Beşiktaş || Derbi Analizi
Beşiktaş0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Beşiktaş
- Beşiktaş || Derbi Analizi
-
12-10-2019, 09:52:24Kayıtlı ÜyeGalatasaray'ın Beşiktaş'ı 3-0'la gectiği derbiyi değerlendiren Nurullah Bakır, bu kez farklı bir bakış acısıyla karşımızda. Bakır, derbide forma giyen tum futbolcuları tek tek değerlendiriyor. Bakır'a gore G.Saray, şu Âna kadarki en kotu oyununu oynadı; Beşiktaş'ınsa takım kimyası sorunu var. İlk dort macından galibiyetle ayrılan ve Avrupa ligi elemelerinde fırtına gibi esen Galatasaray icin gercek imtihanın Beşiktaş macı olduğu soyleniyordu. Lige istediği gibi başlayamayan Beşiktaş’ın ise Galatasaray macını fırsat bilip toparlanmaya gecmesi bekleniyordu. 90 dakika oynandı ve Galatasaray lehine 3-0 sonuclandı. Bugun bir değişiklik yapalım, her iki takımı da oyuncu bazında değerlendirelim. BEŞİKTAŞ Beşiktaş (4-2-3-1) : Ruştu; İbrahim Kaş, Sivok, Ferrari, İsmail; Ekrem, Ernst; Serdar Ozkan, Tabata, Yusuf; Nihat Ruştu : Tecrubesine yakışmayacak hatalar yaptı ve skora doğrudan etki etti. Cok kotuydu. Sivok – Ferrari : Uyumlu bir stoper ikilisi. Her ikisi de ozellikli oyuncular. Galatasaray’dan yenen uc gol, bu ikilinin kolektif uyum sıkıntısından kaynaklanmıyor, munferit hatalar ve rakip yaratıcılığı sonucuydu. İbrahim Kaş : Ne Denizli, ne Terim; bu oyuncuda ne buluyorlar, ben anlamıyorum. Ekrem’i bek oynatıp Fink’i 11 başlatmak ya da Holosko’yla maca başlamak, kotu fikir mi? Ama Mustafa hoca yapmıştır, soyleyecek bir şey yok. İnşallah birgun ondaki cevheri biz Turk futbolseverler de anlayabileceğiz. İsmail Koybaşı : Genc bir oyuncunun en zor doneminden geciyor. Maliyetli bir transfer, herkes ona bakıyor, bir şeyler yapması icin. Yukarıda da yazdık, ligde eşleşilmesi en sakıncalı adamla oynadı, zorlandı. Hucum katkısı sıfıra yakındı. Doğru bir yatırım, biraz zamana ihtiyacı var sadece. Israr edilmesini doğru buluyorum. Ekrem – Ernst : Ekrem’in alışık olmadığı bu bolgede oynatılmasının sebebi, Arda’ya neredeyse adam markajı uygulamasıydı. Kotu bir Arda’ya karşı oynayınca, verilen vazifeyi yerine getirmiş oldu. Ama takım oyununa katkı yapamadı. Ekrem, Mustafa Denizli elinde, Beşiktaş’ta iyi bir bek oldu. Bence yerinden kıpırdatmamak lazım. Ernst ise Cisse ile beraber oynadığı zamanlardaki kadar verimli değil. Takımın genel formsuzluk hali, ona da yansımış halde. Serdar Ozkan : Onu oynatmak da, oynatmamak da risk. Oyle işler yapıyor ki, Servet’in karşısında yaptıkları gibi, ağzınız acık kalıyor. Sonra oyle goller kacırıyor ki, takımın kaderi ile oynuyor. Holosko’ya tercih etti onu Mustafa hoca, ilk 11’ini secerken. Akılda kalan ise sadece kacırdığı goller. Tabata : Bu ulkede futbolla ilgilenen ne kadar insan varsa, hepsinin gozu onun uzerindeydi. Risk almadı, sorumluluk almadı. Kotu de oynamıyordu ama oyundan cıktı. Oyundan alınış kararının doğru olmadığını duşunuyorum. Baskıyı ancak oynayarak atacaktır uzerinden. Yusuf : Mustafa Denizli’nin anlaşılması en guc kararlarından biri daha. Yusuf ile maca başlamak, hadi başladınız, sol acık oynatmak. Yusuf’un rolu son dakikalarda topu tutmak ya da kilitlenen oyunlarda yaratıcılığından faydalanmak olmalı diye duşunuyorum. Zehir gibi adamları kenarda tutup, ilk 11 başlatmak değil. Nihat : Tek santrafor olarak bu sistemde yapabileceği bir şey yok. Hele mevcut haliyle bu neredeyse imkansız. Bobo ve Nobre’ye tercih edilmesinin tek sebebi, adının Nihat olmasıdır. Ve sezonun flaş transferi olması. Genel değerlendirme : Beşiktaş’ın kadro kimyası ile Mustafa hocanın oynatmaya calıştığı sistem arasında uyum sorunu var. Acalım; “10,5 numara” numara muhabbeti cok uzadı biliyorsunuz ve sonunda Tabata kadroya dahil oldu. Tabata ile oynadığınızda, tek forvet oynama mecburiyetiniz var. Yani Nihat, Bobo, Nobre’den ikisi kenarda kalmalı. Bu bir takım kimyası sorunudur ve idare etmesi guctur. Şaşılacak olan, Tabata’yı aldırmadan once, bu kadar ust duzey forveti olan Mustafa Denizli’nin cift forvetli 4-4-2’yi hic denememiş olmasıdır. Yaratıcılık yukunu basbayağı kanatlarda oynayan Holosko ve Tello’ya yukleyerek bu denenebilirdi. Denenmeden Tabata yatırımına gidildi, ki oynatmaya mecbursunuz. Goruyoruz ki hoca bu mecburiyeti Nihat icin de hissediyor; Holosko, Bobo ve Nobre’ye kulube yolları gozuktu. Değil Denizli, Alex Ferguson olsa bu kadar yıldızı kulubeye oturtup bu kadroyu psikolojik olarak hazır tutamaz. Bu haliyle Beşiktaş’ın muthiş bir takım kimyası sorunu vardır ve cozumu de zor gorunmektedir. Hoca ya da yonetim, bu sorunun sebebi de yanlış transfer politikasıdır. Kaynak __________________