Devre arasında Beşiktaş’a kiralanan ama sakatlığı nedeniyle bir turlu taraftarın onune cıkamayan Brezilyalı forvet Dentinho, kendisi hakkında merak edilenleri, Erdi Aydemir’e anlattı. Transfer surecin nasıl gelişti? -Cok hızlı gelişti. İdmana gittiğimde Lucescu Beşiktaş’ın beni istediğini soyledi. Beşiktaş yoneticileri de şehirdeydi. Menajerimle gittik ve kendileriyle goruştuk. Birkac saat icinde Beşiktaşlı olmuştum. - Turkiye’den kimseyi aradın mı ozellikle de Cristian’ı? Corinthians’ta birlikte oynadığım Andre Santos ve Cristian kardeşim gibidir. Buraya gelmemi tavsiye ettiler. Buraya geldikten sonra tavsiyelerinin ne kadar doğru olduğunu anladım. Tabii ki gelmeden once internetten araştırma da yaptım. Doğru bir karar vermişim. FENERBAHCE ANLAŞAMADI -Fenerbahce de seni gecmişte istemişti. O transfer neden olmadı? Soylediğiniz gibi Fenerbahce’nin benimle ilgilendiğini ben de duydum. Ama Corinthians yonetimiyle yaptıkları goruşmede anlaşmaya varılamadı. Ben de o yuzden Turkiye’ye adım atmadım. Turkiye’deki diğer Brezilyalılarla da samimi misin? -Şu an sadece Cristian’la goruşuyorum. Ama Brezilya Ligi’nden aşina olduğum oyuncular da var. SAMET HOCA COK BAŞARILI OLACAK Samet Hoca’nın karakterini nasıl buldun? Samet Aybaba’nın Lucescu’yla ortak noktaları var. Tabii ki ikisinin de tarzları değişik ama ikisi de başarıyı yakalamak icin oyuncularına cok yakınlar. Oyuncularıyla bire bir iletişime gecip dertlerini cozmeye calışıyorlar. Bence Samet Hoca burada uzun seneler kalıp cok buyuk başarılara imza atacaktır. LUCESCU FUTBOLCUSUNU DAHA FAZLA ZORLUYOR -Peki Romen hocanın mı yoksa Samet Hoca’nın mı idmanları daha ağır? Lucescu’nun idmanları cok daha ağır ve cok daha yorucu. Burada da cok kaliteli idman yapıyoruz ama Lucescu futbolcusunu daha cok zorluyor. -Turkiye’deki oyun cok mu sert? Ukrayna Ligi de cok sert bir ligdi. Ama burada Ukrayna’ya gore daha fazla kaliteli takım olmağına rağmen sertlikler de fazla. Sosyal medyada aktif misin? -Twitter ve Instagram kullanıyorum. Taraftarlarımız beni takip edebilirler. Hayranlarıma yakın olmayı cok seviyorum. Onların eleştirilerine onem veriyorum. Kimse beni eleştirmekten cekinmesin. -PES’te Cristian’ı yendiğini duyduk. En buyuk rakibin kim? Bana en cok yaklaşan oyuncu Cristian ama onu da 3-0 yendim duyduğunuz gibi. Kolay kolay mac kaybetmem, sonucta Beşiktaş’la oynuyorum. PES’te oynarken Beşiktaş’ta en cok beğendiğin oyuncu kim? -Ben daha cok transfer yapmayı seviyorum. İstediğim tum yıldızları alıyorum. Tabii ki Beşiktaş’taki takım arkadaşlarımı da tutuyorum takımda ama bazen 50 oyunculuk kadrolarım oluyor. BEŞİKTAŞ'TA KALMAK İSTİYORUM Beşiktaş’ta devam etmek istiyor musun? -Ben devam etmek istiyorum. Şu kısa surede cok onemli şeyler yaşadım. Umarım Samet Hoca ve yonetim de benimle devam etmek ister. Genelde 31 numaralı formayı giyiyorsun ama burada 7 numarayı tercih ettin. -31 her zaman ilk giydiğim forma numarası olarak kalbimde. Ama burada bir değişiklik olsun diye 7 numarayı tercih ettim. Dovmelelerinin hikayesini sorsak. Kac tane dovmen var? -Anne ve babamın isimleri var. Eşimin ve kızımın isimleri var. Uğruna inandığım bir tane var. Geyşa ve cicek resimleri de var. Dovme yaptırmayı cok seviyorum. 7-8 dovmem vardır herhalde. -Fenerbahce macında neler hissettin? İnsan o macta oynayamadığı icin cok uzuluyor. Ama galibiyet cok sevindirdi beni. Ucuncu golden sonra nasıl sevindiğimi hatırlamıyorum. Beşiktaş karakterini gosteren, mucadeleyle alınan bir galibiyetti. -Sosyal hayat nasıl geciyor, nerelerde zaman geciriyorsun? Burası bir cennet, gercekten mukemmel bir şehir. Ailemle bol zaman geciriyorum. Kızımla ilgileniyorum. Evde oyunlar oynuyoruz. Bunların dışında eşimle birlikte restoranlara ve alışveriş merkezlerine gidiyoruz. Bir de evde olduğumda Pro Evolution Soccer oynuyorum. -Turkiye’de en cok şaşırdığın şey ne oldu? Herkes zaten cok iyi şeyler soylemişti burayla ilgili. İstanbul Sao Paulo şehriyle cok benzeşiyor. Buradaki calışma ortamımız da cok sıcak. Kapıdaki guvenlik gorevlileriyle bile cok iyi anlaşıyoruz. -Peki trafikle aran nasıl? Sao Paolo’dan bile daha kotu bir trafik var. Cok kısa mesafelerde cok zaman kaybettiğim oluyor. Ozellikle de karşı yakaya gecerken. Kaynak __________________