Hilbert: "Beşiktaş'ta kalıp kalmayacağımı bilmiyorum"
Beşiktaş0 Mesaj
●33 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Beşiktaş
- Hilbert: "Beşiktaş'ta kalıp kalmayacağımı bilmiyorum"
-
12-10-2019, 09:41:17Kayıtlı ÜyeBeşiktaş'ın 2010-2011 sezonun başında Stuttgart takımından kadrosuna kattığı Hilbert, Siyah Beyazlı takımın son yıllarda en istikrarlı oyuncularında biri haline oldu. Ozellikle bu sezon defans hattının sağ bolgesinin değişilmez ismi olan Alman futbolcu soruları yanıtladı. 2012/13 ikisi Ziraat Turkiye Kupası'nda, 3'u de Spor Toto Super Lig'de olmak uzere toplam 5 gol atan Hilbert, son olarak Sivasspor deplasmanında attığı gol ile takımına cok onemli bir uc puan kazandırdı. "BEŞİKTAŞ'TA KALIP KALMAYACAĞIMI BİLMİYORUM" Alman oyuncu sezon sonunda Beşiktaş ile bitecek olan sozleşmesini yenileyip yenilemeyeceği konusunda henuz netleşen bir durum olmadığını ifade etti. "Beşiktaş ile yeni kontrat imzalayıp imzalamayacağımı henuz bilmiyorum. Menajerim ve kulup bir şimdiye kadar bir kez temasa gectiler ama daha sonra bir goruşme olmadı. Ben menajerim ve ailem ile surekli konuşup geleceğim hakkında alternatifler cıkarmaya calışıyoruz. Onumuzdeki bir, bir bucuk ayın benim icin onemli olduğunu biliyorum. O donemde bir şeyler netleşmiş olur. Sezon sonunda da durumun nasıl olduğunu hep beraber goreceğiz. Beşiktaş'ta ve Turkiye'de mutluyum. Yeniden kulubumle anlaşmak istiyorum. Ayrıca bu sene herkese ne kadar iyi bir oyuncu olduğumu daha iyi gosterebildim. Takımda en cok macta oynayan, en cok dakika alan oyuncuyum. "FEDA'NIN GEREKLİLİĞİNİ YERİNE GETİRDİK" Hilbert ilk olarak Beşiktaş'ın 'Feda' sezonunda takım olarak ellerinden geleni yaptıklarını ve sezonun bugunlerine kadar Feda'nın gerekliliğini yerine getirdiklerini soyledi. "Feda'nın anlamını elbette cok iyi anladım ve iyi biliyorum. Kulubun yaşadığı sıkıntılardan dolayı sezon başında pek cok değişiklik yapılması gerekiyordu. Oyunculardan bazıları takımdan ayrılmak durumunda kaldı. Yeni oyuncularla yeni bir takım oluşturuldu. Takım ruhu oluşturulmaya calışıldı. Feda'nın gerekliliğini sezonun bugunlerine kadar yerine getirdik. Feda'nın anlamını hepimiz cok iyi biliyoruz. Benim Feda deyip demediğim konusunda konuşmam cunku kontratlarım hakkında medya onunde hic bir zaman yorum yapmadı." "LİGİ İLK İKİDE BİTİRMEK İCİN COK CİDDİ BİR ŞANS VAR" Hilbert bu sezon takımdan ciddi beklentiler olmamasına rağmen ligi hic kimsenin tahmin edemeyeceği bir yerde bitirebileceklerini vurguladı. "Sezona başlarken kimse buralarda olacağımızı beklemiyordu. Bu sezona daha farklı başladık. Benim burada olduğum iki sene boyunca sezona başladığımızda herkes bu sene şampiyonluğu alacağı, kupayı alacağız, Avrupa'da cok başarılı olacağız gibi hedeflerden bahsediyordu. Ancak bu sena takımdan cok ciddi beklentiler yoktu. Biz takım ruhu ile cok farklı bir performans gosterdik. Ligin iyi yarısını da kimsenin beklemediği bir yerde bitirdik. Elimizde hala ligi ilk ikide bitirmek icin cok ciddi bir şans var. Ligde lider olmak icin elimize pek cok fırsat geldi. Bunların hepsini kacırdık. Artık tek yapmamız gereken yolumuza devam etmek. Onumuzdeki her macı kazanmak icin mucadele etmeliyiz. Fenerbahce macını kazanıp yolumuza devam etmeliyiz. Sonucta ligi hic kimsenin beklemediği bir yerde bitirmiş olabiliriz." "BU KADARI TESADUF OLAMAZ, İMKANSIZI BAŞARDIK" Alman oyuncu bu sezon bircok macı son dakikalarda yedikleri gollerle kazanamamalarını acıklamakta zorlandığını ifade etti. "Bunu acıklaması, izah etmesi cok zor. Belki konsantrasyon problemi vardır. Mesela Gaziantepspor macında farkı ikiye cıkaracak pek cok pozisyondan yararlanamadık. Macında en sonunda bir pozisyondan golu yedik. Bu durumdan butun oyuncular mutsuz oluyoruz. Eğer bir yada iki defa olsaydı bu belki tesaduf diyebilirdik ama bu kadar cok tekrar etmesi imkansız bir durum." "HER ZAMAN İCİN GOL ATMAK İCİMDEN GECİYOR" Hilbert bu sezon bazı maclarda pozisyonu korumakta zorlandığını kabul ederken, "Her zaman icin takımı ileriye itmek, desteklemek belki gol pasını vermek ya da gol atmak icimden geciyor" dedi ve şunları soyledi. "Sağ bekte oynadığımı elbette unutmuyorum ama ben takıma her zaman en iyi şekilde yardımcı olma duşuncesi taşıyan bir oyuncuyum. Her zaman icin takımı ileriye itmek, desteklemek belki gol pasını vermek ya da gol atmak icimden geciyor. Bir şey bana bunları yapmamı soyluyor. Hocamıza katılıyorum bazen beni pozisyonda tutmak gercekten zor olabilir. Elbette sağ bek oynadığımı unutmuyorum" "AKLIMDA YENİDEN MİLLİ TAKIMDA OYNAMAK VAR AMA SANIRIM BEN BAŞKALARININ AKLINA GELMİYORUM" Roberto hilbert yeniden Almanya Milli takımında oynamayı duşunduğunu ama bu durumun cok zor olduğunu ifade etti. "Elbette benim aklımda yeniden milli takımda oynamak var ama sanırım ben başkalarının aklına gelmiyorum. Buradaki asıl konu milli takımla ilgili benle ilgili değil. Ayrıca milli takım onceliğim değil ama aklımın her zaman bir koşesinde milli takıma geri donmek, ikinci defa bir fırsat bulmak var. Fırsat bulduğumda bunu en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum. Şuan da Alman Milli Takımında cok iyi bir takım oluşturuldu ve cok iyi bir takım ruhu var. Oraya girmek gercekten zor. Ustelik sağ bek pozisyonunda oynayan Philipp Lahm'ı kesmek gercekten zor bir durum." "FENERBAHCE'Yİ YENMEMİZ LAZIM" Hilbert Fenerbahce macını kazanıp sezonun ilk derbisini kazanmak istediklerini soyledi. "Bu sezon derbi maclarda galip gelememe sebebimizi bilmiyorum. Turkiye'deki derbiler cok zorlu geciyor. Bu sene onumuzde şimdi Fenerbahce derbisi var. Fenerbahce'yi yenip bu sezonun ilk derbi galibiyetini almamız lazım." "COCUKLARIMIN AYAK İZLERİNİ VUCUDUMDA TAŞIYORUM" Alman futbolcu vucudunun bir cok yerinde bulunan dovmelerinin anlamı konusunda da şu ifadeleri kullandı. "Dovmelerimde ailemdeki kişilerin isimleri var. Cocuklarımın ayak izleri var. Hayat saati anlamını taşıyan bir dovmem var. "TAKIM SAVUNMASINI DAHA İYİ YAPARSAK DAHA AZ GOL YERİZ" 29 yaşındaki oyuncu bu sezon yaşadıkları gol yeme sorununu takım olarak aşmaları gerektiğini belirtti. "Savunma hucumdan başlar. Her zaman icin bu boyledir. Elbette gol yediğimizde eleştirileri savunma oyuncuları alıyor. Takım olarak savunmamızı daha iyi yapmamız lazım. Takım savunmasını daha iyi yaparsak daha az gol yeriz." "TAKIM ARKADAŞLARIM VE BEN PROFESYONEL İNSANLARIZ" Hilbert takımda son donemde yaşanan sakatlıkları futbolun icindeki normal bir durum gibi değerlendirilmesi gerektiğini soyledi. "Futbolda sakatlıkların olmasını engellemek ve bu durumun onune gecmek cok zordur. Takım arkadaşlarım ve ben profesyonel insanlarız. Hepimiz kendimize cok iyi bakıyoruz. Antrenmanlardan once ve sonra herkes ozel calışmalar yapıyor. Ayrıca sağlık ekibimizde cok iyi ve onlarda da bir sorun olduğunu duşunmuyorum." Kaynak: DHA __________________