’ bir duruş gibi gorulse de aynı zamanda eleştiriye kapalılığı haliyle de gelişme kapasitesinin duşukluğunu de işaret eder. Bu ince cizgiye dikkat etmek gerekir. Bu takım ligde iş yapar mı sorusuna duşunmeden “Evet” derim... Ancak “İyi iş yapar mı?” derseniz o zaman da biraz beklemek, hem Sağlam’ın hem futbolcuların neler yapacağının ipuclarını gormek gerekir derim. Beşiktaş’ın gecen yıla gore daha takviyeli olduğu bir gercek en azından Tello, Cisse gibi yeni oyuncular sahada kaldıkları anlarda benim icin olumlu işler yaptılar. 2 Mehmet Yozgatlı sakatlandı, 1 ay yok. Ancak taraftarların ici rahat, Serdar Ozkan var. Beşiktaş Serdar Ozkan’a guvenebilir mi? Super kupa macından sonra herkes Mehmet Yozgatlı icin olumlu şeyler yazdı, soyledi ama doğrusu ben o kadar iyi bulmadığım kendisini. Ozellikle macın ilk yarısındaki Uğur Boral ve Roberto Carlos bindirmelerinde Serdar Kurtuluş’a yardım etmek gec kaldığını bu nedenle de o kanatta bir kac ciddi pozisyona yol actığını duşunuyorum. Hucum yanı iyi olmasına karşın savunma yonunde epey eksik gibi geliyor bana. Serdar Ozkan’ı Sheriff macında izledim ve cok beğendim. Ayaklarına hakim, futbol zekası olan, oyunun her an icinde bir oyuncu izlenimi verdi bana Serdar Ozkan. Henuz genc ve oynadıkca futbolunu hızla ilerletecek biri izlenimi edindim ben. Sanki Gokhan Gulec ve İbrahim Akın’da yaşadığım hayal kırıklığını Serdar Ozkan’da yaşamayacağım gibi bir his var icimde. 3 Sheriff ve Fenerbahce maclarında Beşiktaş’ın kanatlardan etkili olmaya calıştığını gorduk. Nobre’nin bu sistemle daha etkili olabilir mi, yoksa forvete takviye yapılmalı mı? Nobre bence iyi golcu. Bunun da otesinde bir futbolcuda olması gereken arzu ve istek had safhada. Ne varki onceki sezon gerek oyun anlayışı gerekse kanat oyuncularının cılızlığı nedeniyle kaleye hep uzak oynamak zorunda kaldı. Takniği o kadar da iyi olmamasına rağmen Nobre, iyi bir karambol oyuncusu. Ceza alanı icine inecek sert ortalara cok cesurca hamleler yapıp golu bulabiliyor. Ben ozellikle Serdar Ozkan, Serdar Kurtuluş ikilisinin oynadığı kanattan istediği topları alabileceğini duşunuyorum. Elbette Tello’yu es gecmemek gerek. yalnız o kanadın sorunu İbrahim uzulmez gibi cok calışıp az iş yapan bir arka adamın olması... Ama Tello’nun sol taraftan yapacağı sert ve kavisli ortalardan da cok faydalanacaktır Bobo ve Nobre... 4 Tigana’nın gencleştirme operasyonu eleştirilmişti gecen sene... Ertuğrul Sağlam’ın İbrahim Kaş, Batuhan ve Serdar Ozkan tercihlerinin ovgu toplaması ilginc değil mi? Tigana aslında Beşiktaş’a iyi bir alt yapı bıraktı. Ben Beşiktaş’ın Tigana’ya cok haksızlık yaptığını duşunuyorum. Ertuğrul Sağlam’ın da sık sık sinik bir bicimde Tigana’ya olumsuz gondermeler yapmasını da duzgun bir tavır olarak gormuyorum. sonucta Tigana elindeki oyuncularla hic de fena olmayan bir yerde bitirdi ligi. Onu aşmak demek zaten takımı şampiyon yapmak demek. Sağlam’ın bunu başarabilecek arzusu ve hırsı var gibi gorunuyor. Takım, oyuncular bazında duşunulduğunde gecen seneye gore daha iyi gorunduğu icin bu şansı da var Sağlam’ın. Cem DİZDAR __________________