Beşiktaş'ta Samet Aybaba'nın vazgecemediği isimlerden biri olan genc futbolcu Veli Kavlak, hem Beşiktaş'taki gunlerini hem de Turk Milli Takımı'nı tercih etmememesi hakkında konuştu. Genc futbolcu, Samet Aybaba gibi bir calıştırıcı ile kariyerinde hic calışmadığını belirtirken Avusturya Milli Takımı'nda kalması ile ilgili kararını ihanet etmeme acısından değerlendirdiğini soyledi. İşte Veli Kavlak'ın dikkat ceken acıklamarı: 'Takım ruhu olarak gecen seneye gore daha iyi durumdayız ama daha sezon bitmedi, asıl durum değerlendirmesini sezon sonunda yapacağız. Şu anda ne cok iyi gidiyoruz ne de cok kotu. Ama onumuzdeki macları kazanıp daha iyiye gitmek istiyoruz. Her zaman yukarıya tırmanmak istiyoruz. Sezon başında kacıncı oluruz nasıl gideriz hic bilmiyordum ve aslında ben de cok merak ediyordum. Takım ruhunu yakalayınca ust sıralara tırmanmayı başardık. Onumuzdeki macları da kazanıp, ust sıralardan kopmak istemiyoruz. UCUNCULUK BİZİ TATMİN ETMİYOR Baktığımızda ucuncu basamakta olmak bizim icin iyi bir sıra olarak gorulebilirdi ama yaptığımız basit puan kayıplarından sonra şu anda ucuncu olmak bizi tatmin etmiyor. İlk yarıda da olmak uzere son maclarda yaptığımız puan kayıpları gercekten can sıkıcı oldu. Bunlar bizim moralimizi gercekten cok bozuyor ama bu saatten sonra yapacak bir şey yok. Takımın moralinin bozuk olması cok normal. Bu sezon beşinci, altıncı kez son dakikalarda gol yiyoruz, cok kotu puanlar kaybediyoruz. Butun emeğimiz boşa gidiyor. Ama ona rağmen pes etmeyeceğiz, devam edeceğiz. Morallarimizin kotu olması bize bir katkı sağlamaz, toparlanıp ayağa kalkmamız gerekiyor. Asla pes etmeyeceğiz. Bize yardım edebilecek bir cok kaliteli ismimiz sakat durumda ama bunu artık ceviremeyiz. Sakatlara yapacak bir şeyimiz yok. Sakatlıkların altına sığınmayacağız. Dediğim gibi pes etmeden ayağa kalkıp devam edeceğiz. AYBABA GİBİSİNİ GORMEDİM Samet Aybaba, cok sıcak kanlı bir hoca. Ben Avusturya’da doğdum, buyudum ama orada Samet Aybaba gibi her gun bizimle konuşan bir hoca gormedim. Avusturya’da bir hocam vardı. Senede belki 3-4 defa konuşurduk o kadar. Ama Samet Hoca oyle değil, neredeyse her gun beraber vakit geciriyoruz, her gun nasılsın iyi misin diye soruyor, bizimle ilgileniyor. Buyuk bir ligde tabii ki oynamak isterim. İngiltere, İtalya, Almanya buralarda forma giymek isterim ama Beşiktaş da cok buyuk bir kulup. Gelecekte ne olacağına o zaman bakacağız. Şimdiden bir şey soylemek istemiyorum. Takım icerisinde en cok Olcay Şahan ile anlaşıyorum. O Almanya’da doğmuş, ben Avusturya’da. İkimizde gurbetci futbolcu olduğumuz icin cabuk kaynaştık. Oğuzhan, Sivok, Hilbert, Ersan, Fernandes saha dışında da cok iyi anlaştığım diğer isimler. Kamplarda, antrenmanlarda hep birlikte vakit geciriyoruz. Boş zamanlarımızda da oturup bir şeyler iciyoruz, sohbet ediyoruz. Turkiye Ligi’nde en cok beğendiğim isim Selcuk İnan. Şu anda Turkiye’deki en iyi orta saha oyuncusu olduğunu duşunuyorum. Buraya geldiğimden beri Selcuk’u izliyorum. Avrupa futbolunda ise Real Madridli Sami Khedira’yı cok beğeniyorum. DOĞDUĞUM ULKEYE İHANET EDEMEZDİM Avusturya beni 17 yaşında A Milli Takım’a cağırdı. Avusturya A Milli Takımı’nın kampındayken beni Turkiye’den aradılar ve Umit Milli Takım’a cağırdılar. Ben de Avusturya A Milli Takım kampını terkedip Turkiye Umit Milli Takımı’na gitmeyi doğru bulmadım. Umit Milli Takım yerine A Milli Takım’dan teklif gelse o zaman kararlarım daha farklı olurdu. Hem Avusturya Milli Takımı’nı bırakıp Turkiye Milli Takımı’na gitsem doğduğum ulkeye ihanet olurdu. Galatasaray cok iyi isimleri kadrosuna kattı, ama onemli olanın isimler değil takım ruhu olduğunu duşunuyorum. En onemlisinin takım ruhu olduğunu biliyorum. Takım ruhunu yakalayabilirlerse Galatasaray’ın başarılı olacağını duşunuyorum. Sivas macı dışında başka hic bir duşuncemiz yok. Gecen hafta Gaziantepspor karşısında cok kotu bir şekilde puan kaybettik. Morallerimiz cok bozuktu ama şimdi ayağa kalktık, toparlandık ve Sivas’a kazanmak icin gideceğiz. Orada kazanıp tekrar kendimize geleceğiz. Sporx __________________