Beşiktaşlı taraftarların sevgilisi, unutulmaz futbolcu Pascal Nouma 11 Eylul 2009 Cuma gunu HABER1903 merkez binasına gelerek sizlerin sorularını tek tek cevapladı. Ve işte Pascal NOUMA`nın sorularınıza verdiği cevaplar... Beşiktaş`a teknik direktor olmayı duşunuyor musun? Ve ya herhangi bir gorev alma duşuncen var mı? (Ahmet Değirmenci , Sergen Uysal, Mert Şenel, Ahmet Fırat, Haluk Ozel, Ertan Sert, Semih, Hakan Demir, Mehmet Akif Cevik, Sinan, Ertuğrul Kınalı, ulasdemiroz, Gokhan Şen, Serdar Tabur, Gokhan Kırankaya, Mustafa Diler, Muslum Fincan, Halil İbrahim Yuce, Serkan İncekara, Onur Guner, Ahmet Değirmenci, Ahmet Cağrı Ozsema) Pascal Nouma : Umit ediyorum. Fakat şu ana kadar bir teklif gelmedi. Gelirse cok mutlu olurum.... Olduğunde İnonu`ye gomulme konusunda hala kararlı mı? (Batuhan); Nouma : Evet hala kesinlikle gecerli. Olduğumde İnonu`ye gomulmek istiyorum. Kendisini Beşiktaş`tan kopartmak icin yoğun caba harcayan bazı kişi ve medya kuruluşlarına bir mesajı var mı? Beşiktaş`tan ayrılmaya mecbur bırakıldığını duşunuyor mu? (Beşiktaşlıyım, Ahmet Saat ) Nouma :Ben tabii ki kalmayı tercih ederim. Ama boyle bir karar alındı. Yapabileceğim hicbir şey yoktu. Ama biz olmasakta Beşiktaş sonsuza kadar yaşayacaktır. Manchester United macında tribunde olacak mı? Eğer gelecekse bu kapalı tribun mu olacak? (pascaltekin, Ahmet Gazi, Fatih Aslan, Serkan İncekara, Musa Tabak, Egemen Cağlar ) Nouma : İşlerimden dolayı Pazar gunu donmek zorundayım. Bu yuzden de Manchester macını televizyondan izleyeceğim ama kalbim sahada ve tribunlerde carpacak. Oncelikle ulkene hoşgeldin. Galatasaray derbisini izleyecek misin? Ve ilk 4 hafta itibariyle oynanan maclarda sen de golcu bir futbolcu olduğuna gore, Beşiktaş gol sıkıntısını sana gore nasıl cozebilir? (Ahmet, samir ersoy) Nouma : Ulkeme hoşgeldim. İzleyeceğim kesinlikle. Ama mac deplasmanda olduğu icin gitmeyi duşunmuyorum. Kendi sahamızda olsaydık kesinlikle tribunde olurdum. Beşiktaş`ta gol sıkıntısı olacağını sanmıyorum. Nihat 2000 senesinde bana 11 asist yapmıştı. Boyle bir oyuncu varken gol sıkıntısı cekeceklerini duşunmuyorum. Şampiyonluk kutlamalarına neden katılmadı? Bu kutlamalara gelmek icin para istediği doğru mu? Gelmemenin sebebi neydi? Taraftarla ne zaman buluşacaksın? (İsmail, kartalim, Emirhan Kartal, Ahmet Gazi, Tunc Tuna, Burak Budakoğlu, Bahadır Cengelkoy) Nouma : Benim boyle bir geceden kesinlikle haberim yoktu. Bana katılmam icin davette bulunulmadı. Fakat hakkımda cıkan bu haberlere cok uzuldum. Hele Beşiktaş taraftarından para istemem soz konusu bile olamaz. Bu cıkarılanlar sadece dedikodudan ibarettir. Bu kış Turkiye`de iyi bir projeye imza attım. Yine Beşiktaşı gururla temsil edeceğim. Turkiye`de bulunduğum gunlerde oynanan macların hepsine gelmeyş duşunuyorum. Senden sonra 21 numaralı formayı Serdar Ozkan aldı. Bununla ilgili senden bir izin alındı mı? Ya da Serdar`a o numarayı sen mi onerdin? (Mert Şenel , Halil İbrahim Yuce) Nouma : Serdar Ozkan`ın 21 numaralı forma icin izin almasına zaten gerek yok. Ama ben Beşiktaş`ta oynarken kendisi PAF takımda oynuyordu ve bazen de A Takım kadrosuna giriyordu. Ve o zamanlar devamlı kendisine konuşup ona tavsiyelerde bulunuyordum. Tabii ki benden sonra 21 numaralı formayı taşımak kolay olmasa gerek. Ben onun cok iyi bir futbolcu olduğuna inanıyorum. Fenerbahce macında yaptığı o meşhur hareketi yine olsa yaparmıydın? (Emin Kocak, Naci Soke) Nouma : O hareketi yaptığıma şu anda cok pişmanım. Bir daha aynı atmosferde olsam tekrar yapacağımı sanmıyorum. Beşiktaş Kulubu`ne başkanlık yapmak ister misin? (Haluk Ozel, Serkan gurbuz, Gokhan Şen) Nouma : Turkiye`de olmak, Beşiktaş`ta oynamak, Turkiye`de star olmak benim icin bir ruyaydı. Ve ben bu ruyamı gercekleştirdim. Tabii ki Beşiktaş`a başkan olmak isterim. Fakat bildiğim kadarıyla bunun icin Turk olmak gerekiyor. İlerde Turk pasaportum olursa neden olmasın. Musluman olmayı duşunuyor musun? (Ertan Sert) Nouma : Ben sporcuyum. Benim dinim Beşiktaş. Bize futbolcu onerir misin? Feindouno nasıl bir futbolcu? (Faruk n cebe) Nouma : Feindouno cok cok iyi bir futbolcu. Benimde cok beğendiğim bir oyuncu. Benim Fransa`da futbolculara tek tavsiye ettiğim kulup her zaman sadece Beşiktaş. Beşiktaş`ı takip edebiliyor mu? Eğer ediyorsa Beşiktaş`ı nasıl buluyor? (Emre Yucebıyık ) Nouma : Olabildiğince takip etmeye calışıyorum. Ve Beşiktaşla ilgili olarak Turkiye`de yaşayan arkadaşlarımla devamlı konuşuyorum ve bilgi alıyorum. Yanılmıyorsam jubilesini yapmadı. İnonu stadyumu`nda jubilesini yapmak ister miydi? (Sinan, Burak Budakoğlu, Cağrı) Nouma : Jubile yapma imkanım olmadı Beşiktaş`ta. Cok istedim. Hala da cok istiyorum. İlerde boyle de bir fırsat verilirse cok sevinirim. Benimle diskoya gider misin? ( Serkan Gurbuz) Nouma : Vaktim olursa Serkan senle seve seve diskoya giderim.. Turkiye`ye ilk gelişinde Beşiktaş hakkında ne biliyordu? Bu kadar guzel bir ortam bulabileceğini tahmin ediyormuydu? Ve neden İstanbul Beşiktaş`ta yaşamıyor? Buyuk Beşiktaş Carşı`sında bir dukkan acsa super bir esnaf olurdu. (Akif Koşar , Serkan İncekara) Nouma : İlk gelişimde Turkiye ve İstanbul ile ilgili hicbirşey bilmiyordum. Bana cok uzak bir ulkeydi. Burada bu kadar cok sevileceğimi ve başarılı olabileceğimi hayal edemezdim. İstanbul`da olmayı duşunuyorum. Hatta bunla ilgili projelerimiz var. Yılın 6 ayı Turkiye`de 6 ayı da Fransa`da kalmayı duşunuyorum. Beşiktaş`ın senin hayatındaki onemi nedir? (Cağdaş Ozkan, Serkan İncekara) Nouma : Beşiktaş benim cocuğum, annem, babam, nefesim, ailem, herşeyim. Bu benim icimde olan birşey. Bunu acıklayamam. Beşiktaş şampiyonlar liginde nasıl bir performans gosterir? Beşiktaş`ın şampiyonlar ligindeki maclarına gidecek mi? (Asım kostence ) Nouma : Cok zor bir gruba duştu. Ben en iyi dereceyi alacaklarına inanıyorum. Tribunde bir tane daha taraftara ihtiyacları varsa o da benim. Beşiktaş icin Fransa`da scoutluk yapar mı? (Burak Gul, Murat Karahan, Caner Ilgın) Nouma : Bunu ben de cok istiyorum. Bununla ilgili bazı calışmalarımız var. İlerleyen gunlerde gercekleştirmeyi planlıyorum. Şu anda ne iş yapıyorsun? Turkiye`ye donmeyi duşunuyor musun? Nouma : Şu anda herhangi bir iş yapmıyorum. Fakat Turkiye bağlantılı bir projemiz var. Şu anda zamanımı cocuklarımla geciriyorum. Beşiktaş`tan ayrıldıktan sonra Caykur Rizespor`dan teklif aldığın doğru mu? (Ramazan tulen) Nouma : Beşiktaş`tan ayrıldıktan sonra ne Caykur Rizespor`dan ne de başka bir takımdan teklif almadım. Galatasaray - Beşiktaş macının sonucu sence ne olur? Kim kazanır? (Fatih Aslan, Egemen Cağlar) Nouma : Ben her zaman Beşiktaş`ın kazanmasını isterim. Benim yarın ki skor tahminim 1-0 Beşiktaş alır. Seni bir daha ne zaman İnonu`de goreceğiz? (Barış boyuker ) Nouma : Bu kış sık sık goreceksiniz. Fenerbahce macında yaptığın hareket birilerine mesajmıydı? ( Muhittin aluc) Nouma : Evet bir mesajdı. Ama bu mesaj ne Fenerbahce kulubu`ne ne de Fenerbahce taraftarına yapılmış birşeydi. Benim kişisel bir meselemdi. Bu konuyu bir daha konuşmak istemiyorum. 100. yılda 2-1 yendiğimiz İstanbulspor macında. Oyuna girdikten 5 dakika sonra ikinci sarı karttan atıldı. Durust olmasını istiyorum. Kufur etti mi gercekten? (Furkan Kenaroğlu) Nouma : Ben orada kesinlikle kufur etmedim. Sadece golden sonra "Bu golu hazmettiniz mi, bu golu yediniz mi?" dedim. O mactan sonra hakemin benim hakkımda "Zenci" acıklaması vardı. Asıl tartışılması gereken oydu. Buradan Ali Aydın`a selamlarımı gonderiyorum. O benim ne demek istediğimi anlamıştır. Bunca zamandır hala taraftarın gonlunde olabilmeyi neye bağlıyorsun? Bu işin sırrı nedir? (Sinan Akay) Nouma : Formaya saygı, taraftara saygı, yapabildiğiniz en iyisini yapabilmek. Gol atamasanızda pes etmemek ve savaşmak. Kural budur. Bu sene Beşiktaş`ın şampiyonluk şansını ne goruyorsun?Medyada oluşan GS ve FB`nin favori olduğu havası sence de gercekci ve doğru mu? (Yakup Sabri İnankur) Nouma :Ben her zaman Beşiktaş`ın şampiyon olacağına inanıyorum. Bir gun Beşiktaş Avrupa Şampiyonu olacak mı?Cevabın evet ise, senin o anda o takımda bir rolun ve gorevi olacak mı?Sen hangi gorevde olmak isterdin. (Yakup Sabri İnankur) Nouma : Tek temennimiz o. Ve ilerde teknik direktor ya da yardımcısı ve ya yonetim kurulu uyesi olmayı cok isterim. Beşiktaş taraftarına vermek istediği bir mesaj var mı? (Serkan İncekara) Nouma : Beni bu kulup yarattı. Ben bu kulubun bir bebeğiyim. Taraftarlar da kuluplerine ve futbolcularına sahip cıkıp onu desteklesinler. Benim Beşiktaşlılık ruhu doğuştan. Bu ruh sana nasıl aşılandı. Bu ruhu sen nasıl hissettin ? (Itır Esen) Nouma : Ben ilk geldiğimde annemden, ailemden koptum. 21 numaralı formayı almamın sebebi de karım ve cocuğum Fransa`da kaldı, ben burada kaldım. 21 numarada bulunan 2 numara karım ve cocuğumu temsil eder. 1 numara da beni temsil ederdi. Annem de bana oraya gittiğinde herşeyi unut, sen cok guclusun, sadece futbolunu oyna dedi. Ben de buradan aldığım sevgiyle bu ruhu hissettim. -HABER1903- __________________