Karga benzetmesi! Beşiktaş Teknik Direktoru Mustafa Denizli, Super Lig'in ilk uc haftası sonunda kendisine ve takımına yapılan eleştirilere sert tepki gostererek "Kimse bana kılavuzluk etmeye kalkmasın. Cunku bu kargalar bana kılavuzluk edemez" dedi. Gaziantepspor macı hazırlıklarını bu sabah yaptığı antrenmanla surduren siyah beyazlı takımda, antrenman oncesi basın mensuplarıyla sohbet eden teknik direktor Denizli Genclerbirliği beraberliği ardından yapılan eleştirilere sert yanıt vererek şoyle konuştu: "Beni ve takımımı eleştirenlerin bilgisi kadar benim unutmuşluğum vardır. Bana kimse kılavuzluk yapmaya kalkmasın. Cunku bu kargalar bana kılavuzluk yapmaya kalkarsa burnumuz kotu yerlere gidebilir. İki turlu karga vardır. Biri leş kargası diğeri kılavuzluk yapan karga. Bu ikisinden de hayır gelmez. Eleştiriler her zaman yapılır ve yapılacaktır. Ben buraya geldiğim gunden itibaren Beşiktaş'ın başarısı icin futbolcularımla ust duzeyde mucadele veriyorum. İlk 3 haftada puan kayıpları cok onemli değil. Cok iyi işler yapmadığımızın farkındayız. Bunun bahanesini de şansızlık olarak one surmuyorum. Sezonun bu donemi takımları olumsuz etkileyebilir. Bunun iki nedeni vardır. Birincisi iki kupa başarısı elde eden futbolcular bu başarıyı devam ettirmek arzusu icinde farklı bir motivasyona girebilirler. İkincisi yeni gelen oyuncular bu başarıyı kazanmış oyunculara uyum sağlama suresi yaşarlar. Bu sıkıntılı donemi en kısa zamanda gecmeye calışacağız. Bugun kimse karşıma cıkıp bizden daha fazla Beşiktaş'ı sevdiğini ve duşunduğunu soylemesin. Ligin ilk 3 macı sonrası duşunduğumuz cizgide olmadığımızın farkındayım. Bu durumun sebepleri var. Uzun soluklu bu yarışta kaybettiğimiz bu puanlar Beşiktaş'ı şampiyonluk yolundan alıkoymayacaktır. Ceşitli senaryolar uretenler taraftarlarımızın kafasını karıştırmasınlar. Bu senaryolara en son başkanımız Yıldırım Demiroren'in beni son oynadığımız mactan sonra araması ve yaptığımız konuşmalar eklendi. Ben acık yureklilikle şunu soyluyorum ki başkanımız beni Beşiktaş'ın başında cıktığım her macın ardından beni telefonla aradı. Bana soylediği iki cumle vardır. Kazandığımız maclarda tebrik eder; kaybettiğimizde ise gecmiş olsun, uzulmeyin hocam der. Aramızda 3. bir cumle gecmemiştir." "SON 5 YILDA LİGE İYİ BAŞLANMIŞTA NE OLMUŞ, BİRİ BANA BUNU ACIKLASIN" Mustafa Denizli son 5 sezonun en kotu lig başlangıcını yaptıklarıyla ilgili haberlere ilgili olarak ise "Son 5 yıl da iyi başlanmış da ne olmuş, biri bana bunu acıklasın. Ben taraftarlarımıza hocaları olarak şunu soyluyorum; bu takımın ne olduğunu ve neler yapabileceğini ben de biliyorum, onlarda biliyor" şeklinde konuştu. "ŞU ANDA TRANSFER YAPABİLMEMİZ İCİN SİHİRBAZLIK YETENEKLERİMİZİN OLMASI LAZIM" Tecrubeli teknik adam transfer calışmalarıyla ilgili olarak ise bu sezon oncesi belirledikleri transfer politikasını Gokhan Zan'ın takımdan gidişiyle değiştirdiklerini ifade ederek, son gunlerde cok konuşulan "10,5" numaraları futbolcu alınmasa da yola devam edebileceklerini soyledi. "Beşiktaş bu sezona 3 tane ameliyatlı futbolcuyla girdi. Daha sonra da duşunmediğimiz sakatlıklar gercekleşti. Bobo, Yusuf, Nobre ve hatta Tello'dan sakatlıkları nedeniyle yeterli verimi alamadığımızı soyleyebilirim. Biz Gokhan Zan'ın gidişinin ardından transfer stratejimizi değiştirdik. Kimse bana akıl vermeye kalkmasın onların duşunduğunun bin katını biz daha ayrıntılı olarak duşunuyoruz. İlk 3 haftadaki manzara transferlerin yanlış yapıldığı anlamına gelmez. Mesela Nihat'ı eleştirenler O'nun neler yaşadığını bilmeyenlerdir. Ben Nihat'ın takımımıza geldiği gunden bu yana gosterdiği performanstan memnunum. Henuz kafamdaki Nihat olmadığını biliyorum. Ama takım arkadaşlarından 1,5 ay sonra calışmalara başladığını kimse unutmasın. Nihat kafamdaki performansına ulaşıncaya kadar oynamaya devam edecektir. Şu anda transfer yapabilmemiz icin sihirbazlık yeteneklerimizin olması lazım. Yabancı kontenjanımızın dolu olduğunu herkes biliyor" diye konuştu. "İBRAHİM KAŞ'I GECTİĞİMİZ SEZONUN DEVRE ARASINDAN DA TRANSFER ETMEK İSTEMİŞTİK" Denizli, İbrahim Kaş'ın transferiyle ilgili eleştirilere ise genc futbolcuyu daha onceden istediğinin altını cizerek, "Ben İbrahim'in transferini gecen sezon devre arasında Yusuf ve Ernst'le birlikte istemiştim. Ama kulubu bırakmamıştı. Daha sonra bu sezon başında sakat oyuncularımızın fazlalaşması planlarımızı değiştirdi ve onu kadromuza kattık" ifadelerini kullandı. "İLK 3 HAFTA SONUNDA 7 PUAN TOPLASAYDIK KİMSE BANA ULEMALIK TASLAYAMAYACAKTI" Beşiktaş teknik direktoru ilk 3 hafta sonunda 7 puanda olsalar Beşiktaş'la ilgili kimsenin olumsuz yorumda bulunmayacağını belirterek, "Kimse ulemalık taslayamayacaktı. Bu takımı yokmuş gibi gorenler ve gostermek isteyenler yanlış yoldadırlar. Cok iyi olmadığımız biliyorum. Ama bu eleştirilere gecen sene de yaşıyorduk. Halep orda ise arşın buradadır. Herkes neler yapacağımız bekleyip gorsun" dedi. "GALATASARAY'IN OYNADIĞI FUTBOLU BENDE BEĞENİYORUM AMA LİGİN UZUN BİR MARATON OLDUĞUNU KİMSE UNUTMASIN" Galatasaray'ın ilk 3 hafta sonrasında şampiyonmuş gibi gosterilmeye calışılması ve Beşiktaş'ın Galatasaray ve Fenerbahce'nin arkasında kalacağının ifade edilmesine ise şu yorumu yaptı: "Bizi ilk 3 hafta sonunda kume duşurenlerin Galatasaray'ı şampiyon olarak gostermeleri cok normal. Ben de iki ezeli rakibimizin bu sezon oynadığı futbolu beğeniyorum. Şampiyonluk yarışında inişlerin ve cıkışların olacağını kimse unutmasın. İlk 3 hafta sonunda hangi ligde bir takım şampiyonluğunu ilan etmiştir ki biz de ilan edilsin. Galatasaray'ın lige iyi başladığını goruyorum ve oynadığı oyun benim de beğenimi kazandı. Ama ligin uzun bir maraton olduğunu kimse unutmasın" Kaynak : DHA
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Beşiktaş
- Mustafa Denizli'den Acıklamalar!'Kargalar bana kılavuzluk yapamaz'