Not: Arkadaşlar alttaki kaynağa link koydum isteyenler haberin kendisinden bakabilir(haberturk.com)
F.Bahce'nin transferini bitirmek uzere olduğu Tuncay Şanlı icin son anda Beşiktaş devreye girdi. MİSİLLEME Kanarya’nın kiralamak icin M’Brough ile anlaştığı milli yıldızın transferinde, siyah-beyazlılar ‘son dakika teklifi’ yapıp fiyatı yukseltti. Mehmet Topuz’u ezeli rakibine kaptıran Kartal, Tuncay ile misilleme yaparak rovanşı almayı hedefliyor. İngiliz yoneticiler de “Beşiktaş’a git” diye baskı uygularken, Tuncay Şanlı ise “Ya Fener, ya Koln” restini cekti. Sarı-lacivertli yonetimin dun bitirme noktasına geldiği Tuncay Şanlı transferi konusunda yaşanan surpriz gelişme, imzalara engel oldu. Milli yıldız icin kulubu M’Brough ile kiralık anlaşması yapan Fenerbahce, Beşiktaş’ın yıldız futbolcuya ve kulubune daha yuksek teklif yapması ile zor durumda kaldı. Yapılan anlaşmaya gore, Fenerbahce Tuncay’ın yıllık 3.5 milyon euroluk ucretinin 2 milyon eurosunu odeyecek, kalan 1.5 milyon euroluk kısmı da İngiliz kulubu karşılayacaktı. Taraflar bu konuda el sıkışmışken Beşiktaş’ın devreye girip M’Brough’a daha cazip bir teklif sunması işleri değiştirdi. İngilizler, bu teklifi hemen değerlendirmeye alıp Tuncay’a Beşiktaş’a gitmesi konusunda baskı yaptı. Ancak 27 yaşındaki başarılı futbolcu, daha once olduğu gibi yine Kartal’a ‘ret’ yanıtı verdi. Tuncay Şanlı ve menajeri Hakan Ozlu, gun boyunca Middlesbrough yoneticileriyle sorunu cozmeye calıştı. Yıldız oyuncunun, “Beşiktaş’a gitmem. Ya eski takımım Fenerbahce’de oynarım ya da benimle ilgilenen Koln’e giderim” dediği oğrenildi. Bu restin ardından goruşmeler bugune kaldı. Tuncay Şanlı, Turkiye’ye gelmesi halinde 1 yılı kalan bedelli askerlik hakkını da yapmış olacak. Aziz Yıldırım kesenin ağzını acacak Beşiktaş’ın Tuncay Şanlı misillemesi, Mehmet Topuz transferinde ezeli rakibini alt etmeyi başaran Fenerbahce’ye pahalıya patlayacağa benziyor. Başkan Aziz Yıldırım, son gelişmeler uzerine transferin daha fazla uzamaması amacıyla Tuncay icin onerilen 2 milyon euroluk teklifi artırmak zorunda kalacak. Boylece Beşiktaş’ın bu girişimi, F.Bahce’nin kasasından daha fazla para cıkmasını sağlayacak. Lita: Gitmesin M’Brough’un golcusu Leroy Lita, Tuncay’ın takımda kalması gerektiğini soyledi. Lita, “Kendisine hayranlık duyuyorum. Topla birlikte cok iyi calışıyor ve cok akıllı. Premier Lig’e tekrar cıkabilmemiz icin ona ihtiyacımız var” dedi. Bu arada Tuncay’ın Boro’nun dun Nottingham Forest’le oynanan Lig Kupası macı kadrosuna alınmaması dikkat cekti. "Boro onu ozleyecek" İngiltere’nin saygın gazetelerinden The Guardian’da Championship’i değerlendiren koşe yazarı Louise Taylor, Tuncay’ın hafta sonu Doncaster’e attığı golu en beğendiği gol olarak ilan etti. Taylor, “Aslında en iyi gol değildi. Ama ben bu onuru, belki de bu seviyede (2. Lig) bir daha goremeyeceğimiz bir futbolcuya, Tuncay’a vermeyi tercih ettim. Cunku birkac gun icinde ya Avrupa’ya gidecek ya da Premier Lig’e geri donuş yapacak. Boro onu ozleyecek” diye yazdı. Haberturk